Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Nie ma co dzielic włosa na czworo i szukac osprzetu pod gre - gra ma śmigac na kazdym sprzecie spelniajacym podstawowe wymagania a jak trzeba kobinowac z procesorem takiej czy innej firmy to juz coś nie tak jest. Albo mamy sprzet który pociągnie wymagajacą gre albo nie. Mój pociagnie wszystko oprocz Empire. Wiec w sumie to dalej nie wiem czy bubel czy pora sprzet wymienić. Jedno wiem - jest standaryzacja i ma ciągnąc na bez wzgledu na to czy jest to atlon czy pentium wiec raczej patrzyec trzeba na ogólne podwyzszanie gabarytów sprzetu niz marke
Mam pytanie czy da się podbić region tam gdzie są Eskimosi :?:
Pytanie: czy jednostki z DLC to też są w bitwach gracza ?
witam gdzie mam szukac tych jednostek dlc w celu zmiany limitu w dbeditor ???? dzieku za info
Chciałbym wrócić de ETW jednak mam dwa zastrzeżenia, które mam nadzieję forumowicze rozwieją. Czy po NTW warto wrócić do ETW(szybkość przełączania tur) czy melee bug został usunięty?
kretu raczej nie ja nie widze zadnej roznicy musze czekac czasem dosyc dlugo az mi sie przetworzy.... :x niestety
u mnie 10-15 sekund, kto grał w SS to wie ile tam trwa tura[mój rekord 1min:O]
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Chciałbym wrócić de ETW jednak mam dwa zastrzeżenia, które mam nadzieję forumowicze rozwieją. Czy po NTW warto wrócić do ETW(szybkość przełączania tur) czy melee bug został usunięty?
Po ostatnim patchu mam nadzieję że z turami zostało coś jednak zrobione (stary save co prawda mi nie przyspieszył - tura maratow nadal trwa kilkanaście minut) ale z tego co czytałem o ostatnim patchu napisane było że zmniejszone zostało rozczłonkowanie jednostek (jednak nie wiem czy tyczy się to kampanii czy bitew - w bitwie nie wiem co mogłoby to znaczyć). Jak dojdę trochę dalej w kampanii to będę mógł się wypowiedzieć. W bitwach AI zachowuje się trochę lepiej no i mam wrażenie ze w kampanii tez (wydaje mi się ze jest trudniej albo się odzwyczaiłem)
A do ETW wróciłem po pograniu w NTW i pokończeniu kampanii Napoleona i wszystko ładnie chodzi super ale większą przyjemność miałem z gry w ETW - po prostu chyba skala całego świata i mnogość frakcji spowodowały ze gra mi się o niebo przyjemniej w ETW (mimo ze gra ewidentnie jest gorzej wykonana pod względem technicznym - chyba w każdym możliwym aspekcie)