Dzięki wielkie. Popróbuje trochę to to ogarne.
Wersja do druku
Dzięki wielkie. Popróbuje trochę to to ogarne.
W tym modzie jest jakiś błąd. już w w 3-ciej rozgrywce około 40-43 tury gra zaczyna kraść pieniądze ze skarbca. Zauważyłem to już w pierwszym podejściu do Bellum crucis 6.3 grająć Wenecją. Instalowałem w kolejnośći:
-Bellum (part 1,2)
-Bugfixer
-Spolszczenie
-Ai od Pitera
Potem AI od Pitera zamieniłem na oryginalne i ponownie założyłem grę Wenecją tym razem na poziomie trudnym łącznie z bitwami. Sytuacja z kradzieżą pienięzy znowu się powtórzyła około 40-43 tury.
Gra kradła mi raz 4.100 raz 6.200 bizantów. W podglądzie wydatków miałem to uwzględnione w trybutach ale tak dziwnie, że po kliknięciu na wybudowanie jakiegokolwiek budynku w jakiejkolwiek dzielnicy znikało - ale... - tylko z wykazu bo gra pieniądze kradła nadal. Jak się domyślacie szybko wyszedłem na minus i gra straciłą jakikolwiek sens. próbowałem przeczekać te kradzieże ale miałem wojnę z Bizancjum i nie mogłem absolutnie niczego już ugrać. Po kilkunastu turach odinstalowałem grę.
Po umieszczeniu na forum megaSubmoda dla Polski ponownie zainstalowałem Bellum w kolejności:
-part 1 i 2
-buggixer
-spolszczenie
-megaSubmod
-patch do niego
Założyłęm grę oczywiśćie Polską i... znowu około 4--43 tury powtórzyły się kradzieże pieniędzy, różnica polega na tym, żę teraz mam trybuty wzięte z księżyca na kwoty 2500 i 3100 bizantów. Nadal po kliknięciu na wybudowanie jakiegokolwiek budynku trybut znika z wykazu ale pieniądze znikają razem z nim na koniec tury. Zaatakowało mnie HRE i Nowogród, nie mogę nic rekrutować ani szkolić.
Gra ma błąd i jest niegrywalna od 40-43 tury, system mam świeży, bez nadmiaru programów. Nie wiem co powoduje te kradzieże ale Bellum 6.3 jest niedopracowane i niegrywalne - AI jest najsłabsze ze wszystkich wersji a kradzieże pieniędzy to gwóźdź do trumny dla tego moda.
Wiem, że na forum nie jest widziane miło pisanie źle o modach ale nie zamiatajmy niczego pod dywan. ostrzegam ludzi, którzy będą chcieli zrelaksować się od kłopotów dnia codziennego - stracicie dużo czasu i przeżyjecie sporo irytacji. po 40-tej turze gra głupieje.
Edit: W każdej rozgrywce prestiż królewski byłą na poziomie 100% z wahaniami do 70% po śmierci władcy. Grająć Polską, mam cały czas tego samego władcę, póki co ma się zdrowo.
W grze są ukryte koszty związane z oblężeniami prowadzonymi przez armie, podatkiem dla papiestwa, a w miarę rozrastania się terytorium ubywa kasy co symuluje coraz większe koszty utrzymania rozrastającego się imperium.
Nic z tego, niczego nie oblegałem, moje wojska były ulokowane w miastach i zamkach a flota w portach. nie mam żadnych trybutów i nie zawierałem żadnych umów związanych z płatnościami. Moje miasta nie są atakowane przez rebelię, porty przez piratów. Nawet nie mam oblężonego żadnego miasta, grająć Polską podbiłem do ok 15-tej Tury:
-Ołomuniec
-Grpdno
-Pragę
Potem nie wziąłem żadnej prowincji, musiałem się bronić przed HRE i Nowogrodem.
Znam mechanikę gry z poradnikó i wcześniejszych wersji, gra po prostu głupieje i tyle. Dziękuję Ci jednak za odpowiedź, też szukam rozwiązania ale jak go nie znajdę to skreślę tego moda już definitywnie - szkoda bo mod ma niesamowity potencjał.
1. od któregoś roku (chyba 1195) Papa sobie życzy 500 bizantów od każdego katolickiego kraju co turę
2. we wcześniejszych turach te kwoty Ci nie ubywają? Dopiero od 40-43?
3. są "kary" za posiadanie każdej podbitej prowincji
nikt nie zamiata problemów pod dywan, tylko często problem jest taki, że ludzie nie czytają manuala do gry. Czytałeś? :)
Punkty 2 i 3 o które pytam wyżej są właśnie opisane w instrukcji do gry. Jeśli wszystko jest jak należy i te koszty rzeczywiście Ci znikają a nie powinny to trzeba by chyba przeprowadzić jakieś śledztwo bellumowe, bo już druga osoba pisze o tym, może rzeczywiście coś jest na rzeczy.
U mnie jest ok. 50-60 tury mam dodatkowo Gdańsk , miasto powyżej Gdańska ( nazwy nie pamiętam) oraz zdobyty na Niemcach Wiedeń, dwie amie w polu. Wydaje mi się że mój skarbiec co turę uszczupla tez ok 4000 ,ale mam dość mocno rozbudowaną gospodarkę i kupców porozsyłanych po świecie co daje całkiem spory dochód. Gospodarka kupcy, oraz umiejętnie prowadzona dyplomacja to klucz do sukcesu w tej grze. Co do AI gram na oryginalnym, i jeśli chodzi o kampanie spisuje się całkiem nieźle szachując moje ruchy, moim zdaniem jedno z nienajlepszy w modach pod Medievala, czekam jednak na nowe Pitera.
Mnie się finanse przeważnie zgadzają, jak komuś nie pasuje proszę usunąć money_script jak w indywidualnych kompilacjach skryptowych. Nie ma obowiązku grania w Bellum, ale z megasubmodem i nowym jeszcze nie publikowanym ai Pitera to czad powinien być. Doraźnie map.rwm należy usuwać czasem pomaga na chwilowe problemy w obliczeniach, należy uważać na korupcję też, ona generuje część ukrytych kosztów. I jest jak Wino pisze, większość ludzi poradników nie czyta i zdziwieni potem.
Gram jak Marko1805 pisze. Dbajcie o dyplomację, handel i gospodarkę i problemów nie będzie.
Czasem, wystarczy schować np. szpiega do miasta to dochody się unormują. Raz miałem minus dziwny po wstawieniu szpiega na chwile do miasta się unormowało.
Polecam NOWE ai od Pitera do Bellum z 02.03.2013 : link viewtopic.php?f=367&t=12830&p=282181#p282181
Od wcześniejszych tur nie ubywa, przypomnę jeszcze, że kwota - teraz 2500 lub 3100 wyszczególniona jest w wykazie finansowym a po kliknięciu na wybudowanie jakiegokolwiek budynku w jakiejkolwiek prowincji znika ale tylko z wykazu bo pieniądze giną. Przypomnę jeszcze, że nie ma to związku z podbijaniem nowych prowincji bo od ok 20 tur niczego nie podbiłem.
Według mnie jest to bug spowodowany - ????? Musiałbym zagrać na oryginale i zobaczyć czy wtedy też się pojawi ale brak mi już cierpliwości na ponowny reinstal i przejście kilkudziesięciu tur na kampanii full (bez fortów).
Wydaje mi się, że szukanie uzasadnienia tego w samej grze jest ślepą uliczką i winny jest błąd, gram już 3-ci raz w dodatku po reinstalu i sytuacje się ciągle powtarza. nie zmieniałem niczego w descr_strat więc nie ingerowałem w rozgrywkę.
Edit:
Co zmienia nowe AI Pitera w stosunku do poprzedniego?
Przeczytaj ponownie poradnik o finansach, opisywałem kilka razy jak ai liczy kasę. Co do ai zajrzyj do działu o ai z 02.03.2013.
Nie ma wyjaśnienia tego problemu w poradniku. - Nie mam armii w polu, nie mam floty w polu, nie mam prowincji na tyle żeby mieć taką karę i powtórzę po raz kolejny jak traumę: - Kwoty 2500 a potem 3100 pojawiają się jako wydatki w wykazie finansowym by zniknąć po kliknięciu na wybudowanie dowolnego budynku w dowolnej prowincji. Znikają jednak tylko z wykazu bo są odliczane na konec tury - kradzione.
Aravenie - kontroluję swoją rozgrywkę od początku do końca, jestem pewien, że jest to błąd w plikach, dorabianie mu logiki mija się z sensem jego wyjaśnienia.
To usuń z campaign_script money_script jak czujesz się okradany. Nie do końca ogarniam money_script czasem w jednej turze może coś zabierać by dodac w kolejnej. Jak pisałem u mnie jest ok. Na jakim poziomie grasz i jaką kampnię, jakieś submody? Może to wynika z budowanych budowli i doszkalania wojsk lub szkolenia nowych?
Gram na kampanii full, na poziomie - "trudny".
Instalowałem:
-Bellum Crucis 6.3
-Buggixer
-spolszczenie
-megaSubmod
-patch do niego
Wykaz wydatków za budowlę i szkolenie jest na swoim miejscu i jest ok.
Witam mam pytanie jak zrobić tak by ekskomunikowana frakcja (chodzi o mnie)nie cierpiała inkwizycji.Wiem że w historii może wszystko się zgadza ale to trochę bez sensu.
Gnejusz. Jak na trudnym grasz to wiele tłumaczy. Nikt Ci tych 2000 czy 2500 nie kradnie. Na poziomie Medium Gracz dostaje 2000 albo 2500 zależy od frakcji jako bonus do sakiewki króla, ze skryptu a na poziomie trudnym i bardzo trudnym jest mu to zabierane, na koniec tury w kosztach ukrytych bo to ze skryptu. I to tak dziwnie wygląda, gra to nalicza jak na średnim poziomie trudności, a na końcu tury odbiera bo grasz na poziomie Hard czyli trudnym.
EliminatorT pojednaj się z papieżem jak Cie ekskomunikował, albo zabij w bitwie swego króla. To ekskomunika minie.
Gram na trudnym i kwoty które piszesz, że gra mi odbiera wykazane są jako "trybuty" ale jak pisałęm znikają z wykazu po kliknięciu na budowę.
Pierwszą rozgrywkę grałem na średnim i miałem to samo. teraz wróciłem do gry z rozegrałem 3 tury - komputer kradnie teraz 3000 nadal wykazująć to jako trybut. Oczywiście trybut "znika" po kliknięciu na budowę choć niczego już nie wybuduję bo skarb jest na minusie.
Ja kończę swoją przygodę z Bellum bo gra ma mnie relaksować a nie irytować, ta jest zabugowana i nie będę tracił czasu na dociekanie jej błedów. Haruję ciężko i chcę się odprężyć, odistalowuję i póki co trzeciego podejście prędko nie zrobię. Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi i chęć pomocy, na forum będę zaglądał, możę zainstaliję innego moda i nie stracę kontaktu z Wami ani MTW 2.
To kończ. Wystarczy money_script usunąć. Nie zatrzymuję, nic na siłę.
Szkoda papa bardzo mnie denerwuje bo niemcy mogą mnie atakować i grabić jednak gdy ja zniszczę armie oblegającą papież zaraz mnie ekskomunikuje.Czy jest skrypt odpowiadający czułość papieża na atakowanie chrześcijan.
Aravenie gram sobie na megasubmodzie i nie mogę zbudować w żadnym zamku kaplice co wnioskuje fakt że nie mogę rekrutować braci dobrzyńskich
Nic mi nie wiadomo o takim skrypcie. Buduj kościoły, rekrutuj kapłanów, rób misje od papieża i git. Może przez ekskomunikę nie możesz kaplic budować? Nikt nie zgłasza takich problemów. map.rwm usunąłeś?Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Trochę źle to opisujesz i dlatego Araven jest zdziwiony.
Papa nie ekskomunikuje gracza za odparcie oblężenie swojego miasta, nie ma też problemu z rozbiciem wrogiej armii na swoim terenie. Nakaz zaprzestania działań wojennych dotyczy ZAWSZE akcji zaczepnych czyli na terenie przeciwnika. Na swoich prowincjach możesz go tłuc w najlepsze.
Papież jest denerwujący bo jak wreszcie wyrobisz sobie przewagę i możesz wziąć prowincję wrogowi którym jest katolicki nie ekskomunikowany obecnie kraj to na 90% nakaże Ci zaprzestania działań. To zakaz działający najczęściej w jedną stronę którego doświadczałem wielokrotnie i nerwa łapałem bo pomimo sojuszu z Papieżem inne nacje mogły mnie niemal bezkarnie z jego strony tłamsić przez wiele tur. Ai w MTW 2 i modach jest po prostu głupie i jeszcze nikt tego nie zmienił.
Muszisz pominąć jakiekolwiek realia i oszukać komputer, najlepiej zdobywaj wrogie prowincje szturmem bez oblężenia - miej w armii oblężniczej ze 2 katapulty i podejdź pod miasto na tyle słabo obsadzone załogą, że weźmiesz je szturmem. Papież nie zdąży zareagować, żeby Ci przeszkodzić a w kolejnej turze zażada przerwania działań wojennych.
Co do relacji z Papiestwem to rób jak pisze Araven - buduj kościoły, szkól księży, likwiduj heretyków, wypełniaj misje papieskie i liż mu tyłek dopóki nie będziesz tak potężny, że będziesz mógł nawet zmienić wiarę i mieć własnego papieża. Ciekawym pomysłem jest zapłata 30 000 za zwołanie krucjaty, jest to jednak potężna broń polityczna - likwidujesz takiemu krajowi wszystkie katolickie sojusze i fundujesz totalną wojnę.
Ja jednak właśnie odinstalowałem Bellum ze względu na bugi, jeżeli nie masz takich, które uniemożliwiają Ci rozgrywkę to przed Tobą wiele ciekawych rzeczy do odkrycia.
Twoja strata Gnejusz.
Edit: Poprosiłem Mietka77 może wykombinuje jakiś inny money_script albo znajdzie w istniejącym błąd jaki powoduje u niektórych te dziwne pozycje w budżecie w trybutach zwłaszcza. Doraźnie usunięcie money_script albo zastąpienie go alternatywnym jaki dałem kiedyś w submodach załatwia sprawę z budżetem.
Ale nie mogę budować kaplic mimo że mam chyba z 8 stusunku do papieża(W sensie te krzyżyki) .Co do zmienienia religii-gram na kampanii light bo full zawsze zacina mi się na turze Maurów jak gram polakami i w dodatku nie wiem jak to zrobić.Tak samo jest z bankierem-jak można zaciągnąć pożyczkę?
Bankier, specjalni agenci i najlepsze patenty są tylko na kampanii Full. Ja mogę budować i na Full i Light.
Nie wiem jak u innych, ale ja grałem w Bellum kilkanaście kampanii i money_script nigdy mi nie przeszkadzał, Jest to na pewno pewne utrudnienie i na pewno nie bug.Cytat:
Poprosiłem Mietka77 może wykombinuje jakiś inny money_script albo znajdzie w istniejącym błąd jaki powoduje u niektórych te dziwne pozycje w budżecie w trybutach zwłaszcza. Doraźnie usunięcie money_script albo zastąpienie go alternatywnym jaki dałem kiedyś w submodach załatwia sprawę z budżetem.
Osobiście jestem przeciwny jego usuwaniu w megasubmodzie. Jeśli ktoś nie potrafi z nim grać niech sobie go porostu usunie.
To że komuś to nie pasuje nie jest powodem do zniechęcania innych graczy do tego świetnego moda.
Money script musi być, wywalanie go to kastracja Bellum. Skrypty są po to, żeby fajnie się grało w tego moda, jak ktoś nie umie zapanować nad ekonomią, to dupa jest nie władca ;)
Z megasubmoda nie zamierzam go usuwać. Macie rację te trybuty i dziwne wydatki to korupcja i tajne wydatki Korony, trzeba nad tym panować. Nowy megasubmod wkrótce.
Jesteście, jesteś przekonany że to tylko kwestia umiejętności gracza? Z tym bym polemizował i jednak zerknął co jest grane...Ileż już można kombinować z tymi skryptami i znowu coś wycinać?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
-
Oczywiście, skoro uważacie że wszystko jest dobrze, to wasze zdanie tylko proszę mi nie pisać, że nie znam tej modyfikacji, grałem w nią od momentu wydania wersji 5.0 kiedy na forum nikt jej znał .
-
Piszę z sympatii dla ogromu pracy jaki włożyliście by modyfikacja ta i tak niezła była jeszcze lepsza, szkoda by coś takiego jak dziwne wydatki miały popsuć ogólny obraz...W sumie jest to jeden z 2 modów gdzie moja ulubiona nacja jest potraktowana bardzo poważnie, łącznie z akceptacją wszystkiego tego [spoiler:32rfdorc]nawet niesprawdzonego historycznie[/spoiler:32rfdorc]co by ją jeszcze bardziej ubogacała...Ach ci Włosi. :D
pozdrawiam
Nie wiem w czym problem ani na włoskim forum ani na TWC nie znalazłem wzmianki by coś było nie tak z money_scriptem u mnie jest ok zwykle. I kasa się zgadza. Patrząc w skrypt dla mnie jest ok, może Mietek77 coś wyczyta.
Ech.... "jak ktoś nie umie zapanować nad ekonomią".... Panowie, nie piszcie bzdur, gram już kilka lat w MTW i mody do niego. Jak piszę, żę jest jakiś błąd i tłumaczę kilka razy z cierpliwością i logiką to moglibyście nie robić tego typu wpisów. Grałem podobnie jak Eutyches w Bellum zanim jeszcze większość z Was słyszała o Mediewalu. Dobrze, że choć Eutyches ma głowę na karku i nie macha szabelką na niewidoczne komary. W grze jest błąd i KRADNIE pieniądze. - Nikogo z Was nie zainteresowało KILKAKROTNIE powtarzane zdanie, że trybut 'znika" z wykazu wydatkó po najechaniu na jakąkolwiek budowlę w jakimkolwiek mieście lub zamku? Znika z wykazu finansowego ale potem na koniec tury znikają też pieniądze. Grajcie sobie bez edycji pliku descr_strat i traćcie po kilka tysięcy na turę prowadząc dwie wojny i tłumaczcie to korupcją, bo tak jakoś najbliżej była pod ręką. po dziesiątej turze braknie Wam 30 000 bizantów, już widzę wasz ekonomiczny geniusz który to nadrobi grająć Polską i mając zaledwie 9 prowincji w powijakach rozwoju. Araven chciał znaleźć błąd i prosił o pomoc Mietka ale Wasze mało rozsądne posty prawdopodobnie utrąciły tą inicjatywę. Róbcie tak dalej a będziecie grać po 40 - 50 tur i reinstalować ciągle od nowa grę, choć są na forum ludzie którzy mają wiedzę i ochotę na naprawę błędó w plikach.
Nic nie utrąciły. Ja uważam, że błędu nie ma. Nikt Cię nie zmusza do grania w ten najlepszy z modów. Podałem Ci rozwiązanie, nie ogarniasz skryptu to go usuń. Jeśli ja mam jakieś problemy z money scriptem to maksymalnie kilka tur. Potem ok jest. Może Mietek rozkmini skąd to się bierze niekiedy.
Panowie pax, pax i jeszcze raz pax, bo zaczyna się robić goraco ;). Może faktycznie coś jest na rzeczy, więc za sprawą Aravena Mietek na pewno na to zerknie. Ja już dzisiaj skończyłem z podbojami, ale jutro zerknę jak się sprawy mają z tymi finansami u mnie, choć jak mówię nigdy nie był to dla mnie osobiście problem z tym skryptem.
Na trudnym poziomie, bez edycji descr_strat jest to grając Polską naprawdę możliwe...Cytat:
już widzę wasz ekonomiczny geniusz który to nadrobi grająć Polską i mając zaledwie 9 prowincji w powijakach rozwoju.
W kampanii full mogę budować kaplice i kościoły...Dziwne :?
Panie EliminatorT sprawdziłem ponownie, jak najbardziej mogę budować kaplice zamkowe i kościoły w Light, plik od budynków jest identyczny dla wszystkich kampanii, zrób sobie porządek na kompie, link do przydatnych programów: viewtopic.php?f=367&t=11404 i usuń ponownie map.rwm także z Light zgodnie z opisem instalacji megasubmoda.
Marko1805 - ogarnąć można nawet na najtrudniejszym pod warunkiem, że komputer nie kradnie pieniędzy. Jak widzę nie jestem jedynym który trafił na buga w modzie, jedni mają problem z wybudowaniem, inni z rekrutacją, jeszcze inni z czymś kolejnym. Forum jest po to, żeby o tym pisać a nie prężyć się, "że ja daję radę" - dajesz bo nie masz buga i szanuj albo zrozum problemy innych. Ja też jestem przeciwny usuwaniu skryptów odpowiedzialnych za finanse - nie ucina się nogi gdy psuje się paznokieć. Gra jest zabugowana i kto prześledzi cały wątek ze wszystkimi stronami dojdzie sam do takiego wniosku.
Araven... - proszę Cię... naprawdę, proszę - nie łap nerwa i nie bierz do siebie słów prawdy o niedoskonałości Bellum. pisałem już kilkakrotnie, że doceniam pracę ludzi tworzących mody, submody i wszystko co jest związane z przeróbkami. podziwiam takie osoby pod względem umiejętności ale nie bądźmy małostkowi. Piszesz, że to jest najlepszy mod - jak dla kogo. ja mam z nim kłopoty bo trafiam na bugi i jest dla mnie niegrywalny więc na palmę pierwszeństwa nie zasługuje. Można zrobić jak piszesz i nie grać bo nikt nikogo nie zmusza - tak zrobiłem ale dziwię się że to napisałeś publicznie na forum. myślałem, że opisując problemy gry w jakimś stopniu przyczyniamy się do jej poprawy ale widocznie źle myślałem.
Coś w modzie się jednak z czymś gryzie i objawia w róznoraki sposób, jak wyjdzie patch który to poprawi i będzie można grać na zdrowych zasadach - trudnych ale bez bugó to Bellum może rządzić. Dla mnie na obecną chwilę mod nie jest wart zaangażowania, podchodziłem 3 razy i 3 razy miałem tego samego buga.
Edit:
Jeżeli jednak ktoś z wiedzących natrafi na błąd i spróbuje go usunąć to piszcie do mnie na PRIW a ja zainstaluję wszystko ponownie i zobaczymy czy interwencja pomogła. Najlepiej jest krytykować a ja nie mam takiego zamiaru i chętnie przyczynię się do naprawy Bellum.
Gnejuszu, możne faktycznie ze swej strony zbyt emocjonalnie podszedłem do Twego problemu i za to przepraszam. Jak pisałem wczoraj przyjrzę się uważniej jak to u mnie przebiega w tym okresie co podałeś, możne na coś wpadnę. Co do problemów innych z tą grą, często jest to spowodowane błędna instalacją , jeśli bowiem jeden ma problem przykładowo z wybudowaniem kaplicy , a u innych ten błąd nie występuje to raczej nie jest wina bugu w grze.
Na razie miałeś z tego co pamiętam problem tylko z money_scriptem( chyba że coś mi umknęło), więc twierdzenie , że mod jest niegrywalny bo zbugowany jest moim zdaniem określeniem nieco na wyrost.
Przy tej ilości skryptów i masie submodów, bugi są ale twierdzenie, że bugi uniemożliwiają grę to absurd. Kilkaset godzin grałem i może raz miałem ctd uniemożliwiające wczytanie sava. Sporadycznie czasem coś nie pasuje, rachunki nie zgadzają się, ale to chwilowe. Moze trwac kilka tur a potem sie normuje. Mod jest zajebisty. Zjada z butami SS i konkurencję, gdzie bugów masa. Obecnie gram VH Bizancjum i super jest, Testuję nową wersję megasubmoda, gram eksperymentalnie na mocno obniżonej rekrutacji przez Mietka77. W megasubmodzie będzie tak jak do tej pory. Plik z kilka razy wolniejszą rekrutacja będzie dla chętnych. Ja nie kumam czemu czasem money_script głupieje, może Mietek77 to rozkmini, juz sie tym zajął. Nie mogący ścierpieć niwielkich strat finansowych moga po prostu usunąc money_script. Nie ma obowiązku grania w Bellum.
Czy mógłbyś dać do pobrania ten plik?Bo ja jeżeli już to tylko namieszam :)
Jest jakis submod na poprawne relacje historyczne? Dyplomacja mnie strasznie odrzuca od moda, pakuje cala kase w sojusz a tu i tak mnie zaatakuja i zniszcza albo redukuje garnizony > rozbudowuje sie > bronie sie do konca gry bez mozliwosci podboju na zachod, tylko 2-3 prowincje na wschodzie. W takim wypadku gra sie praktycznie kreci tylko w okol obrony ze wszystkich stron i odpierania nieskonczonych hord botow..
Moze to moja ulomnosc, ale nie jestem w stanie doprowadzic stosunkow wyzej niz 6, a i tak zawsze sie konczy niekonczaca wojna i stagnacja (obrona wszystkich granic przez 100 tur mnie nie kreci, a tak mozna opisac kampanie u mnie).
Gram na VH \ VH, wygrywanie bitew to banal (germanicus ai), ale ta ciagla obrona i kompletna nieskutecznosc dyplomacji mnie do czerwonosci doprowadza. Doradzi ktos cos? (w instrukcji nie ma nic)
OCzywiscie Regnum Poloniae.
Nie graj na VH. Jest w submodach plik od relacji wzrastających z sojusznikami viewtopic.php?f=367&t=10087 4 czy 5 post od góry. Pisałem domyslny poziom to Medium na VH ai zabija wszystko, by grac na VH trzeba mieć spore doświadczenie w Bellum.
Jak dla mnie to powinniście ogarnąć to że boty srają kasą i wystawiają hordy armii... to jest irytujące...
Dokladnie zaraz dam fajnego SSaCytat:
Zamieszczone przez Luqass[PL
http://img9.imageshack.us/img9/1060/...1303201454.jpg
Kazda armijka po 600 do 2,5k i na dodatek z ich stolicy ktora jest tuz obok ida kolejne zagony.