Pruski bo on nazywa sie Pruski- Polski dziedzic. :lol: :lol: :lol:
Wersja do druku
Pruski bo on nazywa sie Pruski- Polski dziedzic. :lol: :lol: :lol:
Próbował już ktoś wyzwalać Polskę? Jakie mamy jednostki?
Pogram na takim sprzęcie na viscie czy XP -
Procek ADM Athlon(tm) 64 X2 Dual Core procesor 5200+ 2.7 GHz
Ram 2gb
system 32 bitowy
Karta graficzna Geforce 9600gt(512mb)
Spokojnie tak na viscie jak i na xp. Aczkolwiek lepiej xp bo masz tylko 2 gb ramu.
Mam pytanie czy na takim kompie pójdzie NTW ?
Procek AMD Athlon +3200(tm) 64 Processor 3200+ 2.01 GHz
Ram 2GB
Karta Radeon x1800 GTO (słaba bo lepsza mi się spaliła :cry: :cry: :cry: )
ETW śmigało na średnich/wysokich ;)
N:TW to ten sam silnik - skoro na tamto ci poszło to i Napoleon.
No to może jakieś pierwsze odczucia napiszecie. Dla mnie gra jest świetna. Jest tylko 1 minus - bitwa się wczytuje minutę ... I Jeszcze ani razu nie widziałam windy więc tym razem produkt jest ostateczny. Wyszła fajna sprawa - w momencie gdy N:TW został E:TW stał się grą grywalną (wreszcie mnie nie wywala). Nie grałem w E:TW od czerwca zeszłego roku i dzięki temu ma dwie w sumie fajne gry jednocześnie :D
A jaki masz sprzęt? Bo u mnie właśnie bitwy (3vs3) wczytują się w sekundach (góra 20sec), na win7, 64bit i 4gb ram. Nie mam zbytniego porównania, bo na stacjonarnym z 2gb nie próbowałem, ale Empire robił to znacznie dłużej.
czy w napoleonie sa te wielkie latajace flagi nad oddzialami czy jest sztandarowy?
W sumie podobne do Empire, żadnej rewelacji nie ma, ale mimo wszystko można posiedzieć trochę przy tej grze.
Podoba mi się to, że AI sam oferuje pomoc żądając w zamian pomoc w jego innej wojnie (gorzej od strony praktycznej, bo jak do tej pory ani Rosja ani Austria nie pomagają mi w wojnach - gram Prusami). Denerwuje za to fakt, że są sytuacje, gdy AI żąda technologii i pieniędzy dając jedynie sojusz militarny i nie zgadza się na sam sojusz, a to nie ja starałem się o ten sojusz.
Rzeczywiście, od strony praktycznej wielkiej - w sumie żadnej - pomocy nie okazuje, zresztą w żadnej części nie okazywał. Troche nietrafione jest to, że nie można narzucić wasalowi swojej woli. Skoro grając Francją w kampanii włoskiej jestem po zdobyciu Turyny protektorem Piemontu, to powinien Piemont chyba od razu iść na wojnę z Austrią. A tym czasem on chce ode mnie 4000 kasy i wojny z Wenecją. Moduł dyplomacji jest jeszcze trochę do dopracowania, szczególnie jeśli chodzi o urealnienie zawierania paktów.