Amen :D
Wersja do druku
Amen :D
Potwierdzam Egipt w MKO 25 do wzięcia.
Gdy nadejdzie czas, będę gotowy!
Poszukiwany MG/trzymacz haseł do Krzyżaków 51 i Krucjat 13 :)
Jeżeli będziecie szukali kogoś do załatania dziury w jakiejkolwiek ko to proszę dajcie mi znać poprzez PW
Zatęskniłem za ko
Pozdrawiam
kurde spóźniłeś się troche bo akurat zbieraliśmy ludzi na WWMWE ;/
Zawsze jeszcze można dołączyć !
Ja też chętnie coś wezmę, jeśli się pojawi
Od jutra wieczorem do wtorku nie będę mógł robić tur.
Tam gdzie się zbliża moja kolejka to może zdążę zrobić jutro, o ile dostanę.
Jest możliwość by po MOPKU wziąć wszystkie jego frakcje. Nie odzywa się.
MKO23 - Polska
MKO25 - Rosja
WKO34 - Kijów
MKO35 - Polska
Nie daję do wątku z wolnymi, bo w zasadzie potwierdzenia nie ma, no ale też ileż można czekać.
Miałem napisać to samo co Mefisto. Co prawda Mopek nas nie informował o rezygnacji, ale jeśli się nie wyrabia z turami, to może faktycznie lepiej byłoby, gdyby oddał parę frakcji. ;) Witaj z powrotem, Zachar! :)
============================
PS: Polecam w szczególności Kijów w WKO 34. Grałeś w tej KO, więc znasz sytuację.
W MKO35 mogę dzisiaj zrobić turę w zastępstwie za Mopka jako sojusznik. Potrzebuję tylko hasło.
Gdy przejmie nowy gracz poprosi MG o zmianę hasła jeśli będzie chciał.
Ostatnia tura Mopka w tej KO była chyba przeklikana bez pytania sojuszników o zastępstwo... :wall:
Ja nie przeklikuję jak co poniektórzy.
Czyli zrobiłeś turę? Ale przecież grasz Maurami i nie jesteś nawet sojusznikiem Polski.
Odstąpiłem Polsce Szczecin a teraz widzę, że nadal go nie zajęła ani nawet nie oblega.
Zdaje się, że miała tam armię o sile wystarczającej do zdobycia Szczecina.
==================
Mało tego - Polska ma sojusz z Sycylią, z którą masz wojnę...
Dobra nie ma co się nad tym rozwodzić, podaj mi hasło na PW to zrobię za Polskę od razu.
Jestem najbliższym sojusznikiem w tej chwili.
Rebelianci pokonali tę armię. Prosił o zastępstwo to zastępowałem. Ty się nie interesowałeś.
MKO23 - Polska
MKO25 - Rosja
WKO34 - Kijów
MKO35 - Polska - zajęte przez Rafiego.
No i oczywiście wpisana w wątku o wolnych: Aragonia w MKO23. Chociaż to już bardziej Mauretania/Mali/Niger.
Jeżeli mopek się nie pojawi do tego czasu mogę robić tury za Kijów w wk34 ( jeżeli wróci- i wyrazi chęć powrotu- odstąpię)
Muszę tylko przebrnąć przez ponowny proces instalowania całego pakietu :(
Ok mam już możliwość robienia tur.
Nie będzie mnie 20 i 21,jeśli dojdzie do mojej tury proszę jej nie przeklikiwać ;).
Na moje ręce została złożona rezygnacja Rapsa z krzyżowców 13, ponieważ denerwował go serwis przeklej i nie rozumiał idei hasła oraz wysyłania go. Ktoś chętny? Avasil? Katana?
Ja nie jestem w stanie przejąć w tym momencie, bo wyjeżdżam we wtorek i przez parę tygodni będę mocno w kratkę :/
Przecież może uploadować sejwy na speedy share (przeklej ostatnio też mnie denerwuje, bo zaczęli dodawać jakieś reklamy):
https://www.speedyshare.com
Biorę :) (jeśli chodzi o więcej kampanii to oprócz tej na razie nic więcej nie wezmę, aż zakończy się któraś z moich kampanii)
Net mi się zepsuł. Niby naprawilem i w teorii powinno wszystko działać ale w praktyce polsat i plus ssą i jedyne co działa to oni mi na nerwy.
Jeśli jutro net się nie ogarnie to poszukam zastępcy. Na razie proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.
Odzyskał sprawność, jutro jeśli się wyrobię to zrobię wszystkie tury.
Wyjeżdżam na tydzień, i potrzebuję zastępstwa do MKO 35 (Bizancjum), Krzyżaków 51 (Zakon) i Brytanii 45 (Norwegia) od 25 lipca do 2 sierpnia. Zakon i Bizancjum mają trochę trudną sytuację, w Norwegii względny spokój, gdyż nie prowadzę tam póki co wojen. Po hasła i szczegółowe informację proszę na PW.
Resztę moich KO weźmie Il Duce.
Edit: Norwegię wziął KapitanKatana, więc zostały tylko Bizancjum i Zakon.
Myślę, że twój zastępca nie musi się martwić o sytuację Zakonu ;)
Dobra Mistrzu, jeszcze Ci się odgryzę w tej KO ;D
Ok.
Do oddania Gruzja w mko36. Dopiero po 2 turach
Gdyby ktoś chciał przejąć Zakon w Krzyżakach 51: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Kolejka/page8
W ten weekend nie mam dostepu do kompa, wiec poprosilem Domena o zastepstwo w wko34. Gdyby jeszcze gdzies doszla tura dajcie znac na pw.
Zaczynamy się przyzwyczajać do jego zastępstwa.
Przepraszam za moje 3 dni nieobecności i przetrzymanie kampanii - poważnie się rozchorowałem. Postaram się nadrobić zaległości jak najszybciej.
9 sierpnia wyjeżdżam na wakacje i nie ma mnie minimum 10 dni a może i być o wiele więcej - tego niestety nie wiem bo to zależy od kilku czynników. Do wzięcia są:
Szkoci w Brytanii XLV - 6 tura i sytuacja bardzo fajna. Dwa sojusze właśnie rozpoczynają wojnę na całego więc na pewno nudno nie będzie. Zaplecze dobrze przygotowane.
Jerozolima w Krzyżowcach XIII - 4 tura i sytuacja interesująca ponieważ szykuje się ciekawa wojna. Powinienem mieć w niej jednak zdecydowaną przewagę. Infrastruktura pod wojnę całkowicie przygotowana - nic tylko słać wojska na front i robić nowe.
Litwa w Krzyżakach LI - 5 tura i najlepsza sytuacja jaka mogła by być: Zakon został zniszczony w 3 turze. Teraz kolejny krok: światowa dominacja. Po 4 turze prócz standardowych włości Litwy i wszystkich przylegających malutkich wiosek barbarzyńskich mamy: Królewiec, Malbork i Rygę a w następnej turze padają Windawa i Parnawa.
W Krzyżakach LI zastępuję również Polskę, która po pokonaniu Zakonu powinna z łatwością sobie poradzić z nadciągającymi Niemcami. Także to zastępstwo też można wziąć do powrotu właściciela - kiedy ten nastąpi, nie wiem. Po 2 turach zarządzania przez prawowitego władcę kraj jakimś cudem znalazł się na skraju zapaści ekonomicznej ale w 3 turze udało mi się trochę Polskę wyciągnąć z tego bagna.
Także do wzięcia same państwa z dobrymi pozycjami - jeśli po moim powrocie ktoś się do jakiejś frakcji i KO przywiąże to jestem gotów nawet odstąpić. Natomiast jeśli trafi mi się burzowy dzień w górach i będę zmuszony zostać w domku i akurat przyjdzie tura to mogę chcieć zrobić osobiście jeśli w ogóle uda mi się na laptopie medka przemycić ;)
Z oddawaniem KO-YT pod opiekę się jeszcze wstrzymam.
15 dni to trwa nierzadko tura.
Zorganizowałbyś ekspresową wycieczkę dookoła świata. btw jedziesz do Korei Północnej że nie masz dostępu do internetu? Raz wykonywałem turę z Szwecji, instalując Medievala na sprzęcie obcej mi osoby.
Kampanie trwają lata, wszyscy mają rozliczne plany w trakcie.
Tak, mogę nie mieć dostępu do internetu i/lub medka. Ba, mogę nawet nie mieć czasu! Gdybym miał to bym nie prosił.W kingdomsach jest mniej osób a nie chcę by KO stały tydzień lub więcej przeze mnie.
Rozumiem, że ty nie chcesz żadną się na kilka tur zająć ale może ktoś inny się skusi lub jeden z moich sojuszników się odezwie.
Zająłbym się, ale mam sporo pracy, jej intensyfikacja właśnie wypada w następny tydzień. Chyba, że podeślesz sztabkę złota, to dam sobie spokój. :D
Kampanie w kingdomsach są dla mnie najbardziej atrakcyjne.
Szkocję mogę wziąć.
Cytat:
Zamieszczone przez Wielki Mistrz Malborka
Stracił wszystkich członków rodziny ??