Z tego co pamiętam to na 'czystym' SS się nie da.
Wersja do druku
Z tego co pamiętam to na 'czystym' SS się nie da.
Mam już SS.6.3 i dogrywałem Fix-y ale przy rozpakowywaniu nic mi nie nadpisało czy to tak powinno wyglądać? Zawsze jak jakieś Fix-y były to po prostu nadpisywała się wersja podstawowa. A tutaj niby się wszystko wypakowuje ale żadnego komunikatu na ten temat nie ma. Jak to powinno wyglądać?
1. Jak to mozliwe ze moje armie bardzo czesto dezertuja? Nawet z generalem? Niczego nie mozna byc juz pewnym. A jak patrze, to Wegrzy maja w polu mnostwo stacków bez generalow i jakos im nie dezerteruja. O co tu biega??
2. Od czego zalezy dokladnie jakosc generalow jakich dostajemy? Gram Late Bizancjum i KAZDY general ktorego dostaje ma 0 gwiazdek. I pozniej, po wygranych bitwach wogole nie dostaje gwiazdek. Patrze sobie na sasiadow, Wegrow, Fatymidow, Jerozolime i wszedzie biegaja maksymalnie wygwiazdkowani generalowie i to wielu. Natomiast u mnie 0 gwiazdek stale. Gram na hard/hard ale bez przesady, zeby nie dostac ANI JEDNEGO godnego uwagi generala...PORAZKA
@Ronin najnowsze fix`y mają własny instalator gdzie podaje się ścieżkę do folderu SS 6.3 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=378648
@syroppp Bizancjum w late era miało być z założenia bardzo trudną do gry frakcją. Niestety sam nie grałem akurat tej kampanii, ale zakładam, że większość z opisanych przez ciebie problemów to z góry ustalone utrudnienia.
Choć faktycznie bez gwiazdkowi generałowie to mała przesada.
W ostateczności możesz dograć fix`y link powyżej lub reinstalować moda. Jeśli nic nie zmieniałeś w plikach save raczej będą działać :idea:
@ Kyuzo:
Jesli chodzi o ta historyczna trudnosc to faktycznie jest przekichane. Wszystko by bylo ok gdyby generalowie byli normalnie losowani a nie jakies ofermy. Trzeba znalesc zloty srodek miedzy trudnoscia a grywalnoscia. Imho jest ciut za ciezko przez brak dobrej kadry. Reszta by uszla.
Wydaje mi się, że kwestia gwiazdek jest podobna do tej w Europa Barbarorum w RTW.
Właściwie to czy one coś dają? Przydają się chyba jedynie przy automatycznym rozgrywaniu bitew.
W innym wypadku liczą się indywidualne cechy generała i świta.
ktoś kiedyś powiedział: "Komputer ma pieniądze, ty masz mózg", myślę, że można to analogicznie odnieść do tej sytuacji ;)
Zresztą ja mając SS 6.3 z fixami nie mam tego problemu. Po każdej większej bitwie generał otrzymuje premie oraz dodatkową gwiazdkę.
Tak więc nie bardzo rozumiem utrudnienie w prowadzeniu armii generałem z jedną gwiazdką ;) to jest raczej takie wmawianie sobie, że mamy gorszego generała, zapominając, że nad armią mamy osobiście stuprocentową kontrolę :mrgreen:
Grałem swego czasu w późnym Bizancjum, mam nawet nadal save'a, ale póki co znudziło mi się. Właściwie na początku mamy spokój z Turcją i Węgrami, trochę upierdliwi są Wenecjanie, którzy nękają nas swoimi wojskami, ale można ich spokojnie pokonać. Dalej to tylko zebranie armii, priorytetem jest zajęcie Konstantynopola (o ile dobrze pamiętam nie mamy go na początku gry), a następnie stopniowe odbijanie miast z rąk Łacinników aż w końcu wyjdziemy na swoje i będziemy mogli zawojować świat ^^
Grajcie i nie poddawajcie się :)
Pozdrawiam
Gwiazdki dodają armii morale. Jak genek ma 10 gwiazdek to armia nie spieprza, gdy przegrywa. Natomiast w sytuacji, gdy ma on 2 gwiazdki szanse na ucieczkę są dużo większe, więc jednak jakieś tam znaczenie jest :P
Btw pobieram 6.1 bo 6.3 jest torrent spieprzony, przynajmniej u mnie... :d
Wiem o tym ale przy wypakowywaniu nie mam informacji że poszczególne pliki się nadpisują i nie wiem czy to tak powinno być ?Cytat:
@Ronin najnowsze fix`y mają własny instalator gdzie podaje się ścieżkę do folderu SS 6.3 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=378648
Gdzie można znaleźć informacje o wszystkich jednostkach występujących w early i late era campaign? Dzięki
A przypadkiem submod'a BGR nie zainstalowałeś? Z tego co pamietam to on wprowadzał takie innowacje.Cytat:
Zamieszczone przez syroppp