Nie wiem od kiedy artyleria u przeciwnika oznacza porażkę ;D. W Romku naprawdę nie jest jakaś op i bardzo łatwo ją zniwelować,a skoro przeciwnik bierze artę to znaczy że ma mniej piechoty,kawy albo strzelców....
Wersja do druku
Nie wiem od kiedy artyleria u przeciwnika oznacza porażkę ;D. W Romku naprawdę nie jest jakaś op i bardzo łatwo ją zniwelować,a skoro przeciwnik bierze artę to znaczy że ma mniej piechoty,kawy albo strzelców....
Moim zdaniem ta cała dyskusja nie ma sensu.
Po jaką cholerę chcecie coś ograniczać?
Nie potraficie grać, to odłóżcie Rome na półkę i w Pasjansa pograjcie...
Wyobrażam sobie rozmowę 2 wrogich siebie generałów
"Ej no Stefan, ale weź x4 piechoty starczy"
Rozumiem, że część graczy, którzy nie są zainteresowani grą z ograniczeniami, byłaby zainteresowana graniem wg "no rules"? Arroyo - może kiedyś zrobimy takiego Prefekta? :D
Droga Ruda, ograniczamy, bo mamy wiele lat doświadczenia w mutli, zjedliśmy na TW mutli zęby i te zęby nigdy nie chodziły tak bardzo z rozczarowania, jak po grze według zasad "no rules", gdy stawało się naprzeciwko armii złożonej np. z samych słoni albo samych konnych strzelców, albo pików ustawionych w kwadrat w lesie i wspieranych przez OP strzelców. Dziękuję, postoję i poczekam na te "ograniczenia".
Nie, żebym miał być uszczypliwy, ale o ile wiem to nie widziałem, byś kiedykolwiek grała na multiplayer z nami (tj. z graczami multiplayer). Więc wg mnie nie wiesz, co mówisz, a raczej piszesz.
Wracając do sedna. Po raz kolejny - dziś będą o 21:00 wspólne gry w Rome II. Wtedy proponuję przetestować zasadę max 6 mieczy. Jak się graczom nie spodoba, to wywalić pomysł z tym do kosza. Jeśli tak - proponuję ankietę obowiązującą tylko graczy ligi i pierwszego sezonu i tych, co pragną grać w drugim sezonie. Pax.
Podoba mi się max. 4. Z jednej strony nie wnosi nic zbytnio rewolucyjnego, a z drugiej chroni przed spamem. Odnoszone do każdej formacji wymaga kombinowania na wielu poziomach.
Nie Ruda, na wojnie nikt nie ustala reguł. Tylko że my gramy w grę komputerową, która ma nam sprawiać przyjemność. I nam sprawia, o ile gramy według ograniczeń, na które wszyscy się zgadzamy. As simple as it is.
Ale tak serio - jeżeli Ty, Shay i Il Duce zechcecie zagrać w turnieju "bez zasad", jestem gotowy forsować takie wydarzenie na multi. W ramach urozmaicenia. Serio. Bo im więcej osób bawi się na multi, tym lepiej.
Tylko że to nie rzeczywistość tylko gra, w której każdy ma mieć równe szanse jeśli chodzi o możliwości danej nacji. Wgl nie rozumiem po co się wypowiadasz skoro nie bierzesz udziału w naszych rozgrywkach, idź graj według własnych zasad z swoim ciekawszych towarzystwem, bo twoje wypowiedzi nic nie wnoszą.
Spokojnie wszyscy. Ruda, Ajojo nie ma się o co kłócić. To tylko zabawa przecież.
Max 4 takie same może być. Mnie ta zmiana prawie wcale nie dotyka.
Natomiast max 6 mieczy/toporów to chyba zła droga.
Ale wszystko po kolei pierw pobawić się na 4 te same, a nad przyszłymi zmianami zastanowić się później.
Dokładnie :) Wszystko małymi kroczkami. Co się spodoba, to się przerzuci, co nie, to do kosza :)
Nie, ale wlepię osta i skończy się głupie gadanie. Gadamy tutaj o drobnych zmianach w zasadach, a nie o znoszeniu wszelkich zasad. To 2 inne tematy.
A teraz proszę skończyć głupią dyskusję na ten temat. W przeciwnym wypadku naprawdę nie będę miły.