Re: Statystyki, a siła jednostki
Tak, też zrobiłem walkę ciężkich janczarów z gwardią. I chyba mogę potwierdzić twoją tezę. Wystarczy spojrzeć dokładnie i zauważyć, że janczarzy w pełni wykorzystują wszystkich wojowników a w gwardii tylne szeregi w ogóle nie walczą. Gdyby nie to spokojnie by wygrali. Sprawdź w plikach gry może jest to w jakiś sposób opisane.
Przykładowo, Szlacheccy Pikinierzy vs. Templariusze.Od frontu Templariusze ponabijają się na włócznie pikinierów,a od flanek lub od tyłu zmiotą ich w pył :roll: .
Jak dla mnie to zależy od ustawienia szerokości, przykład? Piechotą Janczarów zjechałem Polskich Spieszonych Rycerzy, a z tego co pamiętam to ci rycerze są jedną z najlepszych piechot.
W mojej walce użyłem praktycznie każdego ustawienia i zwycięstwo było zawsze po stronie janczarów.
Przed chwilą wziąłem Gwardię i pokonałem Janczarów miałem dłuższy szyk od Turków, szczególnie krwawa stała się dla nich moja szarża :twisted:
EDIT: Brak ulepszeń, trawiasta, poziom średni ;d
Podaj poziom i miejsce bitwy i ulepszenia jednostek.
Bawią mnie Wasze posty, z całym szacunkiem...
Przecież to jasne, że gracz zawsze ma przewagę. Tym bardziej, gdy kracie na poziomie średnim, który jest taki sam jak trudny i łatwy...
Cytat:
Zamieszczone przez Czynczyl
Przykładowo, Szlacheccy Pikinierzy vs. Templariusze.Od frontu Templariusze ponabijają się na włócznie pikinierów,a od flanek lub od tyłu zmiotą ich w pył :roll: .
Dałbym Cię do łapu capu :P KAŻDĄ piechotę rozwalisz uderzeniem z flanki, lub od tyłu. Weź sobie najsłabszą cav i uderz nią na tyły wroga. Nawet najlepsza piechota zacznie uciekać...
Tak więc dla mnie dyskusja zupełnie nie ma sensu.
To sprawdź gwardię wareską i ciężkich janczarów na średnim.
Cytat:
Zamieszczone przez WielkodusznyBezduszny
Przed chwilą wziąłem Gwardię i pokonałem Janczarów miałem dłuższy szyk od Turków, szczególnie krwawa stała się dla nich moja szarża :twisted:
EDIT: Brak ulepszeń, trawiasta, poziom średni ;d
Cóż... nawet jeżeli Waregska Gwardia wygrała, to i tak janczarze to najlepsza piechota i prawdopodobnie najlepsza piechota wszech czasów. Nie chodzi mi o ustawienie jednostek, żeby porównać siłę jednostek między sobą, należy ustawić je identycznie jak przeciwnik. To co mówisz to dobry przykład na to, że ustawienie ma bardzo duże znaczenie. I tak Waregska Gwardia jest słabsza i nic nie zmieni mojego zdania...
Cytat:
Zamieszczone przez kujon333
Tak, też zrobiłem walkę ciężkich janczarów z gwardią. I chyba mogę potwierdzić twoją tezę. Wystarczy spojrzeć dokładnie i zauważyć, że janczarzy w pełni wykorzystują wszystkich wojowników a w gwardii tylne szeregi w ogóle nie walczą. Gdyby nie to spokojnie by wygrali. Sprawdź w plikach gry może jest to w jakiś sposób opisane.
Wydaje mi się, że to Al sprawia, że janczarze walczą inaczej tzn. lepiej. Tak samo Familia Ducale, po szarży nadal zadają pchnięcia kopiami, przez to mają przewagę.
Edytuj posty - Krzyżak
Nie rozumiem, po co w ogóle te trochę błędne statystyki. Mimo wyraźnej przewagi gwardii nad janczarami (wg statystyk) to i tak w bitwie turcy są górą.
Cytat:
Bawią mnie Wasze posty, z całym szacunkiem...
Przecież to jasne, że gracz zawsze ma przewagę. Tym bardziej, gdy kracie na poziomie średnim, który jest taki sam jak trudny i łatwy...
To dlaczego gwardia wareska przegrała z janczarami, mimo że, wg statów waregowie są silniejsi ?
Edytuj posty - Krzyżak