Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Z kolei odnośnie pomysłu udostępnienia makaroniarzom megasubmoda to jeśli jest taka wola, to ja mogę zrobić kolejną wersję w 2 a nawet w 3 językach do wyboru - polski, ang i włoski, to nie problem. Potrzebowałbym tylko kogoś kto by przetłumaczył kilka zdań. Tylko że to jest jedna sprawa. Druga jest taka, że ktoś musiałby po prostu po angielsku spisać co zawiera instalka, a tego jest sporo i pewnie sporej części zmian nie pamiętamy :) No ale można dać to co się pamięta i im wysłać listę zmian wraz z instalką. Także można coś takiego zrobić.
UWAGA: JEST PEWNIEN BABOL Z MOJEJ STRONY ODNOŚNIE INSTALKI MUZY W NAJNOWSZYM MEGASUBMODZIE. DEBILNY SERWER DODAJE SOBIE W NAZWIE PLIKÓW
MuzykaPM.sfx.part1_www.file4u.pl.exe
MuzykaPM.sfx.part2_www.file4u.pl.rar
POGRUBIONĄ NAZWĘ. PRZY ROZPAKOWYWANIU PROSI O PLIK MuzykaPM.sfx.part2_www.file5u.pl.rar, BO UZNAJE ŻE TO KOLEJNY PLIK. TYMCZASEM TAKIEGO PLIKU NIE MA. DLATEGO NALEŻY PO ŚCIĄGNIĘCIU OBU PLIKÓW Z MUZĄ USUNĄĆ TĄ POGRUBIONĄ CZĘŚĆ NAZWY!!! SORKI ŻE TEGO NIE SPRAWDZIŁEM :/
CZYLI PLIKI ZANIM ODPALIMY POWINNY NAZYWAĆ SIĘ
MuzykaPM.sfx.part1.exe
MuzykaPM.sfx.part2.rar
Wino z poprzednią instalką miałem to samo. Ewentualnie zamiast MuzykaPM.sfx.part2_www.file5u.pl.rar wpisać 4 zamiast 5 (czyli tak MuzykaPM.sfx.part2_www.file4u.pl.rar) również powinno zadziałać.
wino
spoko, będzie to co lubisz, przywrócę nazwy jakie wypisał mi Araven. Będę po prostu szedł dwutorowo - to co lubicie i to co ja lubię, jako opcja instalacyjna.
Co do moda muzycznego to całkiem niezły. Mi wciąż nie dają spokoju te angielskie komendy wojaków wszelkich narodowości. Męczy mnie, żeby spróbować nad tym posiedzieć i zrobić opcję instalacyjną. Moim zdaniem głosy narodowe zawsze będą lepsze niż po angielsku. Jako opcja w instalatorze, to by chyba wszystkich urządzało. Tyle, że byłoby z tym trochę roboty. Warto spróbować, ja mógłbym Ci pomóc, a nawet sam się za to wziąć. To, co mnie wstrzymuje, to góra roboty przy tłumaczeniu - muszę najpierw to skończyć, zanim zrobię cokolwiek innego, to raz, a dwa, nie mam plików dźwiękowych z Napoleona, by z nimi pracować.
Panowie, głosy z Empire sprawdzałem - głosy tych garniturkowców pod krawatem nie pasują kompletnie do epoki średniowiecza, także odpadają. Nie sprawdzałem chyba Napoleona, być może tam są lepsze, choć wątpię, bo to podobne klimaty. Z innych gier, gdzie są polskie komendy to chyba jakieś wojenne ale z czasów II WŚ lub współczesne, więc też nie będą pasować. Z resztą mi akurat to nie przeszkadza, więc raczej bym się tym nie zajął. "Polish Nobles", "Polish Guard" czy "Polish Knights" mi się podoba :)
A może poprosić kilka osób by nagrały jakieś teksty.
Kiedyś Mefisto7 się deklarował do takiej akcji, ale nie wiem czy dalej jest zainteresowany. 7.0 będzie to pomyślimy, wg mnie.
Edit: Jest patch nr 1 do Megasubmoda: viewtopic.php?f=367&t=12871 Patch jest kompatybilny z savami, można kontynuować kampanię.
Zainstalowanie Megasubmoda z 24IV na tego z marca nie przeszkodzi mi w dokończeniu poprzednich kampanii?
A naszym kochanym Braciom Dobrzyńskim to tak trochę nie za dobrze z flammbergami? ;)