Czyli zabijanie daimyo shinobi jest bezcelowe , chyba ze na jedna ture :)
Nie moge znaleźć na forum tego moda do usprawnienia shogunatu
Wersja do druku
Czyli zabijanie daimyo shinobi jest bezcelowe , chyba ze na jedna ture :)
Nie moge znaleźć na forum tego moda do usprawnienia shogunatu
W s2 można być bez daimyo. Przynajmniej gracz ma taką możliwość. Wtedy interesami rodu zajmuje się regentka.
I...
Po uj jakieś durne mody? Trzeba umieć grać, a nie ułatwiać sobie jeszcze bardziej rozgrywkę pomimo że gra się na easy.
Sojusz z jakimkolwiek klanem podpisany przed podziałem krainy obowiązuje przez tak długi czas że spokojnie da się pół japonii podbić. Za wysoki honor dajmio+technologię 20pkt do stosunków dypl. + podpisanie sojuszu daje około 150pkt na plus. Podział krainy daje nam -50 z tym że co turę ujemnych pkt przybywa. Aranżowanie małżeństwa daje +100 wtedy mamy na luzie +220 (zawsze jakieś inne + się znajdą). I żadne mody nie są potrzebne. Bot zrywa sojusz dopiero gry kontakty z nim spadną nam na około -20.
W ostatniej rozgrywce miałem po podbiciu kyoto 3 sojuszników. 2 trzeba było rozwalić bo stali mi na drodze. A takeda z ~11 prowincjami trzymał się mnie do końca gry.
No regencja jest jak masz dzieci ale moja odpowiedz dotyczyla jego problemu;)Skoro zabija dajmio i pojawia sie nowy, to nie ma regencji i dajmio dostaje AI z kapelusza;)Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Nie wszyscy graja na easy i na wiekszych poziomach trudnosci AI ma znacznie wiecej woja i jest bardziej nieustepliwe i agresywne:). Na legendarnym np. sam Takeda z kilkoma prowami potrafil miec kolo 20 tys. woja. Dodaj do tego kolejne wrogie AI. Poza tym te "plusy" z uplywem czasu maleja. Mod Darth ma chyba juz wbudowana poprawke i za podzial krainy dostajesz plus 100 :)A tak poza tym, to aranzowanie malzenstw nie jest zbyt czeste a i sojusze AI nie bierze latwo ;).
P.S.
Moje doswiadczenia opisuje na podstawie moda Darth, Trom 3, poziom legendarny.
No właśnie to co napisałem było na przykładzie ostatniej rozgrywki zakończonej na bardzo trudnym. Legendarny nie różni się niczym od bardzo trudnego poza ograniczeniami podczas bitwy i możliwością zapisu gry.
Ogólnie imo mod darth psuje grę ;]
Gram na normal , przed pokonaniem shogunatu nikt mnie nie lubił teraz jestem shogunem i u
Każdego mam jakieś 1300 na minusie i jest lipa straszna... Wróciłem ten plik moda do
Shogunatu ale nic się nie zmieniło widocznie nie działa po fakcie
Witam. Moze mi ktos podpowiedziec, czy mozliwe jest ulepszenie pancerza i uzbrojenia w kuzniach, u platnerza itp w Shogunie 2? W innych Total War było tak, ze wysylalo sie jednostke do zamku gdzie byl platnerz i mozna bylo ją "przezbroić" a w Shogunie 2 nie udaje mi sie to, tylko nowo werbowane jednostki w takiej prowincji mają ulepszenie pancerza a juz posiadanych nie potrafię ulepszyc. Dzieki
I jest tak jak piszesz, tylko nowo z rekrutowane jednostki mogą mieć bonusy. Niestety.
No niestety : // Ale dobrze że jest tak bo lipnie by się grało jak dla mnie
A ja mam pytanko, jak podnosic zadowolenie w prowincji Podbiłem prowincje z innym wyznaniem i strasznie mi dołuje, musiałem zwolnić z podatku ale to nie ma sensu. Następne pewnie też głupie pytanie, gdzie znaje statystyki takie jak zdolności dyplomatyczne. Czytałem forum i dużo się o tym mówi a nie wiem gdzie to sprawdzić. Ogólnie moja pierwsza gra z serii i jestem pod wrażeniem.
W pierwszym pytaniu daj Wojsko i Misjonarza czy jakoś tak do danej prowincji