Bardzo podobają mi sie ubiory niemieckie z okresu II WŚ. Taka grupa to byłoby spełnienie moich marzeń hehe
Ale ja bym wolał gestapo :P
Wersja do druku
Bardzo podobają mi sie ubiory niemieckie z okresu II WŚ. Taka grupa to byłoby spełnienie moich marzeń hehe
Ale ja bym wolał gestapo :P
E tam gestapo chociaż hm oni mieli te fajne czarne ? :mrgreen: mi do gustu przypadły ss i abwera pod tym względem :D ja się mylę czy zauważyłem też StG44 :twisted:
hmm tak gestapo miało czarne, jednak gestapo przecież nie walczyło :P
Hm no tak ale są chyba wyjątki ;P Grupa IV A2 miała za zadanie jeśli mnie pamięć nie myli bawić się z sabotażem, służyli w niej spadochroniarze... za to Grupa IV A5 wykonywała zadania specjalne np. chronili wysokich urzędników... tak więc teoretycznie mogli walczyć w małych grupach w jakichś zadaniach przy czym pamiętajmy cenna byłą każda ręka która mogła trzymać karabin.
operacje typu Black Ops, to tak. Jednak do walki liniowej to wątpie, chyba że później w volkssturmie
To dosyć prawdopodobne ;) ale mimo wszystko to była raczej policja. Po za tym przypomniałem (wpadłem na wiki zobaczyć czy coś piszą o tym tak dla upewnienia ;)) sobie ze była jeszcze gruppe IV S do walki z partyzantami.
O znalazło się a nigdzie nie mogłem się doszukać na temat pruskich "Czarnych Huzarów" (patrz podpisy pod zdjęciami) http://pl.wikipedia.org/wiki/Totenkopf
do kasacji
Mam takie pytanie, należy ktoś z was do grupy rekonstrukcyjnej która działa na terenie wielkopolski ? Chętnie bym do jakiejś grupy dołączył :)
W Wielkopolsce jest od groma grup rekonstrukcyjnych. Wszystko zalezy teraz co chcesz odtwarzac i gdzie mieszkasz.
Mieszkam w Gozdowie niedaleko Wrześni. Mógłby mi ktoś podać właśnie najbliższe grupy ? A co do okresów, interesuje się wszystkimi okresami :) Ktoś może bierze udział w zjeździe wojów w Grzybowie ? Nie ukrywam, że chciałbym się wkręcić do tej imprezy. Dodam, że mam dopiero 16 lat, w październiku będę miał 17 :D