-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez jezier
Wie ktoś może jak w modzie Artis Gratia zmienić żeby była nielimitowana liczba jednostek dla danej frakcji ? Prosiłbym o dokładny opis: program jakiego użyć itp. Bo np. dla Rzymu limit Pretorian to ok.18 jednostek na całą frakcje.
Ponawiam prośbę bo chciałbym zacząć nową kampanię Rzymem ale limity na jednostki są denerwujące. :? Tak jak mowilem Pretorian ok. 18, Legionistów Weteranów z 35-40. A przy walkach na kilku frontach np. Afryka, Mauretania, Iberia i płd Francja poprostu brakuje dobrych jednostek do walki. Przecież Hastati świata nie podbije.... :D
-
Na steamstore są mody które znoszą wszelkie limity różnych jednostek. Trzeba tylko tak pogrzebać :)
-
Nie o to chodzi, Ars Gratia dla realizmu dodaje limity na elitarne jednostki. Także kolega wyżej niech o Hastati nie plecie, bo skoro ma do rekrutacji Pretorian to ma i zwykłych legionistów :) W mojej pierwszej kampanii w Rome armie Rzymu to byli sami pretorianie gwardii plus jazda pretorian. Ars Gratia nie dodaje limitu na podstawowe jednostki jak legioniści, tylko właśnie na elitę, zresztą limity rzędu 30-40 jednostek to wcale nie tak mało ;)
-
Zresztą, co to za sztuka podbić świat pretorianami, trzeba nauczyc sie korzystac z tego co sie ma do dyspozycji.Ludzie troszkę pod górkę i już lament, nie dziwię się że CA coraz bardziej upraszcza swoje gry :evil:. Po to CA dałe tyle różnorodnych jednostek dla Rzymu, aby z nich korzystać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Gratuluję pamięci. Proszę Adi, ja pamiętam Twoje posty to pamiętaj moje. Podawałem błędy tej gry nie raz, jak osoba modująca tym bardziej jestem w stanie wyłapać różne braki w balansie itd. Nie, w ogóle nie grałbym w mody, przecież nie żebym grał w mody do serii TW od dobrych 8 lat i sam przy kilku pracował...Dobrze, że siedzisz mi w głowie i lepiej wiesz niż ja co bym robił i jak bardzo kierowałbym się opiniami innych ;) Zresztą z Twojego postu wynika jakby zaszła jakaś wielka zmiana, a jedyne co wynika z mojego postu to to, że gra która już u mnie chodziła bardzo dobrze, teraz chodzi doskonale. Przyznaj, masz jakąś chorą satysfakcję z atakowania osób, które śmią i mają czelność napisać, że ta gra to nie jest totalny badziew ;)
Tak, jest mod poprawiający krew, przykładowo kałuże krwi zostają cały czas, ciekawie to wygląda.
Nie,nie mam u mnie wszyscy zdrowi :) . Za to mam ubaw jak czytam Twoje posty.Po prostu komentuje co piszesz. Takie jest moje zdanie :)
P.S. A ten mod do bloodpatcha nie koliduje z tym modem Ars Gratia? Mi sie wydaje,ze nie z tego co tam tworca moda Ars Gratia napisal. Ciekawe czy na dniach i ja bede w szoku ;)
Cytat:
Zresztą, co to za sztuka podbić świat pretorianami, trzeba nauczyc sie korzystac z tego co sie ma do dyspozycji.Ludzie troszkę pod górkę i już lament, nie dziwię się że CA coraz bardziej upraszcza swoje gry :evil:. Po to CA dałe tyle różnorodnych jednostek dla Rzymu, aby z nich korzystać.
Oby ogolnie nie byl limit jednostek. Ze masz kase a juz nie mozesz rekrutowac armii/jednostek.
-
Cytat:
Oby ogolnie nie byl limit jednostek. Ze masz kase a juz nie mozesz rekrutowac armii/jednostek.
Limit jest tylko na część jednostek elitarnych , resztę możesz rekrutować w ilościach na jakie pozwolą Ci finanse.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
radzieccy pancernicy
cholera, chyba przegapilem jakies DLC :P
-
Panowie czy u was lucznicy tez sa tak mega zajebiscie slabi? Dzisiaj zrobilem sobie test moda Better archers, szybka bitwa moich 10 oddzialow lucznikow kretenskich vs 4 oddzialy wojownikow z maczugami swebow i jaki efekt? Lucznicy zabili lacznie 28 wojownikow Swebow zanim Ci zdazyli do nich dobiec. Sprawdzalem tez bez tego moda, ale wtedy to juz w ogole tragedia jest bo nawet 20 nie ubija. Teraz nie wiem czy u mnie cos nie tak jest (mam sporo modow) czy to tak ma byc.
-
Jeśli używają muru tarcz, to tak ma być. Jeśli chodzi o jednostki strzeleckie - to procarze są najsłabsi (ale mają największy zasięg), łucznicy zaraz po nich, a najmocniejszy są oszczepnicy (zadają największe obrażenia, ale mają najmniejszy zasięg).
-
Ale wlasnie nie uzywali muru tarcz, tylko biegli "na pale", nawet w pewnym momencie zrobilem pauze i jak sie okazalo strzaly trafialy ich normalnie w cialo, niektorzy mieli wbite po 2 i dalej biegli. Dopoki czegos z tym nie zrobia to rekrutacja lucznikow zupelnie nie ma sensu :(
-
Na steamie wyskoczyło mi, że mogę zainstalować: Total War Rome II Additional Depots co to jest ?
-
A ja zainstalowałem jakąś grę karcianą ze świata Might and Magic ze steama, chwilę po tym chciałem odpalić Rome 2 i okazało się, że nie działa. Podobnie Szogun 2, Civ 5 i kilka innych. Reinstalacja nic nie dała, przywrócenie systemu też nic.
-
Żeby nie było, że tylko chwalę mój mem z twcenter , odnośnie Siege Ai :) , dla mnie to jedyny (z kategorii naprawdę upierdliwych) i najpoważniejszy bug tej gry, wciąż nie poprawiony jak należy.
Poza tym gra jest na tyle ok, że ma się dużo lepiej noż S2 czy Rome1 lub Empire miesiąc, dwa miesiące po premierze.
http://www.crktw.fora.pl/images/gall...-870347-wm.jpg
-
U mnie Rome 2 chodziło katastrofalnie natomiast od patcha 5 jest o niebo lepiej. Sztuczna inteligencja kompa to wciąż kpina ale mam nadzieje , że zostanie choć trochę poprawiona. Przydałoby się więcej bitew historycznych bo jest ich za mało jak na tak obfitującą w nie epokę ( Mam tylko nadzieje , że nie każą nam za to płacić). Gra w moim odczuciu bardzo zyskała na unit packach od Radiousa , który dodaje między innymi brakujących łuczników rzymskich i wiele innych fajnych oddziałów. Polskie spolszczenie jednostek jest naprawdę dobre. Jedyny błąd to przetłumaczenie germańskich jeźdźców z włóczniami na germańskich zwiadowców konnych co powoduje , że Swebowie mają dwie jednostki o tej samej nazwie. Oczekuje od twórców dodania drzewa rodziny w kampanii i wielu usprawnień , które spowodują , że gra nabierze rumieńców. Przydałby się mod dodający jakąś epicką muzykę bo ten aspekt w Rome 2 nieco kuleje.
-
No jedna z bolaczek serii Total War sa bidne unity w podstawowej wersji. Czekam ciagle na jakis mod co doda/ulepszy je. Powiadasz,ze Radious juz je ma? A jakis jeszcze?
P.S. Oho nawet Umberto wzial sie za narzekanie. Ej, za pozno. Chcecie teraz cala chwale sobie przypisac. Spad!! :D
-
A teraz trochę po spekulujmy. Moim zdaniem w następnym DLC będą Piktowie. Choć ja wolałbym Iberów, Euduów- chyba pomyliłem pisownie;lub któreś z plemion Belgijskich. Co wy na to?
-
Według mnie Unit Packi Radiousa są robione na zasadzie "dajmy wszystkie możliwe jednostki wszystkim nacjom", przez co jakakolwiek historyczność, balans i zróżnicowanie frakcji zostają utracone. Poza tym w dążeniu do "super i cool" rosterów przebija nawet CA za czasów Rome 1, wolę germańską falangę niż konnych ciężkozbrojnych legionistów u Rzymu, czy perskich nieśmiertelnych sprzed 200 lat u Partów. Roster podstawowego Romka jest dosyć zróżnicowany (chyba najbardziej ze wszystkich części) i historyczny, choć wiadomo, że nikt by dodatkowymi jednostkami nie pogardził, ale narzekać nie ma na co moim zdaniem.
Cytat:
No jedna z bolaczek serii Total War sa bidne unity w podstawowej wersji. Czekam ciagle na jakis mod co doda/ulepszy je. Powiadasz,ze Radious juz je ma? A jakis jeszcze?
Nie ma na co czekać, bo już są mody poprawiające konkretne nacje (np. Epir) i dodające im sensowne, historyczne jednostki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Braveheart kaleczne serce
Gra w moim odczuciu bardzo zyskała na unit packach od Radiousa , który dodaje między innymi brakujących łuczników rzymskich i wiele innych fajnych oddziałów.
Moim zdaniem regularni łucznicy są potrzebni dla Rzymu jak pięść do oka D: Nie mówiąc, że mogą sobie nająć jakiś albo uzyskać dostęp do nich poprzez baraki do oddziałów pomocniczych.
Cytat:
Oczekuje od twórców dodania drzewa rodziny w kampanii i wielu usprawnień , które spowodują , że gra nabierze rumieńców.
To będziesz chyba długo oczekiwał bo ostatnio CA powiedziało, że nie zamierzają umieszczać drzewka rodziny :/.
Cytat:
Przydałby się mod dodający jakąś epicką muzykę bo ten aspekt w Rome 2 nieco kuleje.
Podpisuje się pod tym. Ostatnio specjalnie odsłuchałem sobie na YT cały soundtrack do gry i z 33 utworów tylko jeden uznałem za wystarczający (Jest to utwór "Forever" (Rome Total War) i nie jestem pewien czy występują w samej grze.) Tak samo mam zdanie, że lepiej było wrzucić trailer "How far will you go for Rome?" jako trailer otwierający gry bo był o wiele lepszy od tego co mamy obecnie. Klimatyczniejszy, bardziej intrygujący i piękniejszy. Muzyka wyszła bardzo słabo ogólnie w grze. Mam wrażenie, że ja w 2 dni przygotowywania kanału YT znalazłem lepsze darmowe motywy muzyczne do serii niż całe studio :/
Co do spekulacji na temat następnego DLC -> coś na półwyspie Iberyjskim (najlepiej z jakimiś dodatkami w ramach patcha dla Kartaginy).
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez royal1410
A teraz trochę po spekulujmy. Moim zdaniem w następnym DLC będą Piktowie. Choć ja wolałbym Iberów, Euduów- chyba pomyliłem pisownie;lub któreś z plemion Belgijskich. Co wy na to?
Mogliby poprawic te jednostki co juz sa;) Glownie razi mnie to,ze wiekszosc jednostek zamiast jakichs pancerzy, zbroj czy tam kolczug ma ladne szatki a jedyna ich ochrona sa tarcze. Egipska piechota ma jakies kufajki, ktore ksztaltem niby przypomina jakas zbrojke. Jak to widze, to mna trzesie. Chociaz ta egipska piechota jeszcze jakos sensownie wyglada. Inne unity wygladaja jak cywile oderwani od pluga i wyslani na wojne. Najlepiej to wygladaja Rzymianie pozniej greckie wojska. Bo dodali im pancerze! :D
Co do DLC, to nie mam pojecia co wymysla. MOga sobie odkopac kazde jakies plemie i z niego zrobic DLC. Pewnie dodadza jakies troche znane plemie zeby ktos , to kupil. Boje sie,ze dodadza Amazonki :D
No, Kartaginie moga cos dodac.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Nie ma na co czekać, bo już są mody poprawiające konkretne nacje (np. Epir) i dodające im sensowne, historyczne jednostki.
A nie koliduja te mody z tym Gratia Artis? :>I jaka nazwa tych modow?
-
Kolidować bezpośrednio może nie kolidują, ale Ars Gratia jest zbalansowany pod istniejące już jednostki, a nie dodane w unitpackach, więc nie wszystko pewnie będzie dobrze współgrało. Nie pamiętam nazw, poszukaj sobie na TWCenter modów z frakcją w tytule, zazwyczaj zmieniają roster.
-
Cytat:
No jedna z bolaczek serii Total War sa bidne unity w podstawowej wersji. Czekam ciagle na jakis mod co doda/ulepszy je. Powiadasz,że Radious juz je ma? A jakis jeszcze?
Tu troszkę przesadzasz adi, roster w podstawce jest całkiem spory. Dostępne są również ciekawe mody z jednostkami dla wielu państw, dużo bardziej zgodne historycznie niż to co oferuje Radius. Jedyne czego mnie osobiście brakuje, to więcej jednostek pomocniczych dla Rzymu z czasów cesarstwa , ale z tym sobie poradziłem tworząc sobie nowe jednostki.
Cytat:
A nie koliduja te mody z tym Gratia Artis? :>I jaka nazwa tych modow?
Kolidują, jesli w modzie sią nowe jednostki, trzeba wtedy zmieniać ich statystyki pod tego moda.
-
viewtopic.php?f=579&t=14379 przegląd najciekawszych modyfikacji autorstwa KAMa. ;)
-
1. Z tego co teraz patrzyłem to paru gości wzięło się z mod dodający lepszą ścieżkę dźwiękową. Niestety twórcy chyba sami wiedzieli , że muzyka nie będzie mocną stroną gry i plik z nią zapisano w formacie .Wem , który bardzo ciężko jest przerobić na inny format i edytować.
2. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś nakierował twórców spolszczenia do unit packów Radiousa by poprawili błąd z nazwą germańskiej konnicy , której nazwa w oryginale jest inna a przetłumaczono ją tak , że dubluje się ona nazwą z innym oddziałem.
-
Patrząc na tok myślenia CA które wydało DLC Nomadic tribes które zawierało nacje które obejmowały teren niezagospodarowany przez inne nacje grywalne w bardzo dużej odległości, wyciągam wniosek że tereny Iberii idealnie nadają się na kolejne DLC
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Boje sie,ze dodadza Amazonki :D
Ekhm, a co by bylo w tym zlego? Badania dowodza ze w plemieniach Sarmackich wiele kobiet bylo wojowniczkami, stad najprawdopodobniej w Greckiej mitologii pojawily sie amazonki. Tak wiec bylaby to jednostka historyczna.
A co do muzyki, to macie racje, jest ona kiepska niestety. Dlatego ja wylaczylem ja w grze zupelnie, posciagalem sobie soundtracki z filmow takich jak Troja, 300, Aleksander (w tym kapitalny soundtrack "the drums of gaugamela"), krol artur (wybitna muzyka) oraz z kultowego Gladiatora i zapuszczam ja zawsze przez winampa dzialajacego w tle. Dla mnie dzieki temu prostemu zabiegowi gra zyskala na klimacie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=579&t=14379 przegląd najciekawszych modyfikacji autorstwa KAMa. ;)
To znam i nie o to pytalem.Wszystkie te mody juz byly na forum walkowane. To Kam te mody wszystkie zrobil? :)
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Ekhm, a co by bylo w tym zlego? Badania dowodza ze w plemieniach Sarmackich wiele kobiet bylo wojowniczkami, stad najprawdopodobniej w Greckiej mitologii pojawily sie amazonki. Tak wiec bylaby to jednostka historyczna.
No psy bojowe tez byly ,czasem tez rzucano obcietymi glowami oraz waleczni kucharze ale czy to powod by z nich robic armie???? ;)
A czekajcie, pamietam ,ze w romku 1 byly takie seksowne laseczki co wypinaly posladki jak nie walczyly :D
Nie no bez jaj. Jeszcze brakuje Dawida i Goliata ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
To znam i nie o to pytalem.Wszystkie te mody juz byly na forum walkowane. To Kam te mody wszystkie zrobil? :)
Tylko owy przegląd modów jest autorstwa Kam'a natomiast same mody są różnych autorów i żaden z nich nie jest jego autorstwa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
A czekajcie, pamietam ,ze w romku 1 byly takie seksowne laseczki co wypinaly posladki jak nie walczyly :D
Chyba kazdy kto gral w pierwszego Romana je pamieta :D Poza tym nawet gdyby dodali teraz kobiety czy jak kto woli amazonki do gry to nikt nie kaze Ci brachu robic z nich armii, zawsze mozna je dodac do ktorejs ze swoich armi jako taki urozmaicajacy dodatek, przykladowo ja tak robilem z gladiatorami kiedy gralem kampanie Rzymem ;) Jestem zdania ze im wiecej jednostek tym lepiej.
A tak swoja droga pamietacie jak ten koles z CA mowil ze w grze beda obecne rozne postacie historyczne? Wydaje mi sie ze ktores z przyszlych DLC bedzie dotyczyc wlasnie tego. I zostanie to wydane pewnie na podobnej zasadzie jak DLC saints and heroes do Shoguna 2.
-
Dobra pobawiłem się Pack File Managerem i przemianowałem drugich germańskich konnych zwiadowców z moda Radiousa na germańskich lansjerów i już nie ma zgrzytu. Temat skończony. :mrgreen:
-
Znalazłem świetnie zapowiadającego się moda, poprawiającego w znaczący sposób rozwój generałów i dającego możliwość rozwoju danego genka jako gubernatora prowincji. Za stacjonowanie w mieście generał otrzymuje co turę doświadczenie, do tego dodane zostały specjalne drzewko umiejętności administracyjnych. Mod zmienia również całkowicie dostępnych członków świty/przedmioty, umiejętności... ogólnie warto się zapoznać. http://www.twcenter.net/forums/showthre ... Compatible
-
Czy wie ktoś może czemu ta wulgaryzm gra po spatchowaniu się przestała mi całkiem działać? Włącza mi się okno startowe, a potem czarny ekran i "Program Rome lI przestał działać"?
Reinstalowalem ale wciąż to samo. Może być to spowodowane DLC Nomadic Tribes?
Otrzymujesz upomnienie za wulgaryzm, Ensis.
-
Cytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Czy wie ktoś może czemu ta cholerna gra po spatchowaniu się przestała mi całkiem działać? Włącza mi się okno startowe, a potem czarny ekran i "Program Rome lI przestał działać"?
Reinstalowalem ale wciąż to samo. Może być to spowodowane DLC Nomadic Tribes?
Usuń folder The Creative Assembly z X:/User/AppData/Roaming (wcześniej zachowując jego kopie zapasową)
-
Cytat:
Zamieszczone przez radoxx4
Może być to spowodowane DLC Nomadic Tribes?
Nie. Z usuwanego folderu zrób sobie tylko kopie podfolderów save_games i save_games_multiplayer. Kopia reszty jest całkowicie zbędna - a pewno gdzieś w niej siedzi bug.
-
Dziękuję panowie za pomoc, zaraz spróbuje rozwiązać ten problem zgodnie z Waszymi zaleceniami :D
-
Chciałbym wypróbować mod AGA ale tutaj pytanie... :)
Przed steam mody należało zainstalować do folderu "mods" jak np. w Medievalu 2.
Czy może ktoś napisać jak teraz to się odbywa? Jak zainstalować ten mod..
Dzięki.
-
Wgrałem sobie moda Ars Gratia Artis i jestem zrozpaczony. :x Przez wyższe morale, mogłem zauważyć słabość i niedoróbki walki. Teraz nie wiem tylko czy wynikają one z moda, czy co bardziej prawdopodobne z podstawki. :roll:
- Brak automatyzacji. Oddziały które nie biorą czynnego udziału w walkach, nie obracają się przodem w kierunku skąd nadchodzi wróg/prowadzony jest ostrzał. Tylko stoją jak kołki pozwalając się wybijać.
- Osobną sprawą są łucznicy. Przez ten Empirowy zasięg strzału, są w ogóle nie przydatni. Już tłumacze dlaczego. Po cofnięciu (odsunięciu na bok) się przed nacierającym odziałem wroga, zapominają obrócić się z powrotem w kierunku bitwy. I tak mamy kretyńską sytuację gdy nasi łucznicy stoją sobie koło wrogich oddziałów, i do nich nie szczelają bo ustawili się trochę boczkiem. :roll:
- Zatrzymywanie się oddziałów. Rozchodzi mi się szczególnie o akcje pościgowe za łucznikami. Gdzie po początkowym zahaczeniu, odziały dystansowe wycofują się i prowadzą dalej ostrzał. Natomiast moi "debile" zaprzestają pościgu i pozwalają się wybijać. :shock: Ogólnie wszystkie jednostki nie chcą słuchać rozkazów, często trzeba je powtarzać w nieskończoność. Strasznie mnie to denerwuje bo jak każe jednostce gonić jakichś knypków to powinna to robić aż do samego końca, a nie odpuszczać sobie z niewyjaśnionych przyczyn.
- Ja się grzecznie pytam gdzie jest przycisk utrzymaj pozycje? (taki jak w romku1 i mdeku2)
-
Cytat:
Zamieszczone przez ac3...
Chciałbym wypróbować mod AGA ale tutaj pytanie... :)
Przed steam mody należało zainstalować do folderu "mods" jak np. w Medievalu 2.
Czy może ktoś napisać jak teraz to się odbywa? Jak zainstalować ten mod..
Dzięki.
Na steamie masz coś takego jak "steam workshop", wchodzisz szukasz odpowiedniego moda i klikasz pod spodem "Subskrybuj". Po kliknięciu mod automatycznie się zainstaluje.
-
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
- Brak automatyzacji. Oddziały które nie biorą czynnego udziału w walkach, nie obracają się przodem w kierunku skąd nadchodzi wróg/prowadzony jest ostrzał. Tylko stoją jak kołki pozwalając się wybijać.
To jest w każdym TW. Gdyby takie coś było to niemożliwym byłoby utrzymanie szyku w styuacji gdy np przeciwnik okrążyl Cię konnymi łucznikami.
Cytat:
- Osobną sprawą są łucznicy. Przez ten Empirowy zasięg strzału, są w ogóle nie przydatni. Już tłumacze dlaczego. Po cofnięciu (odsunięciu na bok) się przed nacierającym odziałem wroga, zapominają obrócić się z powrotem w kierunku bitwy. I tak mamy kretyńską sytuację gdy nasi łucznicy stoją sobie koło wrogich oddziałów, i do nich nie szczelają bo ustawili się trochę boczkiem. :roll:
U mnie prawie zawsze po cofnięciu się i tak od razu atakują, ale fakt, najlepiej jakby pole ostrzału było dookoła, a nie tylko z przodu jednostki.
Cytat:
- Zatrzymywanie się oddziałów. Rozchodzi mi się szczególnie o akcje pościgowe za łucznikami. Gdzie po początkowym zahaczeniu, odziały dystansowe wycofują się i prowadzą dalej ostrzał. Natomiast moi "debile" zaprzestają pościgu i pozwalają się wybijać. :shock: Ogólnie wszystkie jednostki nie chcą słuchać rozkazów, często trzeba je powtarzać w nieskończoność. Strasznie mnie to denerwuje bo jak każe jednostce gonić jakichś knypków to powinna to robić aż do samego końca, a nie odpuszczać sobie z niewyjaśnionych przyczyn.
- Ja się grzecznie pytam gdzie jest przycisk utrzymaj pozycje? (taki jak w romku1 i mdeku2)
Oba te punkty winikają właśnie z tego, że jakiś "geniusz" z CA wpadł na pomysł, żeby WSZYSTKIE jednostki miały automatycznie utrzymanie pozycji. Dziwne, że dopiero teraz powyższe rzeczy zauważyłeś, były idealnie widoczne i bez moda.
-
Pod ostrzałem konnych łuczników byłby nieistniejący przycisk utrzymania pozycji.
Te rzeczy zauważyłem dopiero teraz bo:
- Ja mało spostrzegawczy ogólnie jestem.
- Do tej pory niszczyłem oddział za odziałem: Coś do przytrzymania od przodu (wyższe morale), a później wjazd czymś szybkim o stosunkowo wysokim ataku.
Ja atakuje bokami, przez co mam trochę dziurawy środek. Dlatego często jakichś oddział się przeciśnie. Łucznicy rozsuwają się wtedy na boki. Kiedy wrogi oddział się wycofuje, to oni zostają bardzo blisko innych wojsk, ale zwróceni do nich bokiem, przez co nie biorą czynnego udziału w walce. :evil:
-
Ja tam zawsze ręcznie łucznikami i tak steruję, nigdy dobrze dla mnie nie działało to automatyczne wycofanie się. Teraz masz więcej czasu to operuj ręcznie i nie zdawaj się na dzieło przypadku ;)