Strunin, nie zrobiłeś zmiany w pliku bellumcrucis.cfg i masz loga nie pokazującego błędów.
Wersja do druku
Strunin, nie zrobiłeś zmiany w pliku bellumcrucis.cfg i masz loga nie pokazującego błędów.
Dobra, na razie wszystko śmiga. Chciałbym tylko poprawić trochę relację z nacjami, żeby nie spadały tak szybko praktycznie do 0 bo koło 40 tury 90% państw chce mi wtłuc, wiecie jak to ręcznie zmienić i czy w ogóle się da?
wino - faktycznie, nie było zmienione choć wydawało mi się, że zmieniałem to wcześniej...
Ręcznie w descr_strat można ustawić startowe relacje wyżej niż 3 czy 4, ale i tak spadną po jakimś czasie. Poczytaj poradniki o dyplomacji jak grasz na oryginalnym ai. Ślub z księżniczką, dawanie trybutów i prowincji, walka ze wspólnym wrogiem, to podnosi relacje.
Też tak macie, że gdy próbuje się podbić czachy i Morawy, prędzej czy później Węgry i HRE nas zaatakują ( nawet przy stosunkach +9). To jeszcze bym zrozumiał, ale oni nie wyprowadzają żadnej ofensywy, nawet obrona słabo im idzie, tylko papa utrzymuje ich właściwie przy życiu (gram bardziej role-playowo, więc nie chcę popadać w ekskomunikę).
Jakie ai ? To podstawowa kwestia.
A Węgry i Hre nie mają czasem warunku opanowania Czech jako koniecznego do wygranej?
I jak stabilnie jest po bugfixerze w BC 7.0? Ja nie grałem. Jak stabilnie to zrobię kilka poprawek jeszcze (podwojenie dochodu z flot handlowych, 2 x darmowe jednostki w fortach i może coś tam jeszcze).
80 tur Bizancjum, wszystko śmiga, na razie bez ctd:) do wieczora może pchnę dalej, to uzupełnię:)
Edit: Aravenie jak będziesz grał, odsłoń mapę i zwróć uwagę czy we frakcjach AI też masz bunty, nie wiem czy to powodują wrodzy agenci czy coś innego, ale jak do tej pory bunty u AI się nie zdarzały,a po fixie i AI Piter 4.1 ja mam takie zjawisko:) Jakaś nowość:)
Wczoraj postanowiłem całkowicie przeinstalowac miedka. Wszysciuko od poczatku... Mam wielka nadzieje na "zero" ctd. To juz powinno być dla Ciebie wystarczajace natchnienie. Mogę jeszcze dorzucić browca ;)