-
Ja się ciesze że Francja nie ma tego małego knypka. Nie wiem dlaczego, ale jakoś go nie lubię.
Co do wzmianki o podziale gracji na Macedonie i prawdopodobnie Spartę to trochę chory pomysł. Już lepiej by to wyglądało na Macedonię i Helladę.
Ja tam Polskę chcę i to bardzo. Natomiast Jadwiga tak nie za bardzo mi pasuje. A czemu nie mogą dać Kazimierza jeszcze raz? A jak nie on to zawsze może być Jagieło czy Sobieski.
-
Wedle przecieku dostaniemy Spartę i Ateny co jest dla mnie kompletnie bez sensu a o Macedonii można zapomnieć. Co do Polski to zamiast tej nieszczęsnej Jadwigi oprócz wymienionych można było jeszcze dać Chrobrego,Mieszka czy Batorego,ogólnie ja wciąż się pocieszam że może to był kontrolowany przeciek i twórcy nas zaskoczą pozytywnie ale jeśli to wszystko się potwierdzi to będę szczerze rozczarowany.
-
Ale to jeszcze gorzej niż to co ja zaproponowałem...
Czyli co Sparta lepszych hoplitów dostanie, a Ateny statki?
Ogólnie ta chora poprawność polityczna w grach zaczyna mi bokiem wychodzić.
-
Mi już dawno zaczęła ale nie odbiegajmy od tematu ;D. Co do wymienionych nacji to obstawiam u jednej bonus do handlu i floty a u drugiej do wojskowości,może jeszcze będzie jakiś perk z helotami przy okazji,choć czego by nie miały to uważam że to zmarnowane miejsca i ciekawsze nacje mogły by wskoczyć na ich miejsce,w końcu wciąż wielu jeszcze w civce nie uświadczyliśmy.
-
-
Znowu Ghandi... liczyłem na Ariów osobiście, ale cóż, lepsze to niż nic. Oby jednak nie było tak, że Ghandi taki pokojowy, a będzie mieć atomówek od groma.
-
Pragniesz pokoju, to gotuj się do wojny. I tak postępuje Ghandi.
A ja mam nadzieje że w końcu ogarnę religie. Bo w piątce nie umiem nic z tym zrobić.
-
Kim zaczniecie pierwszą grę i na jakim poziomie trudności i prędkości gry ?
- Ja zacznę chyba Chinami
- Na odpowiedniku 5 lub 6 poziomu z CIV V ( w CIV 5 grałem 7 lub 8 ). Na początek nie będę brać ani za łatwo ani za trudno by się zapoznać z grą
- I chyba na epickiej prędkości, bo na zwykłej pewnie stadardowo wszystko będzie przemijało zbyt szybko. Zbuduje mieczników i zanim pójdą walczyć to już będę mieć proch :D
-
Scytowie (chyba że nasi będą) na jakimś nisko średnim poziomie, rozgrywka to oczywiście maraton.
Chciałbym by w końcu wprowadzili możliwość wybrania epoki końcowej (np. średniowiecze), tak że po jej osiągnięciu dalsze technologie byłyby zablokowane.
-
Kupiłem, a grać pewno zacznę Aztekami, standardowej prędkości gry i jakimś niskim poziomie. Jak zapoznam się z nowościami, to później będę kombinował z prędkością i trudnością rozgrywki.