Nie masakra, nie mogę uwierzyć, Wrocław powinien wygrać :cry:
Wersja do druku
Nie masakra, nie mogę uwierzyć, Wrocław powinien wygrać :cry:
Z 15 razy mogli umieścił piłkę w siatce, niestety brak skuteczności. Szkoda, bo na wyjeździe już tyle akcji pewnie nie będzie
Mecz Legii nudny jak cholera. Najlepszą dla jakiejkolwiek strony sytuację w tym meczu miał Kucharczyk po dośrodkowaniu chyba Radovica na samym początku, i niekryty przez obrońcę, z niskiego dośrodkowania walnął metr obok bramki...
Jedynymi zawodnikami, którzy robią coś poza dalekimi dzidami są Manu (ten przede wszystkim), Vrdoljak, Wawrzyniak i trochę Rzeźniczak... Ljuboja wyróżnia się głównie tym, że utrzymuje się przy piłce stojąc w miejscu, dopóki ktoś go nie sfauluje - głównie przy prawym skrzydle. Radovic dużo strat i nieudanych dryblingów, czasami coś poda ale bez rewelacji. Legia nie potrafi się dłużej niż 20 sekund utrzymać przy piłce na połowie przeciwnika, ale Turcy też nic specjalnego nie pokazują... Wygląda na to, że Skorża, jak na polskiego trenera przystało, obsrał się i cały tydzień trenował defensywę, bo z tą przynajmniej nie jest najgorzej :D. Skaba poza jedną niepewną interwencją dobrze broni, wyjął jeden naprawdę groźny strzał z bliska. Borysiuk w ofensywie słabo, jak chcą coś strzelić, powinien grać Gol, który z kolei jest gorszy w obronie - większe ryzyko...
GOOOOOOOOOL!
Legia 1, Beduiny 0!
Edit: Ljuboja, dostając piłkę na linii pola karnego, ładnie podał na dobieg do wbiegającego po prawej stronie Radovica, wypuszczając go sam na sam. Rado przyjął w biegu i walnął spokojnie po długim rogu.
Edit 2: Za bezproduktywnego Kucharczyka wszedł Hubnik. Dobra decyzja Maćka.
"Szykuje się rewolucja w futbolu! Koniec z Ligą Mistrzów?"
Czego to ludzie nie wymyślą
http://sport.gadu-gadu.pl/5634310841842 ... oniec-z-lm
A swoją drogą Agüero ma iść do Man.City. Szkoda:/
Już poszedł, a nie ma iść.Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Edit: No i koniec meczu. Legia wygrała 1-0. Raczej zasłużenie, bo pomimo chyba gorszego posiadania piłki, miała 2 najlepsze sytuacje z meczu, z czego jedną wykorzystali; wystarczyło, żeby przed Arabami stała perspektywa mocnej ofensywy na Ł3, gdzie Legia z całym stadionem własnej publiczności, bez tureckich upałów i już z przetarciem w pierwszym meczu o stawkę będzie faworytem. Stawki bukmacherów na Legię były cholernie wysokie, chyba 1 do 4 albo 1 do 5; aż żałuję, że czegoś nie postawiłem :D.
Warszawiacy bronili się skutecznie, Turcy strzelali przede wszystkim z dystansu, Legia wygrywała pod swoim polem karnym praktycznie wszystkie pojedynki główkowe i ani razu żaden zawodnik Gaziantepu nie wyszedł sam na sam ze Skabą. A co do Skaby, to bronił pewnie, chociaż Turcy strzelali zazwyczaj prosto w niego, to 1, groźny strzał w okno pewnie obronił.
Ljuboja na plus, gra tyłem do bramki, rozgrywanie piłki, utrzymywanie się przy piłce pod presją, technika i przyspieszenie na krótkim dystansie, z miejsca - potrafi, jak dostanie piłkę, dobrze przyjąć, utrzymać się przy niej pod naciskiem obrońców i albo go muszą faulować, albo zagra na kogoś wbiegającego na szybkości z pomocy, tak jak dziś na Radovica... Jeśli dorzucimy do tego, że zakontraktowany wczoraj Mojżesz strzela bramki właśnie głównie w ten sposób, wbiegając z głębi pola i bijąc z 1 piłki, układa nam się całkiem ciekawa perspektywa :D.
Dzis startuje najbardziej nieprzewidywalna pilkarska liga swiata a tutaj cisza :lol: :shock:
29 lipiec 2011
ŁKS Lech 18:00
Polonia W. Lechia 20:30
30 lipiec 2011
Cracovia Korona 13:30
Ruch Bełchatów 15:45
Widzew Wisła 18:00
31 lipiec 2011
Śląsk Górnik 14:30
Legia Zagłębie 17:00
1 sierpień 2011
Podbeskidzie Jagiellonia
Juz na sam poczatek dosc ciekawi mnie postawa beniaminka przeciwko Kolejarzowi.Widzew z Wisla oraz (oczywiscie ;) )Jaga z Podbeskidziem ktore grajac u siebie nie jest pozbawione szans na zwyciestwo...wszak wiemy jak "pszczolki" graja na wyjazdach :?
Co do ostatniego powolania Smudy to wole zachowac milczenie dzieki ktoremu wciaz bede miec mozliwosc pisania na tym Forum :lol: Te wszystkie "kukulcze jaja" w reprezentacji zaczynaja mnie juz ^*(*&^"! :twisted:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
Ja dzisiaj będę wspierać ŁKS - duchem, bo meczu nie obejrzę nawet w necie, co innego mam do roboty, ale mam nadzieję, że pozytywnie się zaprezentują :).
To słabo wspierałeś, bo dostali bolesną lekcję od Lecha.
Kurde, propsy dla Legii, ogromne zaskoczenie, bałem się, że odwalą jakiś radosny futbol i dostaną ze 3:0. W rewanżu w stolicy dadzą rade chociaż ten remis uciułać, wierzę. Jeśli chodzi o Śląsk ... nie chce mi się rozpisywać, po prostu to była żenada ze strony bułgarskiego klubu, który jest ze dwie klasy słabszy od polskiego, gdyby nie ten Pisarov to nawet nie podszedł by pod pole karne. W rewanżu Śląsk musi wygrać, żadnego piekła ze strony bułgarskich kibiców nie będzie, więc rywale nie powinni wspiąć się wyżyny niesieni dopingiem, do pewnie fanów z Wrocławia też będzie słychać. I Śląsk jest w o tyle lepszej sytuacji, że każdy jego gol będzie ważniejszy od bramki Lokomotivu. Jest realna szansa, że wszystkie 3 kluby przejdą do 4 rundy i byłoby zajebiście, bo nawet jakby wtedy odpadły, to o kompromitacji nie byłoby mowy (no chyba, że by dostały po 5:0). Jak na razie mamy 6 wygranych, 1 remis i 2 porażki +2 awanse do dalszej rundy (Wisła ze Skonto i Śląsk z Dundee), ile to pkt? btw szkoda, że Lech nie grał w pucharach zamiast Jagiellonii, wtedy to byłoby w ogóle kozacko.
Lech kozacko, mógłby on grać w pucharach zamiast Jagiellonii, do 3 rundy to by przeszedł z z palcem w dupie, nie to co Białostoczanie. Rudnevs na kozaku, Możdżeń też, jeszcze będzie pociecha z chłopaka. Tonew też pokazał, że jest szybki, dynamiczny, ma skillsy, musi tylko zaaklimatyzować się, zgrać z drużyną i pierwsza 11 gwarantowana.
Ronaldo - http://www.livesports.pl/pilka-nozna/polska/ tu masz wszystko, jak nie oglądasz meczu na streamie, to dobre źródło informacji.
Drugiego meczu oglądałem tylko 1 połowę i nie porwała mnie ona, Polonia trochę biednie się prezentowała jak na zapowiedzi Wojciechowskiego, Lechia też średnio. Bruno chyba zawodnik meczu, oceniając po 1 połowie + relacji na podanym wyżej livesport i golu.