Cytat:
Przez ostatnie 3 lata BATE gra co roku w fazie grupowej europejskich pucharów - raz LM, 2 razy LE. Żaden polski zespół nawet nie zbliża się do tego rezultatu, więc się zastanów, zanim coś napiszesz. Oni te kwalifikacje przechodzą ostatnio co roku, Wisła w tym samym czasie nie zakwalifikowała się ani razu... Dalej chcesz się spierać o klasę tych zespołów?
Niestety, takie mamy czasy, że zespoły z 6-krotnie mniejszymi stadionami i budżetami rozwalają drużyny z naszej Ekstraklasy. I to z reguły bez większych problemów.
Nie to miałem na myśli, tylko stwierdzenie, że ma cholerny mocny skład, a jako dowód to, że wciąga większość klubów z ekstraklasy :lol:
Cytat:
A ja chciałem jeszcze zwrócić uwagę na transfery Legii w tym sezonie. Bezgotówkowo, z samych wolnych transferów, pozyskali 3 zawodników, którzy w naszej lidze powinni być w ścisłej czołówce, albo i po prostu najlepsi na swoich pozycjach. Żewłakow, którego klasy w tym kraju chyba nikt poza Smudą nie podważa; Ljuboja, który z tego co widać w sparingach, nawet grając na "pół gwizdka", luźnym truchcikiem i tuż po kontuzji jest wyraźnie lepszy od naszych rodzimych kopaczy, oraz facet, który w ostatnim sezonie w Izraelu miał 18 goli i 12 asyst, a do tego był kapitanem swojej drużyny - świetne wyczucie, dobry przegląd pola i kapitalne uderzenie z 1 piłki... Ciekawie to wygląda, muszę przyznać.
Ta, i 2 samobóje w sparingach 8-) nie no, Żewłakow jest już stary i wcale jakichś niezwykłych umiejętności nie posiada, wątpię, by robił jakąś widoczną różnicę. No nie wiem, cze Ljuboja tak wymiatał w sparingach, zobaczymy, czy w le i ekstraklasie będzie grał na poważnie, czy też truchtał.