Ale wtedy miejsce w 1 składzie stracił, by ktoś z pomocy...
Wersja do druku
Ale wtedy miejsce w 1 składzie stracił, by ktoś z pomocy...
A Messi na skrzydle chyba gra ??
Prawie jak Roberto Baggio... z naciskiem na prawie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Można powiedzieć, że jest prawym napastnikiem ;]Cytat:
Zamieszczone przez dawid96
Tak jak się spodziewałem, dobry mecz Jagi z Lechem. Szybkie tempo spotkania, piłka jak po sznurku, Legia i Wisła mogą się uczyć, jak grać piłką :lol: Szkoda tylko, że w 1 połowie mało sytuacji, w drugiej lepiej, ale sędzia kalosz - brat kartki dla tego z Jagielloni, a potem kartka dla Arboledy za mniejsze przewinienie, idiota. Mimo to Lech w 10 i tak zaciekle atakował, ale nie udało się strzelić bramki. Za to Grosicki jak się rozkręca, wszedł dopiero w drugiej połowie, a tu od razu świetnie wykiwał, oczy dookoła głowy i asysta, a potem świetny strzał główką i bramka. Dobre było też to uderzenie, które trafiło w poprzeczkę, była by bramka kolejki.
Czy na bramce Jagielonii stał Słowik ? :D
:| Niestety Jagiellonia gra obecnie chyba najlepsza piłkę w Polsce, wiadomo -Grosik świetny drybler, Franek - napastnik w swietnej formie od czasu powrotu do Ekstraklasy, a my ? ciągle wahania formy.
Barca tradycyjnie wygrywa wysoko.
Real remisuje 0:0 z Mallorcą. Chała Madrid! :lol:
Oficjalnie chciałem wystawić polskiej piłce dobrą prognozę na progres.
W obecnym futbolu liczy się kasa. Ekstraklasa pod względem wydatków na transfery jest na 13 miejscu w Europie, na 15 na świecie. Przed drugimi ligami z Hiszpanii, Włoch i Niemiec, przed ekstraklasami ze Szwajcarii, Belgii i Czech. A przy tym 3 mln Euro na plus w porównaniu z kasą ze sprzedaży zawodników. Ekstraklasa wydała 11 mln, a na przykład Everdsive 25 mln, a grecka superliga - 17,5. Weźmy pod uwagę, że jest coraz więcej zacnych stadionów w związku ze zbliżającym się Euro, i budżety klubów rosną. W Legii prezes dąży do osiągnięcia budżetu 100 mln złotych na sezon (nie tylko na transfery, tylko ogólnie na wszystko) - mając taką kasę można już walczyć w Europie. Można być optymistą :).
O ligę hiszpańską to ja bym się nie martwił, jestem w miarę spokojny o Barcę. Bardziej będę obserwował Ligę Mistrzów... Ciekawe czy znowu Real przej*bie w 1/8 :D.Cytat:
arca tradycyjnie wygrywa wysoko.
Real remisuje 0:0 z Mallorcą. Chała Madrid!
Ale najpierw musimy polepszyć umiejętności naszych piłkarzy, bo reprezentacja leży... Nie licząc Jelenia, Lewandowskiego i paru innych graczy...Cytat:
Zamieszczone przez Czik
No kasa powoli się "robi", widać to po wielu wzmocnieniach, i to też tych pobocznych klubów, oraz lepszych trenerach. Teraz niech to się wszystko zgra, a polscy zawodnicy konkurują i się rozwijają, tak jak Ci z Jagiellonii czy GKS Bełchatów. Swoją drogą, lekka beka z trenera tych drugich, jak na konferencji po meczu chciał mówić mądrze i składnie się wysławiać, a widać, że prosty chłop :D ale talent i rękę ma, 33 lata, a tak ustawia i motywuje zawodników, że whooa.
Szkoda tylko, że w ostatnich latach to druzyny z Cypru, Rumunii czy Izraela awansowały dwa razy do LM, a wyprzedzili nas w tym nawet Wegrzy, którzy od dawna są w głębokim tyłku, zarówno pod względem ligi, jak i reprezentacji.
Mówię tylko w kontekście futbolu klubowego, że jak kasa jest, to kwestią czasu jest poprawa poziomu. Wiem, że można jako kontrargument podać ligi emerytalno - wakacyjne, np. amerykańska i jakieś arabskie... Ale to skrajne przypadki :).
Marat chyba niezbyt umie czytać, bo nie chodzi o poprzednie lata ;) a jak ktoś awansuje do LM, to też ktoś inny z niej wypada.
A ty chyba niezbyt myślisz, skoro uważasz, że ta kasa wzrosła nagle tylko w tym roku, a w poprzednich 2 latach byliśmy pewno na 500 miejscu 8-)
No ladnie wczoraj Jaga pograla z Lechem ;) Grosicki przechodzi do niedawnych rywali...mozna by go przytrzymac do konca obecnego sezonu i wziac wiecej kasy ;) Ale to wolny kraj i kazdy robi co uwaza za sluszne.Powodzonka "Grosik" ;)
A za dwa tygodnie Wisla przyjezdza na test do Bialego :) ;)
Grosicki gdzieś przechodzi?
Chyba tak, do Arisy Saloniki
EDIT:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/klu...wiadomosc.html
Chyba jednak nie
Falszywy alarm...na szczescie.Gdyby poszedl gdzies indziej to jeszcze pol biedy ale nie do tych Grekow :evil: ;) :!:
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=4567
Nie to że w tym roku, ale powoli wzrasta od niedawna, i od razu efektów tego nie będzie.Cytat:
A ty chyba niezbyt myślisz, skoro uważasz, że ta kasa wzrosła nagle tylko w tym roku, a w poprzednich 2 latach byliśmy pewno na 500 miejscu 8-)
I dobrze, że zostaje, jeden z najlepszych piłkarzy extraklasy, a Jagiellonia z taką postawą spokojnie będzie nas reprezentować w pucharach, na co liczę. Skład może być taki, jaki był w tym roku, tylko że Legia albo Polonia za Ruch Chorzów (o ile ta pierwsza się pozbiera).
No szacuneczek dla tej "osemki" co to nawet 50 min. rozruchu zaliczyla na treningu...a potem witanie sie ze zjezdzajacymi sie ziomalami a wieczorem biba :lol: A nastepnego dnia "przeziebienia","zatrucia pokarmowe" moze nawet "zwichniecia" :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
Co do mistrza, to nie chciałbym tylko żeby frajerska Polonia go zdobyła. ;)
Na pewno lepiej Polonia niż Legia :twisted: Jagiellonia ładnie gra i jak na razie zasługuje na majstra, ale to dopiero kilka kolejek :D
Już wole aby L miała majstra jeżeli miałbym mieć takowy wybór. Jezu nawet sobie nie wyobrażam takiego zakończenia aby ta dyskopolia zdobyła majstra :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
A ja jak na razie oprócz Lecha jestem za Jagiellonią ;)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html
Oby oba transfery doszły do skutku, niezły defensywny pomocnik i dobry środkowy obrońca wzmocnili by i tak dość dobrą obronę Lecha i zwiększyli możliwości w ofensywnie, no i defensywa nie posypała by się, gdyby - odpukać - stało się coś Arboledzie.
Podobno polonia grodzisk chce kupić Brożka... i po ostatnim ich meczu widać, że sukcesy przyciągają 'kibiców' ostatnio na wyjeździe 450 osób, nie wiem czy wliczają w to spottersow ? KSP im autobusy załatwiła. :lol:
W ogóle, to z tą Polonią Dyskobolia ciekawa sprawa. Nie interesuję się nimi za bardzo, ale w tamtym sezonie czytałem, że są w totalnej zapaści finansowej, a teraz takie wyniki i transfery.
A Milan na koniec mercato pozyskał jeszcze Robinho za ( tak sugeruje prasa ) 15 milionów. Na papierze wygląda to na prawdę imponująco - Ibra, Roni, Pato i Robinho - można walczyć o mistrza. Jak będzie w teorii dopiero się okaże ( bo charakterek Robinho każdy zna ).
A Juve totalna padaka jak dla mnie - sprzedano Diego za 15 milionów, a kupiono bliżej nieznanego Martineza za 12 :roll: W dodatku na lewą stronę obrony jakiegoś Armanda Traore, trzeciego do tej pozycji w Arsenalu. Na plus wypożyczenie Aquilaniego z L'poolu ( w formie to jest piłkarz klasy światowej ), Bonucciego z Bari ( jak na razie imponuje spokojem na środku obrony ), Krasica z CSKA ( wielka niewiadoma mimo wszystko ). Ogólnie małe pośmiewisko - zwłaszcza, że skład nie jest zgrany, a Diego sprzedano raptem tydzień temu ( do tej pory gral w podstawowym ). Należy liczyć, że szybko się zgraja i wywalcza to 4 miejsce, bo inaczej marnie to widzę za rok, gdy znowu ominie ich LM :|
PS: No i na inauguracje Juve po fatalnym meczu przegrało 1:0 z Bari...
Polonia szaleje http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html kolejny solidny zawodnik, może w pucharach się nie wykazał, ale w Polonii powinien wrócić do świetności. Moim zdaniem to o tyle dobry transfer, że nasza liga jest nawet zbyt wyrównana, taki Ruch i tak wiele nie ugra, więc lepiej jak Sadlok trafi do Polonii, która gra o majstra. Powinny się wykształcić z 4 kluby odstające od reszty, które miały by naprawdę niezłą siłę. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html ten transfer Wisły też cieszy, dobry zawodnik, nowy trener ich poukłada i z takim składem naprawdę będzie mogła pograć. Wracając do najlepszych zespołów w lidze, to typuję w ślepo Polonię Warszawa, Jagiellonie, Wisłę, Legię (na razie padaka, ale musi się w końcu rozegrać, nie ma bata), Lecha (jakieś tam pozostałości po Smudzie są, no i wreszcie jakieś transfery) i GKS Bełchatów. Myślę, że tej szóstce trudno będzie podskoczyć, chodź taki Widzew też się przyzwoicie prezentuje, podobnie Korona.
Ja juz nie moge z tym wojciechowskim facet naprawdę nie ma co robić z kasą a w maju w cafe football na polsacie sport mówił że chyba ma juz w d polską piłkę i chyba już zrezygnuje a tu dalej, no nic już po Ruchu chyba będzie, najbardziej szkoda mi Fornalika bo tyle z tym klubem osiągną w tamtym sezonie i został na tonącym okręcie(choć mogę się mylić bo jeszcze rok temu o tej porze za ch bym padł jakby ktoś mi by powiedział że Jagiellonia będzie jednym z głównych kandydatów na majstra)
Ale bądźmy szczerzy Jaga gra aktualnie najładniejszy futbol w Polsce, a i w Europejskich Pucharach, zaprezentowała się chyba najlepiej ... Lecha nie liczę ;)
Kasa rośnie konsekwentnie i stale, co w końcu musi przynieść rezultaty.Cytat:
Zamieszczone przez Marat
MASZ COŚ DO LEGII :twisted:?Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Owszem, mam :D Kibicie Lecha i Legii przeciwko sobie ? ;]Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Legia i Lech-dwie baaaardzo kiepskie drużyny. Mam nadzieję, że jaga i polonia będą się dalej rozwijać, jeśli tak dalej pójdzie to mamy nowego mistrza/wice
Za kibica Legii się nie uważam, bo nie jeżdżę na mecze - chociaż teraz jak jest nowy stadion pewnie zacznę :). Ale bardzo mocno z nią sympatyzuję. Do Lecha nic nie mam poza tym, że nie wykorzystują swoich sukcesów do poprawienia poziomu drużyny, choćby poprzez kupowanie lepszych piłkarzy.
Wisły za to nie lubię :D.
Też nie lubię rzek ;)
Kolejny raz porażasz obiektywizmem :lol: to Lech gra teraz w pucharach geniuszu, a jak Legia się rozegra wreszcie, to też z większości jej spotkań nie będzie czego zbierać :PCytat:
Legia i Lech-dwie baaaardzo kiepskie drużyny. Mam nadzieję, że jaga i polonia będą się dalej rozwijać, jeśli tak dalej pójdzie to mamy nowego mistrza/wice
Ty mówisz o tej lidze europejskiej? :lol: :lol: Lepiej by chyba było jakby nie grali, cóż teraz spróbują z lepszymi drużynami hehe przynajmniej obronę mają nie kiepską...jak patrzę jak grają te mecze w ekstraklasie i LE to spać się chce.
O legii to nie mówię, bo nie wiem ;)
Doskonale o tym wiem, po prostu Dragonit niepotrzebnie starał się udowodnić mi nieumiejętność czytania ze zrozumieniem ;) Fakt jest faktem, że w Europie nie istniejemy i to mimo, że wiele lig wyprzedzamy finansowo. Pewnie w końcu się uda, jednak na razie nie wykorzystujemy zbyt dobrze tych środków, skoro gorsze ( finansowo ) ligi potrafią awansować do LM a my nie. Pytanie gdzie są błędy? Systemowe? Same kluby są winne, ich właściciele?Cytat:
Kasa rośnie konsekwentnie i stale, co w końcu musi przynieść rezultaty.
http://www.youtube.com/watch?v=U5QVpP_4FokCytat:
Legia i Lech-dwie baaaardzo kiepskie drużyny
A o jakiej mogę mówić? ta, lepiej jakby nie grali, a wtedy by było, że się nie załapali :roll: co tam, że zarobią kilkanaście milionów złotych, zdobędą sporo doświadczenia, widzowie będą mieli okazje zobaczyć na żywo piłkarzy Juventusu czy Manchester City, to wszystko to nic.Cytat:
Ty mówisz o tej lidze europejskiej? :lol: :lol: Lepiej by chyba było jakby nie grali, cóż teraz spróbują z lepszymi drużynami hehe przynajmniej obronę mają nie kiepską...jak patrzę jak grają te mecze w ekstraklasie i LE to spać się chce.
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(Cytat:
O legii to nie mówię, bo nie wiem ;
Odrobina złośliwości, kto jak kto, ale Marator nie powinien się tego czepiać 8-)Cytat:
Doskonale o tym wiem, po prostu Dragonit niepotrzebnie starał się udowodnić mi nieumiejętność czytania ze zrozumieniem