Już czekam na dlc ,,Heroes pack - Asterix and Obelix''
Słabiutko, że tylko 8 slotów - żrą kasę, jakby biedni byli... a może oni już jedzą, aby jeść..
Chyba zrobię wyjątek i poczekam na złotą edycję.
Wersja do druku
Już czekam na dlc ,,Heroes pack - Asterix and Obelix''
Słabiutko, że tylko 8 slotów - żrą kasę, jakby biedni byli... a może oni już jedzą, aby jeść..
Chyba zrobię wyjątek i poczekam na złotą edycję.
A nie myślicie, że może jednak Partii grywalnej nie będzie. W sumie fajnie by było moim zdaniem jakby nie było jej na starcie, tylko pojawiała w trakcie rozgrywki, pisałem już o tym wcześniej, to by ciekawie urozmaiciło rozgrywkę. Chociaż z drugiej strony szkoda by było nie móc zagrać tak ciekawą frakcją, tym bardziej, że to jest potencjalnie jedyna grywalna wschodnia frakcja...
Partia na 100% będzie grywalna, na stronie z listą frakcji jest wyraźnie zaznaczone że będzie wschodnia frakcja a Seleucydzi czy Egipt bardziej zaliczają się do Hellenistycznych dlatego na pewno będziemy mieli Partów(lub inny lud z tych rejonów)
Można zmienić tytuł na polską nazwę Arwernowie :). http://pl.wikipedia.org/wiki/Arwernowie
Znowu bardzo dobrze ich umiejscowili :). http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... g&dur=3137
Poczytałem trochę o tej frakcji, no i wybór zrobili bardzo dobry! Aż się chce nimi pograć :D
I co mi się podoba najbardziej? To iż zaczynają z 1 prowincją. Więc kroczek po kroczku się rozrastać będzie!
Dlatego nie podoba mi się troche Rzym, który zaczyna z 4 prowincjami czy Kartagina z 5.. za prosto może być.
Z frakcji pewnie Egipt/Partowie będzie następny. A potem germianie/sele(coś tam ;) ) na koniec, bo któraś z tych dwóch odpadnie. Przy czym, na bank jakaś frakcja w DLC będzie. Więc pewnie ta druga która się nie dostanie do podstawowej 8-semki. Bądź Sparta (jakaś "typowo" Grecja frakcja musi być!)
Ciekawe też czy aby zjednoczyć plemiona trzeba będzie je podbić i przyłączyć czy tylko pokonać w bitwie i wtedy np. uznają wyższość trochę jak wasale/protektoraty a wyprawy i wojny bedą działać na zasadzie takich krucjat- z kolejnymi plemionami dołączającymi do armii na wezwanie najsilniejszych. Powinni też utrudnić barbarzyńcom kontrolę nad odległymi prowincjami z racji braku organizacji państwowej porównywalnej z Rzymem, Kartaginą etc. Crusader Kings 2 pięknie to pokazuje jaki opór stawiają nowe ziemie, a tacy Galowie nie zorganizowali by przecież prawa i administracji, a przynaniej nie do czasu wchłonięcia jakiejś rzymskiej czy hellenistycznej kultury (tak jak Rzymianie po zdobyciu Syrakuz).
Bo historyczne potęgi już tak mają ;)Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Na singlu fajnie będzie sobie zacząć taką frakcją co ma 1 prowkę, ale na multi nie będzie zbyt nie zbalansowane...? ktoś weźmie sobie Kartaginę a ktoś inny Galów....
To niech się z tym pogodzą. Przynajmniej nie będzie się każdym grało tak samo, a gracze przecież mogą się dogadać co do nacji. Zresztą moje kampanie z kumplami w MTW pokazały, że niekoniecznie duże państwo musi być tym najsilniejszym.
Cóż, ale to zależy jeszcze od właściwości frakcji... Bo co z tego jak mamy potężne imperium, ale nie jesteśmy w stanie starannie nim zarządzać... A małe państwa jak załóżmy galowie muszą się martwić jedynie o obronę terytoriów. A jeśli mowa o Rzymie jego gospodarka opierała się na handlu i niewolnikach. Dlatego Rzym tak bardzo cenił ekspanję i po drugie, to generałowie podbijali nieustannie jakieś tereny, tylko dlatego żeby zabłysnąć w senacie. I na koniec wychodzi, że Wiele Tworzy Jedno. I jeszcze Rzym cenił zasade z nami lub przeciwko nam... Nie lubili innych imperiów koło siebie. Miałeś wybór, załóżmy:
-Odpuść ekspansji
-Czemu?
-Wojna...