dlc i poprzednie wersje moda są wymagane
Wersja do druku
dlc i poprzednie wersje moda są wymagane
Mam jeszcze pytanie a propos instalacji, o co chodzi z usuwaniem plików przy aktualizacji ? Mam coś usunąć przed czy po jej wgraniu, a jeżeli po, to samo automatycznie nie zastąpi mi plików w trakcie nadpisywania ?
W tym akurat przypadku to nie ma znaczenia, ale zawsze lepiej jest usuwać przed instalacją. Jest to pokłosie tego, że medieval sam generuje niektóre pliki do odczytu i zastąpienie plików na podstawie których tworzy on pliki do odczytu nic nie da (zmiany nie będą widoczne). Usuwając plik do odczytu zmuszamy medievala do wygenerowania nowego.
Sry, jestem tu nowy i troche nieogarniam, ale pobrałem potop.zip ze strony moddb, gdzie należy wypakować. Może jest nowsza wersja albo coś?
Musisz pobrać wersje 1.0 i wypakować ją do Medieval 2/mods
Potem pobierasz 1.1 i wypakowujesz to co masz do Medieval 2/mods/potop
A potem 1.2 i robisz to samo co powyżej.
Pamiętaj tylko, żeby wypakować foldery, a nie wpakować plik win-rara od mods ;)
Po wszystkim, ma to wyglądać tak:
Załącznik 2514
Może byście to ustawili jakoś w pierwszym poście.
Może byście zrobili coś w końcu z sztuczną inteligencją bo leży i kwiczy .
To normalka ze wywala do pulpitu co jakies 5-8 rozpoczynajacych potyczek ?
Oby ten mod był jeszcze długo ulepszany i wspierany. Bo wygląda naprawdę zacnie a epoka jest fenomenalnie ciekawa.
Cześć wszystkim. Mod u mnie śmiga raczej bez problemów oprócz artylerii strzelającej w ziemie i wybijającej się w ciągu paru salw :D ma ktoś podobny problem lub wie co z tym można zrobić ? ;)
Niestety długo nie nacieszyłem się Modem :( prawie w każdej bitwie czy to na początku czy po wygranej Unspecified Error i siemano ... Pozostaje BC 7 ale tam nasze jednostki są kompletnie do bani ehhhhh smuteczek hehe
Może spróbuj zainstalować wszystko jeszcze raz .
Dziś instalowałem na nowo z modem 1.1 i 1.2 po czym zapomniałem wykasować map.rwm ;) mam nadzieje że teraz nie będzie tak często wywalać bo zależy mi żeby pograć po zerwaniu więzadeł i rozwaleniu łękotki mam za dużo wolnego czasu ;)
Witam wszystkich.
Jestem nowy na tym forum. Chciałem jeszcze raz, po kilku latach zagrać w Medieval II Total War, ale przeczytałem o modzie Potop i postanowiłem zagrać w zmodyfikowaną wersję gry słysząc tak pochlebne recenzje. Niestety nie potrafię go uruchomić. Ściągnąłem moda, dwa patche, wypakowałem w odpowiednich miejscach, usunąłem pliki map.rwm i utworzyłem skrót z odpowiednią ścieżką, jednak gdy uruchamiam grę , wywala z niej. Wprawdzie pokazuje się na moment ekran intra Potopu, ale właśnie dosłownie na chwilę, a później wyrzuca do pulpitu i pokazuje błąd: medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
Czy miał ktoś podobny problem i byłby w stanie pomóc?
Zacznij od najprostszych rzeczy, tzn spróbuj na początek uruchomić zwykłego medievala (zakładam że także nie chodzi) w innym trybie zgodności np. XP service pack 3, potem możesz tak zrobić z plikiem Exucable (czy jakoś tak :D) z potopu, ewentualnie możesz spróbować innego cracka :)
Konkwista masz wersję steam czy pudełkową Medievala? W tym może być problem. Bo inaczej sie instaluje na steam a inaczej na wersji pudełkowej z płytą.
Zwykły medieval chodzi bez problemów (w trybie zgodności Windows 7). Wcześniej nie używałem pliku Exucable i teraz po włączeniu go gra się uruchamia, ale też tylko do pewnego momentu:
- gdy wchodzę w jeden gracz > kampanię (>wybieram kto ) i daję rozpocznij wyrzuca mnie z gry z tym samym błędem, czyli: medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
- gdy wchodzę w jeden gracz > bitwę gracza to od razu wywala mnie do pulpitu nie pokazując żadnego błędu.
Cracka do podstawki?
Podstawkę mam orginalną
Oczywiście nic bardziej trudnego .
Witam
Konkwista ja mam wersję pudełkową odpalaną przez steam zrób tak : usuń wszystkie pliki z wybranego folderu ja wybrałem amerykę bo jakoś nie kreci mnie ten okres , następnie skopiuj moda a później wszystkie patche do tego folderu . U mnie śmiga aż miło. Najprostsze rozwiązania są najlepsze ;-)
Jest mozliwosc aby jednostki strzelajace zaczely używac tylko broni do walki wrecz ? troche slabo wyglada jak jednostki wroga uciekaja a posiadam tylko konnice strzelecka i zamiast ja scigac i wycinac to biegna strzelajac przez co jest to nie efektowne. Pozdrawiam
Do ścigania używaj lewy alt+atak (jeśli dobrze pamiętam), wtedy jazda strzelecka walczy wręcz. Ale kilkanaście metrów przez zwarciem wyłącz ostrzał, żeby siebie nawzajem nie powystrzeliwali ;)
Muzg wyczyść skrzynkę na PW, bo chyba masz zapchaną
Witam, ostatnio bawię się trochę potopem i chciałbym udostępnić portrety, które wykonałem do tej pory. Robiłem je głównie dla siebie ale uznałem, że się mogą komuś przydać :D
Portrety RON:
http://uploadfile.pl/pokaz/1358816---6zmk.html
plik wrzucamy do folderu POTOP
należy usunąć plik map.rwm (znajdujący się w imperial_compaing)
(Opcjonalnie) Portrety RON+Hetmanat:
http://uploadfile.pl/pokaz/1358818---ckf3.html
plik wrzucamy do folderu POTOP
należy usunąć plik map.rwm (znajdujący się w imperial_compaing)
Link pierwszy dotyczy tylko i wyłącznie postaci Rzeczpospolitej istniejących już w grze, natomiast drugi link (oprócz portretów w RON) zmienia portrety u kozaków i dodaje 2 nowe postacie.
TO NIE JEST OFICJALNY PATCH/ZMIANY DO POTOPU, PONADTO PASUJE TYLKO DO WERSJI 1.2
Obowiązkowo zrobić kopie zapasową gry przed wrzuceniem :D
Z racji tego, że jestem "samoukiem" i wolno mi to wszystko idzie mam pytanie do panów twórców:
Jak dodać portrety do postaci dopiero pojawiających się w grze (np. Dymitr Wiśniowiecki) bo za nic nie mogę do tego dojść :confused:
Pliki będą również dostępne na chomiku:
http://chomikuj.pl/goro4/zmiany+do+p...+War+patch+1.1
Portrety dla postaci spawnionych dodaje się poprzez odpowiedni skrypt w campaign_script. Przykładowo:
character Jerzy_Lubomirski, named character, age 38, x 306, y 264, portrait Lubomirski, label lubomirski
Portrety oczywiście muszą się znajdować w custom_portraits.
Swoją drogą bardzo fajnie Ci to wyszło. Nie byłbyś zainteresowany naprawą portretów dla oficjalnej wersji moda? Problem polega na tym, że dużo portretów ma zryty portret pośmiertny (takie żółte), przez co gra crashuje.
Mogę naprawić, nie ma problemu, tylko będę musiał wrzucić razem z moimi portretami ponieważ mam już zrobione RON, hetmanat, chanat krymski, szwecje i prawie rosje, także nie wiem które portrety były zepsute na początku. Ewentualnie będę musiał pobrać cały potop jeszcze raz by zrobić tylko te uszkodzone portrety.
Jak chcesz nam pomóc, to musiałbyś pobierać potop jeszcze raz, bo co prawda Twoje portrety są ładnie zrobione, ale są często niehistoryczne (w sensie, że postacie w oryginale wyglądali inaczej). Jak komuś to nie przeszkadza, to oczywiście może sobie na tym grać, chciałbym jednak by mod "oficjalnie" był jednak możliwie historyczny. Jeśli jednak mimo ponownego pobrania moda chciało by Ci się pobawić z tymi portretami, to napisz, że się tym zajmujesz, bo inaczej może dojść do sytuacji, że oboje byśmy te portrety naprawili.
Poprawione portrety:
http://uploadfile.pl/pokaz/1359467---cgwm.html
Mam nadzieję, że żadnego nie pominąłem, ani nie pozmieniałem :D
Dziękuje za komplement i jednocześnie wiem, że niektóre portrety mogą być niehistoryczne, ale tak jak wspominałem robiłem je głównie dla siebie i nie przykładałem do tej kwestii zbyt dużej wagi.
Aczkolwiek jeśli chcecie mieć rzeczywiście jak najbardziej historyczne postacie to mam drobną sugestię, mianowicie żeby przejrzeć poszczególne portrety :)
tacy Radziwiłłowie np. trochę kują w oczy :confused:
Z tym Bogusiem, to chyba wszyscy wiedzą ale nikomu nie chce się tego naprawić:D Janusz Radziwiłł ma natomiast historyczny portret wykonany przez Daniela Schultza bodajże.
Witam panów moderów, prace poruszają się naprzód? ;)
Trwają, ale bardzo wolno bo ja nie mam czasu. Ordenus natomiast zajmował się ostatnio mechanizmem księżniczek.
Chwała Wam za to że się nie poddajecie ;) Możesz rozwinąć myśl o co chodzi z tym mechanizmem księżniczek?
Żeby można było je rekrutować jak w Bellum, ale niestety w tym temacie jest klapa:(
Rekrutacja księżniczek to najgłupszy skrypt w Bellum :) Jak to się ma do rzeczywistości? :) Panie daj Pan z tym spokój :)
Czemu klapa? Niekoniecznie najgłupszy to nie tyle rekrutacja księżniczek co kontrolowane małżeństwa arystokracji. Jak rozumiem w Potopie to nie chce działać jak w Bellum. Spróbuje pobrać moda i zobaczę.
Gdzie tu link aktualny do moda ten z postu nr 1 nie działa.