U mnie w EW 0.6 wszystkie piechoty są melee inflantri. Może to nić szczególnego, ale troszeczkę drażni ;)
Wersja do druku
U mnie w EW 0.6 wszystkie piechoty są melee inflantri. Może to nić szczególnego, ale troszeczkę drażni ;)
Bo to ulepszenie AI. Vader zauważył, że wtedy AI częściej manewruje.
Może zmienilibyście czas przeładowania rakiet kosztem celności.
Czym zajmujecie się w następnej wersji mam nadzieje że podrasujecie coś Indie i Amerykę bo teraz zupełni nic się tam nie dzieje.
Czy dało by się bardziej udać ustrój Ronu przez na przykład ograniczenie liczby wojska możliwego do rekrutacji Dodać też technologie które odpowiadały by za reformy .
Witam. Mam problem dotyczacy polskiej piechoty liniowej. Na mapie kampanii ikona jednostki wyglada normalnie, ale na mapie bitewnej jednostka wyglada jak gwaridia janczarska. Czy tylko ja mam taki blad czy ktos moze tez ma z tym problem.
Nie wiem bo gram w 0.51. Jednak tam i w 0.6 widziałem, iż janczarzy mają ikonkę "liniówki" którą sam możesz zmienić w DBEditorze
mam dokładnie to samo i właśnie chciałem o tym napisać ;)
do tego dodam problem, a raczej mały błędzik, mianowicie w kartach technologii na odwrót umieszczone są tytuły technologii (w zakładce rolnictwa/przemysłu - nagłówek filozofia, w zakładce filozofia - te 2 tytuły z poprzedniej - technologie rolnicze, technologie przemysłowe). O dziwo w technologiach wojskowych tego problemu nie ma.
I jeszcze jedno. Gdy rozwinę kartę dodanych przez moda jednostek, nie mają one tytułu - opis w karcie jest, obrazek też, ale brakuje nazwy jednostki na bordowym tle na samej górze karty. W przypadku oryginalnych jednostek jest wszystko w porządku.
Oczywiście mod jak najbardziej pozytywny, możliwość gry Kozakami w Rzeczypospolitej naprawdę bardzo klimatyczna, na razie zbyt mało jeszcze grałem by dalej oceniać. Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem o co mi chodziło i pomogę przez to udoskonalać moda ;)
Też mam ten problem z technologiami chodzi raczej o patch 1.5 do ETW niż o ew. Co do nazw powinieneś mieć folder movie_ew2_text a w środku plik o tej samej nazwie i jego też do data z tym, że do ew 2 0.6 jest tylko angielska wersja językowa z nazwami jednostek
Panowie naprawdę nikt mi nie pomoże :?:Cytat:
Zamieszczone przez poplus
Będziesz miał to w pliku units_stats 8-)
olewa
W najnowszej wersji to naprawiłem.
Hammmurabi
Rakiety-tak, liczebność-tak i nie.
Jedyne co mogę to zmniejszyć ilość ludzi w jednostce, lub dać limit rekrutacyjny (np. możesz trenować tylko 10 jednostek janczarów).
Na razie to wszystko.
Salvo dzięki a możesz tak dokładniej bo albo jestem ślepy albo mój angielski jest aż tak marny ;)
sorki że jestem tak upierdliwy ale bardzo mi zależy