No ale nie ma czegoś, coby zablokować suwak wydatków? Bo mam od groma bogatych miast i fajnie by było to rozłożyć.
Wersja do druku
No ale nie ma czegoś, coby zablokować suwak wydatków? Bo mam od groma bogatych miast i fajnie by było to rozłożyć.
Cześć. Mam jedno pytanko. Dosyć banalne dla starych wyjadaczy, ale dla mnie wyjątkowo ważne. Jak zabić wrogiego generała "po cichu"? Czy używa się do tego Szpiega?
Nie, zabójcy. Żeby móc go rekrutować musisz ulepszyć odpowiedni budynek (już nie pamiętam, ale chyba to była tawerna. przynajmniej tak jest w M2TW)
Ale to nie ma żadnego znaczenia :!: czy jedno ma +3000 a drugie -1000, czy oba po +1000 ;)
Jak któreś z miast urośnie, to część wydatków przeniesie się tam ;)
Hmm... chyba masz rację, postaram się nie denerwować zbytnio widząc dochód na minusie w Carthago. Dzięki wielkie za wyjaśnienie mi.
A jakowegoś moderatora proszę o przeniesienie tematu do "pytań początkujących graczy" ew. zamknięcie.
Zburz koszary, wyjdź wojskiem. Poczekaj aż się zbuntuje, zdobądź i wyrżnij w pień. O ile jest rozwinięte na tyle, że można robić Poeni Infantry/SB; wcześniej się nie opłaca. Aha i jeśli możesz rekrutować SB to świątynię Baala też wyburz ;)
WItam. Przed chwilą zainstalowałem patrza 1.5 abym mógł pograć troche dłużej niz tylko do zajęcia 50 prowincij i pojawiły sie problemy sevy które miałem nie działają nie działa mi imperialna kampania... moge tylko zagrac w prolog
No to go przejdź.... :roll:
Odpal prolog i wyjdź z niego od razu, najprostsza metoda.
Witam mam jeden poważny problem uniemożliwiający dalszą rozgrywkę.Jestem w roku 180 pn.e i posiadam około 42 prowincje+Rzym.Zadziwia mnie jednak jedna rzecz: otóz nadal nie jestem w stanie zaatakowac Brutusów mimo że pokonałem senat, a ze Scypionami mam już od dawna wojnę.Prowadzi to do dziwnej sytuacji: formalnie mam pokój ale brutusi bezkarnie atakują o zajmuję moje miasta na co ja nie mogę odpowiedzieć(wyswietla info ze nie mam poparcia aby ich zaatakowac).Jak temu zaradzic?