Już wolę tą katolizacje ( chociaż nie uważam aby tak było ) niż islamizacje.
Wersja do druku
raczej dekatolizacja ale co ja tam wiem...
Nie wiem czy dla jakiegokolwiek państwa wyszło na dobre podporządkowanie się całkowicie jednej doktrynie religijnej.
Znowu szum medialny żeby ludzie o taśmach nie myśleli lub coś grubszego bokiem idzie. Jak zwykle. Aż dziw bierze jak dajemy się oszukiwać. Pada jakiś temat kontrowersyjny to od razu rzucamy się sobie do gardeł. A o to ,,im" chodzi.
Akurat tutaj to PIS samo sobie strzeliło w stopę..
Powinniśmy myśleć o taśmach 24h na dobę 7 dni w tygodniu. A grubsze to właśnie idzie, jakby ktoś nie zauważył.
Barso - nie zgodzę się, że PiS strzelił sobie w stopę, jego linia na temat takich tematów jest jak linia hierarchów kościoła. Zgadzając się z nimi i próbując wprowadzić ją w życie politycy tej partii zbierają sobie poparcie wśród konserwatystów i ultrakonserwatystów.
Można sobie zbierać w innym czasie....
Nie no, masz rację chochlik, powinniśmy myśleć tylko o tym jak ateiści są uciskani przez katoli i KK :) ewentualnie o durnym kalendarzu ;)
Jakoś nie miałem tu na myśli ateistów, ale fakt, że według niektórych cały naród ma się podporządkować w ich mniemaniu jednej słusznej, głoszącej samą prawdę idei i związanej z nią światopoglądowi powinien być niepokojący.