Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Artefakty, czyli zaburzenia grafiki się zdarzają czasem, zwłaszcza jak się przegląda okno budowy w przeglądarce budynkó. Nie wim czym to jest spowodowane, czasem kilkaset tur nie mam takich zaburzeń, czasem mam raz na kilkadziesiąt tur. Utrzymuję kompa i system w dobrej formie, w modzie usuwam pliki map.rwm z poszczególnych kampanii i jest git, bardzo rzadko mam te zakłócenia, po ponownym wczytaniu jest ok. Powtarzam, róbcie co kilka tur, dwa, albo trzy savy pod innymi nazwami. W razie czego macie do czego wrócić.
Sorki jeśli już było.
Nową wersję moda instalujemy na starą? Czy trzeba wykasować całe bellium i zainstalować nowe, po czym wgrać megasubmoda?
Możesz spróbować na starą ale po instalacji Megasubmoda, usuń też pliki events (2 sztuki) i music (2 sztuki) z katalogu sounds i powinno zadziałać, ja instalowałem na poprzednią instalkę Megasubmoda.
Sprawdzał ktoś może czy działa poprawnie Megasubmod bez dogrywania muzy z drugiej instalki? Zastanawiam się czy gra jak ma zagrać kawałek, którego nie ma to się wywala czy po prostu szuka kolejnego, który jest. A nie chce mi się tego sprawdzać ;)
No ja tak mam. Nie dogrywałem muzy z drugiej instalki i działa, ale długo nie grałem.
No ale miałeś mojego submoda muzycznego czy tam wersję z poprzedniej instalki, a mi chodzi o to, czy działa u tych co mojej muzy nie mają wcale :)
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...?f=367&t=12995
W pierwszym poście dodałem nowe tekstury dla polskich chorążych, oraz poprawiłem chorągwie.
Myślę że po tych poprawkach Polska wygląda całkiem nieźle jeśli chodzi o heraldykę, choć na pewno można jeszcze to i owo poprawić.
Świetna robota, na pewno zmiany te zagoszczą w kolejnej instalce :)
Super Marko1805. Zaraz pobieram. Dzięki.
darius_d , odnośnie Twojego posta w wątku z propozycjami zmian - moje czysto subiektywne zdanie jest takie, że mi bardziej pasuje atak niż napad ;) Tak samo wolę "broń białą" niż ucięte "miecz/topór/wł...". Również mir mi się źle kojarzy, bo z językiem naszych odwiecznych nieprzyjaciół, którzy nadal mają naszą suwerenność głęboko w d... no a że to jest mało historyczne? Mi akurat to nie przeszkadza. Tak samo nie chciałbym, żeby jeżyk polski w grze zastąpić staropolskim.
Nie odbierz tego jako krytyka Twojej świetnej pracy. Sam wziąłem się za jeden pliczek i zrobiłem po chyba 3 tyg 18%, gdzie i tak jest spolszczony, a ja tylko poprawiam to co uważam że poprawić należy. Także zdaję sobie jaki to jest ogrom prac i dlatego niezywkle szanuję i bardzo doceniam to co robisz. Jednak po prostu kilka rzeczy wolę tak jak było, ale oczywiście to jest tylko moje subiektywne zdanie. Tak samo zdaje sobie sprawę, ze przecież nie dogodzisz każdemu, bo każdy może mieć swoje zdanie :) Nie ma tragedii, zmieniłem sobie te kilka linijek i jestem happy :) Wykonujesz świetną robotę!