Cytat:
Zamieszczone przez adolf
Właśnie mam takiego laptopa i gra śmiga jak ta lala.
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez adolf
Właśnie mam takiego laptopa i gra śmiga jak ta lala.
i to jest wlasnie fenomen nowego romka, takie same konfiguracje, gra chodzi roznie
mam takiego samego laptopa Y580 z tą sama kartą grafiki i ilością ramu, u mnie wszystko działa super, nawet na ekstremalnych ustawieniach moge grać. Jedyny problem to, że na dzień dobry nie widzał mi karty gtx660 tylko tą Intel coś tam, ale to wyłączyłem i ponownie włączyłem i już widzał gtx i było ok, ale po kilku dniach się znowusz samo przestawiło. Teraz zawsze po odpaleniu rome sprawdzam jaką widzi karte, jak gtx 660 to jest ok i gram. W sumie to nie wiem czemu tak się dzieje z tym jaką karte gra widzi, czy to jest wina samej gry czy moze coś w kompie jest nie tak z ustawieniami. Jak ktoś by coś na ten temat wiedział to chętnie bym się dowiedził co jest tego przyczyną i jak można to wyeliminować, bo jak gram np. w World of Tanks to też mi pierwotnie odnalazło tą gorszą karte a nie gtx660, ale jak już w rome widzi gtx to na WoT też ją widzi i gram na max grafice bez problemu. No i w opcjach karty nividia mam ustawione wybrane programy, że maja na gtx chodzic tj. rome, wot, aion i inne a mimo to nie uruchamiały się te programy poprzez tą karte gtx660 nividii.
Mam to samo, widzi mi tylko kartę Intel HD Graphics mimo, że mam jeszcze Radeona. Od wczoraj szukałem po innych forach i wychodzi na to, że wiele ludzi z tzw: switchable graphics od AMD ma ten problem. W przypadku Nvidii udało się go rozwiązać.
To że ktoś ma taką samą konfigurację to nic nie znaczy, bo tu dochodzi jeszcze kwestia oprogramowania np. sterowniki do karty graficznej, nowy DirectX, wersja Windows i ogólny syf w systemie. Tak że to że ktoś ma tą samą konfiguracje a gra chodzi mu inaczej uzależnione jest od wielu czynników, które wymieniłem.Cytat:
Zamieszczone przez matimatcmg
Procesor Intel core i5 3570 3.40GHz, ram 8G, win7, karta graficzna geforce gt 630. Pójdzie mi?
Minimalne wymagania widział? Widział. Więc powinien wiedzieć że pójdzie, z tym że z tą kartą graficzną słabo ;) myślę że jakieś średnie uciągnie ;)
i ile masz FPS? z 5 ? Również posiadam tego laptopa, procek i7 i gram na vh/h bo wyżej gra się po prostu tnie przy większych bitwach/ czy też przy przybliżeniu.Cytat:
Zamieszczone przez Dudas
Nic nie zrobimy,trzeba czekac na poprawki a poki co bawic sie w ustawieniach- troche to trwa ale....
Ja mam lapka i5-3210m, 8gb ramu, GF630M i nie ma szału, po dłuższej zabawie,nowych sterach i patchach da sie grac ale nie w deszczu- nie wiem czamu ale jak pada to mam kolo 0,01 fps i to nie jest zart (przynajmniej mój). I pomyślec ze na Napoleonie Dartha Vadera smigało po 5-7 tysi jednostek w armii bez jednej zwiechy- a ile przyjemnosci z gry?:)
Mimo to dalo by sie jakos grac gdyby nie te miniaturowe jednostki (powinny byc 3 razy wieksze za to 3 razy mniej) no i to ze juz z niewielkiej odległości bijące sie jednostki to jedna wielka masa czegos tam, wogole nie widac rozróżnienia jednostek- moze to i historycznie poprawne ale zabiera dużo zabawy i niepotrzebnie utrudnia (zabija) rozgrywke
a moze to wina moich ustawien? co powinienem włączyć zeby z dala rozpoznawac jednostki?
mam pytanko zamierzam zakupić ten oto komp (http://www.mediamarkt.pl/kielce/noteboo ... 04#service ) i stąd moje pytanie opłaca się czy odpuścić i poszukać innego ? (szukam takiego do max. 3000 zł )