Współczynnik - 1 do Waagh. Jeśli tylko tak... to dość słabo.
Wersja do druku
Współczynnik - 1 do Waagh. Jeśli tylko tak... to dość słabo.
Jeśli tylko tyle, to faktycznie lipa. Powinna być jakaś szansa, żeby działało to jak w bitewniaku.
Powinna....ale nie będzie,a szkoda bo to rzecz,która nadawała klimat całej armii
Tak przeglądam sobie tematy o nacjach w młotku i rozter zieonych podoba mi się najbardziej. Jest chyba najbardziej różnorodny. Do tego 10 jednostek goblinów i 3 lordów/bohaterów. Więc na bank jedną kampanie zagram samymi pokurczami, tylko przydałby się do niej niski LL.
Co do LL'ów Orków przydałby się Skarsnik z Karak Osiem Szczytów, byśmy mieli jakiegoś LL'a Goblinów.
Proponuję taką "zabawę": jak wyglądałaby Wasza typowa armia Orków? Mając 20 jednostek max w danej armii.
Swój przykład podam za jakieś parę godzin max.
Bohaterowie:
Szaman Nocnych Goblinów
Piechota: 8 jednostek
Gobliny
Nocne Gobliny
Łucznicy: łącznie 4 sztuki
Łucznicy Goblinów 2 jed
Łucznicy Nocnych Goblinów 2 jed (lub 4)
Jazda ofensywna: 4 jednostki
Jeźdźcy pająków (Leśne Gobliny) 2jed
Goblińscy Wilczy Jeźdźcy 2jed
Jazda strzelecka: 4 jed
Leśne Gobliny na pająkach z łukiem 2 (lub 4 ) jed
Goblińscy wilczy jeźdźcy z łukiem 2jed
Choć możliwe są opcje na armie samych Nocnych Goblinów (wspomaganych leśnymi).
A po prawdzie to przydałyby się dodatkowe jednostki.
Czyli widzę, że chcesz głównie robić armię na styl ŁAAAA!!! Groma, tak? W większości same gobliny, a nawet w całości.
Będę robić normalne armie, ale najwięcej zabawy będę miał przy armiach goblinów. Przy czym ciężko pisać jak będzie wyglądać taka armia nie znając mocy (statystyk) jednostek.
Ale u mnie będzie to armia z jak największą ilością typów jednostek. Przy czy jak mi się spodoba jakaś jednostka, to będę mieć gdzieś jej wartość bojową.
U mnie natomiast ciężko nie będzie:
Legendarny Lord (Albo Azhag, albo Grimgor), Bohater to zapewne u mnie Szaman Orków, albo Herszt Orków.
3 Czarne Orki
2 Orki na dzikach
2 Leśne Gobliny z łukami
4 Orkowi Ucznicy
1 Gigant
2 Arachnaroki
2 Głazociski
3 Debeściaki Orków