Przecież Polak Polakowi wilkiem. "Kibiców" piłki nożnej nigdy nie zrozumię. Po pierwszym meczu znajomy powiedział, że te @%_/$ nie mogą przejść. Ale niestety w tym kraju ludzie lubią srać we własne gniazdo...
Wersja do druku
Przecież Polak Polakowi wilkiem. "Kibiców" piłki nożnej nigdy nie zrozumię. Po pierwszym meczu znajomy powiedział, że te @%_/$ nie mogą przejść. Ale niestety w tym kraju ludzie lubią srać we własne gniazdo...
Fakt powinniśmy kibicować wszystkim polskim zespołom, dla mnie akurat czy wygra Wisła czy nie to wisiało znaczy byłem jakoś w penym stopniu pewnie za ich awansem ale przykładowo żebym był fanem Pasów to za ch bym nie kibicował Wiśle bo co mi to da że odwieczny rywal zarobi mnóstwo mamony i dzięki temu potem ostro się wzmocni, wtedy każde derby w dupę a tego bym chyba nie chciał 8-)
Ja generalnie nie jestem kibicem, czasem jakiś mecz obejrzę, ale chciałem by Wisła awansowała do LM, właśnie dlatego, że to Polski zespół, jego nazwa i barwy klubowe nie miały dla mnie znaczenia w tym meczu o awans do LM. Nie bardzo rozumiem dlaczego ktos się cieszy z tego, że Wiśle się nie udało. Ale Pop i Pretorian mają dużo racji, jak się okazuje. Niestety. Pozdrawiam.
Jakie to polskie ;) Aż się serce cieszy.
Z tego co pamiętam Wisła w kraju dosyć mocno skopała swoich przeciwników na drodze do eliminacji. Wnioski wyciągnij sam jeżeli umiesz.Cytat:
I bardzo dobrze. Jeśli ktoś ma się pchac do LM, to na pewno nie wisełka
A gdzie tu interes innych klubów, by Wisła wygrała? Szczególnie tak słaby mistrz Polski..
Ale co do ma do rzeczy? Tutaj chodzi o samą irracjonalną niechęć, a nie o reprezentowany poziom. A co do polskości to już najgorszy argument. Gdyby głupota tez była polska należałoby ja chwalić, bo z własnego podwórka? Nigdy nie utożsamiałem się z polskimi klubami grającymi w pucharach tylko dlatego że są polskie. A Wisłą to już akurat z 3 polakami w składzie reprezentuje iście narodową drużynę ;)Cytat:
Zamieszczone przez Witia
2011-07-13 20:30 Skonto RygaWisła Kraków 0:1 (0:1)Cytat:
Zamieszczone przez Witia
2011-07-19 20:30 Wisła KrakówSkonto Ryga 2:0 (0:0)
2011-07-26 19:30 Litex ŁoweczWisła Kraków 1:2 (1:1)
2011-08-03 20:30 Wisła KrakówLitex Łowecz 3:1 (1:0)
2011-08-17 20:45 Wisła KrakówAPOEL Nikozja 1:0 (0:0)
2011-08-23 20:45 APOEL NikozjaWisła Kraków 3:1 (1:0)
Ciezko jest te wyniki nazwac "mocnym skopaniem" ;)
Ostrzyli juz sobie wislacy zabki na pieniadze z CL ale zeby je dostac to trzeba zapier.... i to ostro panowie a nie probowac sie przeslizgnac.Zobaczymy teraz postawe Bialej Gwiazdy w LE i jak daleko zajdzie w towarzystwie(lub nie)Legii bo na Slask juz postawilem krzyzyk :?
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/10 ... ,id,t.htmlCytat:
Jakie to polskie ;) Aż się serce cieszy.
Jaki interes ma kibic odwiecznego rywala w tym, by Wisła zgarnęła taką kabone i zakupiła kilku dobrych grajków oraz ugruntowała swą pozycje na fotelu mistrza, nie dając tym samym innym drużynom szans na LM ( czy może lepsze sformułowanie - zmniejszając te szanse )?Cytat:
Jak wyliczyli przedstawiciele UEFA, uczestnicy fazy grupowej mogą liczyć na co najmniej 29 mln zł, nawet jeśli przegrają wszystkie mecze. To już w sumie ponad połowa budżetu Wisły (37 mln, licząc z premią za baraże). I tak jest to najczarniejszy ze scenariuszy. Przykładowo, w poprzednim sezonie Partizan Belgrad, który przegrał wszystkie sześć spotkań, otrzymał 34 mln (w przeliczeniu na złotówki) za fazę grupową i 8 mln za IV rundę eliminacji. Rubin Kazań miał jedno zwycięstwo i trzy remisy. Skasował więc 55 mln zł za samą fazę grupową!
Taki artykulik sprzed roku. Zacytuje odpowiedni fragment:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/eks ... tory.shtmlCytat:
W żadnej innej europejskiej lidze możliwości finansowe klubów nie odbiegają tak bardzo od wyników uzyskiwanych na arenie międzynarodowej jak w Polsce. Kluby ekstraklasy wydają na transfery kwoty zbliżone do ekip z Austrii, Belgii czy Szkocji, a efekty tego są nieporównywalnie gorsze.
Co ciekawe, pod względem wydatków na transfery i płace polskie ekipy biją wręcz na głowę kluby z Danii, Szwajcarii i Czech. Tymczasem klubowy ranking UEFA wyraźnie pokazuje, że na boisku nasze zespoły nie tylko nie nadrabiają dystansu do innych lig, ale wręcz go tracą - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Okazuje się, że pierwsza dziesiątka klubów z rankingu UEFA to również dziesięć krajów, które najwięcej wydały na transfery. Druga dziesiątka w obu zestawieniach jest również podobna. Jedynym krajem, w którym jest tak wyraźna dysproporcja między wynikami sportowymi a wydatkami na transfery, jest właśnie Polska.
Nasi kopacze są za dobrze opłacani. Odbiła sodówa, gwiazdy normalnie, ale na treningach to się zapierniczać nie chce. Na Petrescu szli na skarge do prezesa, że im wycisk daje, a ten potem z Unirea wszedł do LM. Nie masz umiejętności, to chociaż zapierdzielaj, no ale po co, jak kasa i tak na konto wleci, a przeciwnicy w lidze prezentują podobny poziom.
http://www.weszlo.com/news/3367-Dan_Pet ... zach_Wisly
Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Jakim swoim? Jak w tej Wiśle gra ze trzech Polaków, z czego jeden zasłynął głównie tekstem "kim ty ku**a jesteś, pedale" i nasłaniem na kogoś paru drechów, to dlaczego mam jej kibicować?Cytat:
Dlaczego my - kibice Legii, Lecha, Jagiellonii i innych klubów - mamy solidaryzować się z Wisłą w meczu z APOEL'em, jeśli przez cały rok jej nie lubimy, jej piłkarzy uważamy za chamów, a istotną część kibiców za wandali i idiotów, wystawiających negatywne świadectwo całej polskiej społeczności kibiców - czyli NAM (mówię tu np. o akcji z autem i domem Niedzielana, na których napisali sprayem JŻS - "Jebać Żydów Skurwysynów" - Melikson i Biton na pewno by się ucieszyli, jakich mają fanów)? Dlaczego mamy kibicować - nielubianemu przez nas - prawdopodobnie najbogatszemu zespołowi w naszej lidze, żeby zarobił JESZCZE więcej? Gdybym kibicował Wiśle, czułbym się jak hipokryta.
:shock: niech się więc polska piłka wcale nie rozwija bo jeszcze wisła awansuje do LM a taki lech nie bo nie umie wygrać z słabyszmi drużynami ekstraklasy przez co nie zostaje mistrzem :roll: stwierdzenie że polak polakowi wilkiem to ewidentnie za mało :|Cytat:
Zamieszczone przez Marat
wspaniały powód by wlepiać takie ss-y jak aquila :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Czik
to samo mogę powiedzieć o wielu piłkarzach polskiej i niepolskiej ligi ale jakoś na barce na K nikt nie jedzieCytat:
Zamieszczone przez Czik
nie no bo tylko kibole wisły to zuo a wszyscy pozostali mają takie okrągłe aureole na głowach :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Czik
to chyba komentarza nie wymagaCytat:
Zamieszczone przez Czik
a ja wręcz przeciwnie jestem z sibie zadowolony bo choć w ekstraklasie nie kibicuje wszystkim to w europejskich pucharach już takCytat:
Zamieszczone przez Czik
tylko oczekiwać jak wisły przeniosą do bundersligi albo serie a wszak to międzynarodowa drużyna i niema sensu wpychać ją na siłe do ekstraklasyCytat:
Zamieszczone przez Czik
nie no ale czy to problem tylko wisły ? na którą zresztą tak się skarżycie iż ma 3 polaków? to nie ta wisła którą pamiętam a jedynymi bardziej znacznymi nie polakami byli Cleber Cantoro i Mijalovic ale to wciąż wisłą i to że gra w niej tylu obcokrajowców to nie znaczy że strzele focha i obraże się na cały światCytat:
Zamieszczone przez Marat
a fakt że obcięcie wypłat trochę by się przydało ale to niemożliwe chyba że by cała liga się dogadało co jest już zupełną mrzonką i do tego pachnie zmową cenową :P