Re: Propozycje zmian / Pomysły / Usprawnienia
Bardzo brakuje nam również redaktorów. Osób, które pisałyby newsy o modyfikacjach i które staramy się wspierać, tego jest naprawdę mnóstwo i jest o czym pisać. A nie muszę wspominać, że czasami dostajemy jakieś gry do zrecenzowania, a niektórzy z redaktorów, jeszcze za starej ery, trafiła do znanych serwisów. Może jakiś młody dziennikarz czai się nam na forum, w każdym razie chętnie taką osobę byśmy przywitali w naszym gronie, bo jest bardzo potrzebna (a możliwości sprawdzenia się jest bardzo wiele, recenzje, wywiady, newsy, teksty na tematy związane z historią czy inne, luźno powiązane z okresem historycznym prezentowanym w grach).
Gdyby nie mobilny net to z chęcią bym pomógł przy stronie, niestety ponieważ średnio co 1 minutę muszę się ponownie łączyć sprawa się komplikuje :/
Co do tekstów natomiast chyba mogę pomóc, swego czasu natrzaskałem sporo opisów frakcji itp. do ew, gdzieś je powinienem mieć. Po ponownym zredagowaniu byłyby akurat ;) Do tego zawsze mogę coś nowego napisać, w końcu do października wakacje i dużo czasu :twisted:
Dajcie znać, najlepiej na pw czy forma takiej (nie ukrywam, że mocno ograniczonej i nie pierwszej potrzeby) pomocy by się Wam przydała.
Pozamiatalem, prosze nie robic juz tutaj balaganu. ;)
Nowe forum i serwis podoba mi się. Wygląd forum także, jednak wygląd serwisu już nie bardzo, a konkretnie rysunki w tle.
Jest dość nierównomiernie - 2 postaci z ETW, długi motyw z STW2 i aż 2 duże motywy z MTW2. Gdzie jest NTW i RTW, a przede wszystkim zapowiadany RTW2? :)
Wszystko OK, ale jednak powinniście zmienić obrazki w tle, żeby było bardziej równomiernie i dodać NTW i najważniejsze RTW2. :)
Przecież to wszystko jest...
Przecież to KLA, daj mu trochę czasu to może załapie :P
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Przecież to KLA, daj mu trochę czasu to może załapie :P
Załapałem wcześniej niż Ty na to wychodzi. ;) Nie chodzi mi o działy tematyczne, lecz o GŁÓWNĄ STRONĘ na co niestety nie zwróciłeś uwagi. Na głównej jest: huzar (ETW), grenadier (ETW), król (MTW2), samurajowie (STW2), rycerz (MTW2). Nie chodzi już żeby z każdego tytułu były wątki, ale przynajmniej po jednym z powtarzających się części (np. z RTW2 wystarczy i nie trzeba z jedynki). Poprzednia wersja serwisu była bardziej uboga, ale zawierała w górnej grafice wątek z każdej odsłony. Teraz jest trochę chaotycznie. Przynajmniej z RTW2 by się przydała, w końcu to nowa gra. ;)
P.S. Może się mylę ale mam też wątpliwości przy grafice z ETW w dziale, z tym amerykańskim żołnierzem, czy pochodzi z tej serii, ponieważ nigdy nie widziałem jej w artworkach.
Zapewne gdy ten grafik, który najprawdopodobniej słono sobie policzył za znakomite efekty pracy, w tamtej chwili nie miał pod ręką żadnego dobrego artworka z RTW2. Takiego, który nie obniżyłby estetycznie ostatecznego, znakomitego efektu wykreowanego przez resztę.
W chwili obecnej dobry artwork z RTW2 jest chyba tylko jeden. Wykorzystany już na forum i w jednym z działów serwisu, nie ma go co wpychać w kolejne miejsce.
Z NTW jest Scots Grey.
Cytat:
P.S. Może się mylę ale mam też wątpliwości przy grafice z ETW w dziale, z tym amerykańskim żołnierzem, czy pochodzi z tej serii, ponieważ nigdy nie widziałem jej w artworkach.
Ale jest ładny.
A serwisu równie ładnego od dawna nie widziałem, więc winszuję twórcą.
Cytat:
Zamieszczone przez Herod
Zapewne gdy ten grafik, który najprawdopodobniej słono sobie policzył za znakomite efekty pracy, w tamtej chwili nie miał pod ręką żadnego dobrego artworka z RTW2. Takiego, który nie obniżyłby estetycznie ostatecznego, znakomitego efektu wykreowanego przez resztę.
W chwili obecnej dobry artwork z RTW2 jest chyba tylko jeden. Wykorzystany już na forum i w jednym z działów serwisu, nie ma go co wpychać w kolejne miejsce.
Z NTW jest Scots Grey.
Cytat:
Ale jest ładny.
A serwisu równie ładnego od dawna nie widziałem, więc winszuję twórcą.
Ale do zrobienia takiego tła nie trzeba dużo pracy i fachowca, można to zmienić wklejając zamiast rycerza - Cezara, w dosłownie chwilę mając opanowane podstawy Photoshopa. :P Nie chodzi mi, że kolejne miejsce, nie ma co tak wyliczać, że jest tu to nie ma potrzeby tu, ponieważ tam chodzi o główną więc mógłby być. :)
Jak chcecie, może nie być ale byłoby bardziej klimatycznie zwłaszcza przed premierą.
Jest ładny, ale jeśli to artwork do innej gry? :P
Chyba lepiej byłoby dać na tło głównej strony motyw z podstrony Rome 2. Będzie dużo ładniej i przejrzyściej, tło zawsze będzie można zmieniać jak wyjdzie dodatek lub inna część.
To co jest teraz, jest po prostu zbyt chaotyczne