Zerknij jak masz ubranych Krzyżaków ;) Po submodach znikają ...rogi z hełmów ;)Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Powinno wyskoczyć nadpisuj, ale to instalator, więc niekoniecznie musi to wyskakiwać. U mnie nie było tego, o ile dobrze pamiętam :roll:
Wersja do druku
Zerknij jak masz ubranych Krzyżaków ;) Po submodach znikają ...rogi z hełmów ;)Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Powinno wyskoczyć nadpisuj, ale to instalator, więc niekoniecznie musi to wyskakiwać. U mnie nie było tego, o ile dobrze pamiętam :roll:
@ Baal-Melkart:
Mam ten mod w pakiecie, ale do tych gier go nie aktywowalem. Gram z aktywnym Savage AI oraz Faster Turn Times 3.1
Faktycznie fajnie to oddaje sytuacje cesarstwa w tym okresie jednak taka inwalidazacja (od inwalidy) calej frakcji w grze jest wielce krzywdzace i niesprawiedliwe. Jesli chodzi o Late to nawet ok, ciezkie czasy dla cesarstwa po stracie stolicy, ale w erze Early, ok 1100 roku, cesarstwo nadal mialo bardzo silna pozycje mimo przegranej sromotnie bitwie z 1071 roku. Na dobra sprawe wszystko sie spieprzylo wraz z przegrana z 1176 roku. Sprobuje inna frakcja zagrac i zobacze jak tam jest.
Moim zdaniem mod ten w którego grasz ma bardzo dobrze o ile to możliwe w grze odwzorowanie frakcji Zachodnich ;) Im bardziej na Wschód tym weselej, dlatego nie dziwne jest że Cesarstwo Wschodniorzymskie - Bizancjum jest tak przedstawiane. Co do traumatycznego zdarzenia z 1071 roku, i dalszej egzystencji Bizancjum i ich znaczenia, zdania są podzielone wśród historyków, przez przypadek ferajna King Konga wybrała tę wersję o upadku itd...W niektórych modach nacja ta jest bardziej realnie oddana (w teorii jakiś tam historyków przemyśleń)Cytat:
syroppp
pozdrawiam
Czy w Late era campaign dostępne są jednostki z early era? Chodzi mi o polskie jednostki takie jak: husarze, husaria, men at arms, itd??
Raz włączam late raz early i niestety nie mam w ogóle dawnych polskich jednostek konnych. Dostępne są jedynie: Polish retainers, knights i Piast nobles. Nigdzie nie widzę Husarzy ani lekkich, ani ciężkich. Może to przez nowgo patcha. Mam 4.1
Ktoś coś wie na ten temat?
@ Eutyches:
Przydałoby się, urealniając tę frakcję, zrobic w Konstantynopolu jakieś specjalne lepsze mury, bramy itp. na miarę tego miasta. :) Miało ono najlepsze umocnienia ze wszystkich miast istniejących na świecie aż do swego upadku. Po upadku nie wiem czy ktoś je przewyższył jeśli chodzi o skutecznośc i rozmach. Nadeszła era prochu więc generalnie mury zaczęły powoli tracic na swej pierwotnej wartości.
Pozdr.
EDIT:
1. Mam pewien problem. Poinstalacji SS 6.3 uruchamiam SS_setup.exe i wybieram sobie Early, Savage AI i Faster Turns ( nie ma znaczenia co wybiore). Klikam ok czy co tam jest innego i wyskakuje mi okienko windowsowskie:
Stainless Steel Setup
data\data refers to a location that is unavailable. It could be on a hard drive on this computer, or on a network. Check to make sure that the disk is properly inserted, or that you are connected to the Internet or your network, and then try again. If it still cannot be located, the information might have been moved to a different location.
O co chodzi? Jak klikne ok to normalnie laduje mi sie mod i moge grac, jednak nie mam roznych elementow np oprawy graficznej konsoli na dole, portrety generalow sa defaultowe. ALe np. mapa i jednostki sa nowe, z moda. Jak temu zaradzic? Mam wrazenie ze nie dziala mi caly mod tylko jego czesc.
Tak patrze po screenach roznych i niektorzy w SS maja defaultowy wyglad menu na dole ekranu w kampanii, a niektorzy maja jakies zmienione wraz z portretami generalow...
p.s. Jeszcze pytanie odnosnie dezertujacych masowo armii. Czy jesli zostawiacie je w drodze w otwartym polu tez Wam tak masowo i czesto dezerteruja? Czy jedynym sposobem zwalczania tego zjawiska pozostaje konczenie ruchu generala i budodwanie fortu dla kazdego generala w terenie czy w podrozy? Niby sensowne, bo armia zatrzymujaca sie rozwijala obozowisko lub fort budowala.
Dzieki i pozdr.
Witaj
Powiem tak, jeżeli ściągniesz instalację, poprawnie zainstalujesz, to mod powinien chodzić bezproblemowo. Ja przy podobnych zdarzeniach, a miałem swego czasu, tylko przy innym modzie, kląłem, ale robiłem co następuje...
Sprawdziłem, czy poprawnie chodzi mi podstawka Medka i dodatki, wejść w kampanię odpalić jakąś nację jak dobrze, to jedna reinstalacja mniej :lol:
Po drugie, skoro stwierdziłem że gra w porządku, to odinstalowałem moda, wywalałem wcześniej ściągnięte pliki i jeszcze raz ściągałem moda. Zdarza się, że pliki instalacyjne są walnięte po ściągnięciu, tak już po prostu jest, zdarza się rzadko ale zdarza. Nie wiem czy pomogłem, w sumie nic nowego, ale uważam, że nie ma sensu denerwować się, czy kombinować z plikami...Ewentualnie możesz jeszcze ściągnąć fixy dla tej wersji moda i zobaczyć, jak to podziała.
pozdrawiam
W SS 6.3 jest możliwość włączenia/wyłączenia (w setupie) moda BGR IV E. Twoje problemy z dezerterującymi armiami mogą wynikać z tego moda. generalnie wszystkimi armiami, nawet tymi poruszającymi się po własnym terytorium powinien dowodzić jakiś cżłonek rodziny. Nie trzeba budować fortu.Cytat:
Zamieszczone przez syroppp
Dzieki za rady. gram z wylaczonym modem BGR IV. Wczesniej nie zwracalem uwagi czy ktos z rodziny prowadzi armie, patrzylem glownie na lojalonsc. I faktycznie przy lojalnosci 0-1 w zasadzie kazda obecnosc poza zamkiem prowadzi do dezercji...Lojalnosc na poziomie chociazby 2 juz daje wieksza gwarancje. Ostatnio mialem sytuacje ze jako bizancjum przygotowalem wielka kontrinwazje na Wegry. 3 full stack armie po 2 generalow w kazdej, topowe jednostki jak na te czasy, doswiadczone armie ktore wygrywaly wczesniej wiele bitew w kampaniach w Azji Mniejszej. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy po przekroczeniu granicy z Wegrami, w nastepnej turze, wszystkie 3 zdezertowaly :) Z dnia na dzien, Cesarstwo stracilo cala swoja profesjonalna armie :) Zawsze gram na zywiol, czyli nie loaduje gier chyba ze sie zawiesza czy cos. Ciezko bylo odbudowac te armie i Cesarstwo stracilo jakies 20 tur czy wiecej na reorganizacje armii i podniesienie sie po tym ciosie...
Z opisu twoich problemów wynika, że jednak masz włączoną jakąś wersję BGR. W SS bez BGR nie powinno byc tyle dezercji. Aby to ustalić sprawdź czy twój król ma cechę War council member i powiedz co się dzieje jak klikasz na ikonę frakcji w panelu sterowania(czy normalnie pojawiają się zakładki dyplomacji i inne czy wcześniej wyskakuje inny ekran?).
@ wojtek 85:
Wladca nie ma cechy War Council Member, a jak klikam w ikone frakcji to normalnie wyskakuje standardowe okno z podsumowaniem ile mam terenow itp z zakladka diplomacy itp.