instalowałem obie przy 1.04 był error Medieval 2 Total War napotkał błąd a potem usunąłem i zainstalowałęm 1.05 i error CA_LIBS wszystko jest dobrze bo sprawdzałem z instrukcją
Wersja do druku
instalowałem obie przy 1.04 był error Medieval 2 Total War napotkał błąd a potem usunąłem i zainstalowałęm 1.05 i error CA_LIBS wszystko jest dobrze bo sprawdzałem z instrukcją
Możliwe że jednak kingdoms jest wymagany.
Witam grałem w tę modyfikacje i zauważyłem dużo większe utrzymanie wojska nie wiem czy to tak miał być ale krzyżacy wydają mniej od Polski na swoje oddziały a są według statystyk lepsze zauważyłem również brak kart u rycerzy czeskich i spiesznych rycerzy dobrzyńskich
Owszem, zwiększone koszty są jak najbardziej zamierzone :). Jeśli oddziały krzyżackie porównywalne jakościowo z polskimi są tańsze, to prawdopodobnie były takie w oryginalnej wersji, wszystkie koszty zwiększałem według schematu, w którym podzieliłem jednostki na kilka kategorii. Dzięki za uwagę, przyjrzę się temu. Brakuje wielu kart, jednostek dodanych przeze mnie, jak i szwedzkich dodanych przez Aramegila. Niestety brakuje mi czasu, żeby się tym zająć, na razie skupiłem się na wprowadzaniu dalszych nowości. Na pewno to poprawię, ale raczej nie w najbliższej przyszłości.
Mości HellVardzie, będziesz też modyfikował wersję tegoż moda na podstawkę?
Przykro mi, ale nie zanosi się na to :) Jest dużo modów, nazwijmy to "globalnych", których akcja dzieje się na obszarze całej Europy, nie ma natomiast zbyt wielu skupiających się na naszych terenach. Jest w sumie na naszym forum mod Wojny Bałtyckie, ale niestety już od dawna nie rozwijany. Mam zbyt mało czasu, żeby ogarnąć obie wersje, wolę zrobić trochę więcej do kampanii teutonic, niż po trochę do niej i do podstawki ;)
Szkoda. Chyba będę musiał sam coś zdziałać w tej kwestii, choć łatwo pewnie mi to nie przyjdzie
Nie martw się, ja też na początku myślałem, że modding jest okropnie trudny i skomplikowany, ale nie taki diabeł straszny, jak go malują ;)
Przy Empire już się w to bawiłem, więc taki całkiem zielony nie jestem. BTFW Jakie modyfikacje wprowadzasz do wersji pod teutonic? Tak ogólnikowo napisz, by nie psuć niespodziewajki
Zmodyfikowane tekstury koni i jednostek przedstawione w poprzednich postach i kilka kolejnych oraz nieco nowych modeli uzbrojenia. Do tego nowy skrypt, kilka nowych budynków ogólnodostępnych i kilka unikalnych :).