Skoro Antymateria nie napisał nic na forum ani nie napisał do mnie ani razu na steamie zastąpi go Strateg PL
Spoiler:
Jeśli chodzi Dzuniora to pisałem do niego ale nie osiągnąłem zamierzonego rezultatu. Będę kontynuował próby.
Spoiler:
Wersja do druku
Skoro Antymateria nie napisał nic na forum ani nie napisał do mnie ani razu na steamie zastąpi go Strateg PL
Spoiler:
Jeśli chodzi Dzuniora to pisałem do niego ale nie osiągnąłem zamierzonego rezultatu. Będę kontynuował próby.
Spoiler:
kiedy w końcu startujemy
Jeśli macie zebrany skład, to możemy startować (co z tym Dżuniorem ??).
zrobił ambe
Wyskakuj z plików Domen i jedziemy. Porównałeś wersję steamową ze zwykłą?
Wersja pudełkowa nie chce mi się spatchować na lapku z win10. Na moim PC w domu z win7 zainstalowałem oba patche z płyty z kingdomsami, nie bez przeszkód ale poszło, tutaj nie idzie i będę musiał korzystać z wersji steamowej.
Już już już... xD Nie pamiętam, gdzie zapisałem te zmienione pliki. Poszukam i wstawię.Cytat:
Wyskakuj z plików Domen i jedziemy.
Co do imion dyplomatów - nie były takie jak chciałeś, bo nie można nadawać dowolnych imion.
Każda frakcja ma pewną pulę dozwolonych imion i tylko takie można nadać jej postaciom. ;)
Kto jeszcze ma wersję steamową ?? Ilu graczy tu korzysta z wersji pudełkowej a ilu ze zwykłej?Cytat:
Wersja pudełkowa nie chce mi się spatchować na lapku z win10. Na moim PC w domu z win7 zainstalowałem oba patche z płyty z kingdomsami, nie bez przeszkód ale poszło, tutaj nie idzie i będę musiał korzystać z wersji steamowej.
Na zwykłej na pewno działa, ale ja nie posiadam wersji steamowej, więc nie jestem pewien.Cytat:
Porównałeś wersję steamową ze zwykłą?
Ale na Krzyżakach 49 przecież wszystkim działa - także tym posiadającym wersję steamową.
Jak jeszcze byłem w domu to testowałem. Zmieniałem tylko descr_strat co nie wywołuje niezgodności plików ale jak robiłem save startowy na pudełkowej 1.03 i nie dopuszczałem niezgodności plików to przy odpalaniu tego save'a na steamie wywalało grę. Jak pozwoliłem na niezgodność to nie wywalało ale pisało na ekranie logowania, że stan plików jest zmieniony. Steam swoją wersję nazywa 1.52 dla podstawki i kingdomsów i o ile gra nie widzi różnicy między 1.05 pudełkowych kingdomsów a 1.52 to już widzi pomiędzy 1.03 i 1.52. Pytanie czy jej się przewiduje czy rzeczywiście są jakieś różnice. Ewentualnie można by wziąć cały folder data ze steama (po użyciu unpackera) i wkleić go do wersji pudełkowej i wtedy zobaczyć czy gra nadal widzi różnicę.
W Krzyżakach na początku też wywalało, ale rozwiązaliśmy ten problem. Tutaj jest tutorial:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post338105
Nie zezwalaj na niezgodność i spróbuj zrobić tak jak w tym tutorialu (na razie ze swoimi plikami).
Krzyżaków wywalało jeśli te zmiany w Norwegii nie były widziane przez steam. Tutaj nie mam plików jeszcze żeby wykonać kroki z tutoriala ;)
To teraz jaką wersje potrzebujemy ?? 1.03 czy 1.05 ? Teraz tak z tego co się orientuje połowa ma wersje pudełkową a druga steam i chyba mam złoty środek ściągnąć z torenta a dlaczego tak mówię po 1 . jeśli macie oryginał nie ważne czy w pudełku czy wersji elektronicznej upoważnia was to do wykonania sobie kopi do celów własno użytkowych (to tak jak by ktoś bał się piracić) a po 2. łatwiej jest nie robić upgrada tylko zrobić dawngrade :D sugestie ??