Twócy zapowiedzieli, że będzie mniej bitew, lecz o większym znaczeniu i dotrzymali słowa. Każda bitwa sprowadza się niemalże do tematu oblężenia i tym podobnych. Na 30 bitew lądowych miałem może 6 bitew w terenie (w tym około 5 z buntownikami).
Wersja do druku
Twócy zapowiedzieli, że będzie mniej bitew, lecz o większym znaczeniu i dotrzymali słowa. Każda bitwa sprowadza się niemalże do tematu oblężenia i tym podobnych. Na 30 bitew lądowych miałem może 6 bitew w terenie (w tym około 5 z buntownikami).
Też to zauważyłem. Myślałem, że moze w regionach nie będących stolicą prowincji, gdy dojdzie do oblężenia czy przełamania to jednostki rozstawiane będą po prostu w polu, a nie ufortyfikowane miasto będzie bardziej jako tło za plecami obrońców.
Może to kwestia ilości miast. W takim Third Age Total War modzie pod Medievala II gdzie mapa jest olbrzymia a osad i miast mało stosunkowo, bitwy w polu są normą. Ale to kwestia oczywiście zachowania realiów, świat Tolkiena ciężko porównać do europy, nawet starożytnej.
Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Przepraszam, nie znam się. Jak się aktywuje te mody...?
Po prostu wrzucasz do folderu data. Tam, gdzie masz zainstalowaną grę. (folder steammaps)Cytat:
Zamieszczone przez Lukasz_S
Dzięki za szybką odpowiedźCytat:
Zamieszczone przez kuroi
Pozdr.
Hejka,
kupiłem w dniu premiery Rome Total War 2 i gra wygląda świetnie ale strasznie mi przycina... praktycznie nie da się grać, zmiana detali niestety nie pomogła. Pomóżcie mi co powinienem zaktualizować w mojej maszynie aby można grać...
Mój sprzęt to:
GeForce GTX 260
intel R Core (TM) 2 Quad CPU Quad CPU Q9550 2,83GHz
Ram 8 GB
WIndows 7
Myślę nad wymianą karty graficznej, co polecacie i może powinienem aktualizacje mojego staruszka od zupełnie czegoś innego ...
Dzięki z góry za pomoc specjalistów :D
Hej. Jak to się wrzuca do folderu. Mi zainstalowało. Chyba że coś przeoczyłem. Ekspertem komputerowym nie jestem. Mi sie wydaje że w tym modzie jest installer. Musze gre odpalić żeby porównać.Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Witam. Mam pytanie odnośnie gry. Jestem na multiplayer i jest napisane dość często, że ten tryb rozgrywki "nie jest dla mnie" i jest na czerwono. W związku z tym czy do tej gry istnieją jakieś dodatki? Jeżeli tak to jak się nazywają?
Cytat:
Zamieszczone przez Kobaiashi
Chyba mam podobny problem.
Wszystkie dostępne z listy gry są niedostępne z powodu niekompatybilności wersji. Ten problem zaczął się od instalacji jakiegoś patcha1 beta.
Przed chwila,utwierdzilem sie w przekonaniu ze nowy system z dowodzeniem armii,jest skopany,oblegam Mediolan (troche inaczej w grze sie nazywa),niedaleko Pathavium pojawia sie wrogi genek z jednym oddzialem.Normalnie wyslalbym dwa oddzialy luzem zeby go zmietli zanim dojdzie do Pathavium(czy jakos tak)ale nie moge,musze wyslac caly legion i przerwac oblezenie,calkowicie bez sensu jak dla mnie.