Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
1) sprawdź rozdzielczości jakie obsługuje nowy monitor - zanotuj na kartce
2) podłącz stary monitor i w grze ustaw rozdzielczość spośród tych które NOWY obsługuje.
3) podłącz nowy monitor - powinno działać
lub:
w zaawansowanych ustawieniach grafiki (poziom windowsa) zrób żeby rozdzielczość NIE zależała od aplikacji tylko była wbita "systemowo" na stałe
Dzięki za szybka odpowiedź. Niestety opcja 1 jest nie do zrealizowania ponieważ stary monitor się spalił. Jeśli chodzi o opcję nr 2 to znalazłem coś takiego (win 7)
"Ukryj tryby których ten monitor nie może wyświetlać" - domyślnie zaznaczone ptaszkiem
Poniżej jest ostrzeżenie, że po odznaczeniu może dojść do uszkodzenia sprzętu.
To chyba nie to, co?
Witam. mam problem z wywalaniem do pulpitu podczas bitwy z błędem "Empire total war przestał działać". Wszystko było dobrze do czasu zainstalowania DarthModa. Po odinstalowaniu moda, sprawdziłem spójność plików, przeczyściłem kompa. Teraz mam zamiar albo zrobić reinstalkę, albo zainstalować inne sterowniki. Więc otóż moje pytanie. które sterowniki najlepiej zainstalować do radeona, najnowsze, czy starsze? Co oprócz tego mogę zrobić by pozbyć się błędu ?
Witam, już jakiś czas temu kupiłem Gamebooka z EMPIRE TW oraz NAPOLEON TW. Wszystko działało. Teraz po ponownym zainstalowaniu gra EMPIRE w przeciwieństwie do NAPOLEON nie chce się włączyć. Pojawia się okno startowe z i wyskakuje błąd typu "(...) przestał działać". Zmieniałem język na angielski i z powrotem na polski. Nie poskutkowało. Wykonałem weryfikacje plików steam, bez efektów. Ktoś wie jak rozwiązać tą sprawę? Cały ten Steam to jedno wielkie bandyctwo. Człowiek płaci za produkt, którego bez wyższej znajomości oprogramowania nie może używać. A wydawało by się, że gra na półce w sklepie dostępna dla każdego "Kowalskiego" powinna być prosta w obsłudze.
Witam, wczoraj zainstalowałem DarthMod Empire, uruchomiłem grę i wszystko ładnie działało lecz problem pojawił się jak wyłączyłem DME i włączyłem ponownie tylko że wtedy kiedy wczytywałem save'a lub chciałem zacząć nową kampanie grę wywalało i : "Empire Total War przestał działać". Odinstalowałem grę i znów ściągnąłem na steam'a. Włączam dziś podstawkę bez żadnych modów rozpoczynam kampanię i znów wywala do pulpitu gdy gra sie ładuje. Pomóżcie bo nie wiem co mam zrobić a gry tracic nie chce :P
Mam nadzieję, że to dobry dział - gdzie mogę mienić statystyki jednostek? Bo na pewno jest plik, gdzie są one pod konkretnymi liczbami.
Konkretnie chciałbym nieco husarię przypakować, żeby było historyczniej.
Pozdrawiam
Siemanko. Mam problem z ETW. Mianowicie rozpocząłem kampanię Polską. Wszyscy chodziło bardzo ładnie czyli bitwy bardzo płynne a mapa kampanii tylko czasami i bardzo delikatnie przycinała. Teraz Jest ok. 40 tury, bitwy dalej chodzą doskonale, a za to na mapie kampanii komp dostaje takich ścin, że nie da sie grać. Kursorem normalnie da się poruszać, ale kompletnie nic nie można zrobić. Obniżyłem ustawienia graficzne na minimalne, ale to nic nie dało. Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Cytat:
Zamieszczone przez magik88
Mam nadzieję, że to dobry dział - gdzie mogę mienić statystyki jednostek? Bo na pewno jest plik, gdzie są one pod konkretnymi liczbami.
Konkretnie chciałbym nieco husarię przypakować, żeby było historyczniej.
Pozdrawiam
górnik 8-)
w plikach .pack znajdziesz statystyki wszystkich jednostek.
Witam!
Czy to normalne że po instalacji gry z płyty pobiera mi 9.8gb ze Steam?
Pytam ponieważ musiałem zformatować dysk i chcę zainstalować Empire od nowa a tu taka niespodzianka.
Około roku temu instalowałem Empire z płyty i normalnie mi się zainstalował a do pobrania było tylko około 1.6gb.
A to dziwne, mi zawsze pobiera kilka giga( nie pamiętam ile dokładnie ale zdecydowanie więcej niż półtora giga ).