w MOS mozna zwolac krucjate
Wersja do druku
w MOS mozna zwolac krucjate
Witam jeszcze raz czy da sie grac w Mos i DaC jednoczesnie???? zeby nie odinstalowywac DaC?
hej "rychu567"
da się tak zrobić żeby mieć równocześnie D&C oraz MoS
z tego co zrozumiałem to teraz masz zainstalowanego D&C, jeśli tak to możesz to zrobić w ten sposób:
1) wejdź w folder gry "medieval II total war" (u ciebie to może być inna ścieżka, zelży gdzie i w jaki sposób to zainstalowałeś)
ogólnie chodzi o to żeby wejść w medka w folder "mods". Tam są wszystkie mody.
2) masz tam folder o nazwie "Third_Age_3". To jest twój D&C.
3) zmień nazwę tego folderu np. na "Third_Age_3_D&C"
4) pobierz sobie MoS 1.7 i zainstaluj go
5) teraz w folderze mods będziesz miał nie tylko "Third_Age_3_D&C" ale również "Third_Age_3"
to "Third_Age_3" to jest teraz MoS (oczywiście jeśli wszystko dobrze zainstalowałeś, nie pomyliłeś się itp.)
6) jednocześnie możesz grać tylko w jeden z tych modów (w tym momencie jest to mos)
co jeśli chcesz akurat zagrać w D&C:
1) w tym samym miejscu w folderze "mods" zmieniasz nazwę "Third_Age_3" na powiedźmy "Third_Age_3_mos"
2) a folder "Third_Age_3_D&C" z powrotem zmieniasz na "Third_Age_3"
3) w zależności od tego w jaki mod chcesz grać zmieniasz nazwę tych folderów. Gra startuję zawsze z folderu "Third_Age_3".
Jeśli zrobisz gdzieś literówkę, czy inaczej nazwiesz folder to Ci nie pójdzie.
dzieki instaluje mosa i zobaczymy czy zadziala ;)
możesz też zrobić sobie osobno foldery na stałe.
myk : http://forum.totalwar.org.pl/showthr...660#post412660
hmm
no masz rację, nie pomyślałem o tym,
tak to nawet lepiej jest wtedy
myślę że sposób jaki przedstawił GRUHA jest lepszy od mojego pomysłu.
Co mam zrobić by powstał Arnor w divide and counqer ?
Czesc panowie mam pytanie co zrobic aby gondor nie dostawal takich batow od mordoru?????? bo ciezko sie gra jak nie pomaga gondor hehe
przemek - nie da sie z tego co wiem
rychu - atakuj mordor ?XD sproboj moze dac im hajs
Jak to ? Mają w własnej bitwie jednostki gondoru, to na kompanii też powinno dać się je jakoś zrekrutować. Zresztą jeśli nie można utworzyć Arnoru to właściwie nie chce mi się tą frakcją dalej grać.
Może ktoś wie czy da się jakoś ten Arnor utworzyć ?