Re: Patche - temat zbiorczy
Mi też właśnie pobiera 22,7 mb. Odnośnie kolejnych patchow systematycznie spada mi sredni fps na benchmarku :P wszystkie ustawienia na max i mozliwe opcje graficzne wlaczone, wlacznie z roslinnoscia alfa : bez patcha sredni fps 28-29 po patchu nr 2 - 25fps po ostanim patchu 22 fps ;P takze z kazdym nowym ulepszeniem sytuacja sie pogarsza :D zobaczymy co bedzie jak dociagnie ten nowy kawalek
To fix dla tych, co pobrali betapatcha, usuwa między innymi bug z alt-tabem.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez marchel
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
CA wyraźnie napisało w patch notes że szybkość mijania tury w co-op jest definiowania przez gracza z słabszym sprzętem
Ty tak na poważnie?
Gramy z kumplem na prawie identycznych kompach. On i5 2500K (standardowe taktowanie), GTX 560Ti, 8GB RAM, Ja i5 2400 (wykręcony do 3,8GHz), GTX 560, 8 GB RAM więc to co napisało CA można wsadzić wiadomo gdzie...
Aaa, dla ścisłości sprawdzane na ustawieniach grafiki wysokie lub bardzo wysokie.
Ty tak na poważnie? Wiesz chyba, że im większe ustawienia grafiki osoby stawiającej grę, tym bardziej gra się tnie na multi... i to już od ETW. Oprócz mocy obliczenowych kompów w multi jeszcze trzeba patrzeć na upload hosta.
Kolejny raz obrona CA w wykonaniu kilku osób mało trafna.
Po pierwsze na tych samych zestawach komputerowych i na tych samych łączach, na maksymalnych ustawieniach graficznych Shogun 2 total war ZS działa idealnie. Żadnych spowolnień przy ruchach AI więc "[...]i to już od ETW[...] to najzwyklejsza pierdoła. Czas ruchu AI gdzie na mapie było pełno odkrytych jednostek komputera, na późnym etapie kampanii ruch AI trwał maks 2-3 minuty.
Po drugie producent gry zarzekał się, że gra będzie działać dobrze na podobnym sprzęcie do tego na którym działał zmierzch samurajów - jak widać nie działa. ZS działa mi na maksymalnych, a tutaj muszę sporo zaniżać bo jest problem z efektami cząstkowymi (o ile dobrze pamiętam nazwę). Przy zmianie wybranych parametrów graficznych gra zalicza crashe. W przypadku wyboru jednego z domyślnych ustawień jest lepiej. Zaznaczam, że obydwa komputery biorące udział w koopie przekraczają zalecane parametry sprzętowe tej gry.
I po trzecie komputer hostujący ma upload 4 Mbity więc chyba całkiem przyzwoicie? No chyba, że u kolegi wszyscy śmigają na symetrycznych łączach? :]
Wracając do mojego pytania odnośnie przyspiesz ruchów AI w kooperacji to po wgraniu patcha beta 3 i pobraniu dodatkowej dzisiejszej łatki gra znacznie przyspieszyła. Na pierwszy rzut oka do podobnego stanu jak w singlu.
Nawiązując jeszcze do kwestii uploadu. Dołączam screen przedstawiający ilość danych wysłanych przez program rome.exe z komputera hostującego kooperację uwzględniając postawienie gry i wykonanie pełnej tury włącznie z ruchami AI. Jak widać na załączonym obrazku upload musi być naprawdę mocny
http://imageshack.us/photo/my-images/17/sg7g.jpg/
Nie wiem czy to po najnowszym patchu ale wcześniej tego nie zaobserwowałem.
1 przypadek moja armia siedzi w ukryciu komp wykonuje swój ruch następuję moja tura (komp nie włazi na moje oddziały ale stoi niedaleko) wychodzę z ukrycia atakuje i okazuje się że jest zasadzka oczywiście ja jestem stroną atakującą
2 przypadek moja armia jest w jakimś mieście za wydmami i po ataku znów mam zasadzkę jako atakujący.
To chyba nie powinno tak działać
Czy mieliście już takie kwiatki ?
to nic nienormalnego, każda armia jak jest w trybie forsownego marszu i zostanie zaatakowana to znajduje się w zasadzce. Kiedyś miałem podobnie i się zdziwiłem co się stało, ale potem podczas wgrywania gry lub bitwy przeczytałem o tym w info jakie się pojawiają nad paskiem z postepem wgywania. Pytanie tylko czy te armie faktycznie byływ w trybie forsownego marszu?
Ja raz miałem taki przypadek, który mne zaskoczył in minus w tej grze a mianowicie: grałem Egiptem i chciałem zdobyć jakieś misto na pustyni ale nie wiedziem jak jest bronione bo go nie miałem podswietlonego żeby je widzieć. Podszedłem armią w trybie forsownego marszu na max zasięg i ulokowałem się na górze na wszelki wypadek, miasto już widziałem, 1 armia w mieście i 2 obok. Kolejna tura i te 3 armie mnie atakują, dostałem zasadzkę, ale co mnie wpieniiło przy rozpoczęciu bitwy to nie byłem na górze tylko na drodzie pomiędzy 2 górami i 2 armie zaatakowały mnie z 2 stron ( z obu gór na mnie zbiegli) a 3 od przodu a ja byłem w kolumnie bo tak jest przy zasadzce. Bitwe wygrałem ale nie po to na górze się ulokowałem żeby potem być na drodze pomiędzy 2 górami, wg mnie straszna lipa i totalny błąd w grze, że nie mogłem wykorzystać ukształtowania terenu do bitwy.
Robiąc zasadzkę atakowałbyś kogoś na górze, gdzie wszystko z góry widać? Co to za zasadzka by była skoro przeciwnika widzisz z daleka? :)
Dziś aktualizacja pobrała 20 MB przed godzina 17 i po 17 kolejne 30,8 MB,czyli cały czas pracują nad poprawą, codziennie coś,dajcie w końcu spokój z narzekaniem,uważam że wszyscy zapomnieliśmy czym był Rome czy Medek 2 przed pathami,pozdrawiam
Jeśli damy spokój to nie będą wiedzieli co poprawiać... trzeba się upominać o błędy by zostały naprawione.
Odpaliłem grę po tym najnowszym patchu i teraz gra chodzi u mnie tragicznie. Pokaz slajdów. Im out. Zagram w grudniu jak coś się być może poprawi.
Ja jestem ciekaw kiedy ten patch wyjdzie w końcu w pełnej formie, a nie jako beta.