Cześć. Mam pytanie co do bitew. Obecnie mam cztery armie i bije się z trzema armiami chaosu. Czy jest możliwość aby przekazać komputerowi dowodzenie jedną z armii? Pamiętam że w Medival 2 dało się tak zrobić.
Wersja do druku
Cześć. Mam pytanie co do bitew. Obecnie mam cztery armie i bije się z trzema armiami chaosu. Czy jest możliwość aby przekazać komputerowi dowodzenie jedną z armii? Pamiętam że w Medival 2 dało się tak zrobić.
Co najmniej jednej nie idzie. Albo dowodzisz jedną całą armią (tryb dowódź dużą armią), albo jedną (główną) dowodzisz Ty, a resztą AI.
Tak zapytam można werbować flotę w młotku?
Czy to jest błąd gry czy ludzie z północy maja tyle ruchu?
Grałem Imperium i przejąłem tą niebieska osadę nad naszą startową prowincją. A tu wojownicy z norski (których goniłem czytaj byłem prawie w zasięgu ataku) na jednym ruchu złupili tą osadę, następnie przekroczyli rzekę i złupili następną osadę (tą najbardziej na lewo z reiklandu) i odeszli w kierunku wolnego miasta. A ja na szybkim marszu do nich nie dałem rady podejść.
W tamtej chwili natychmiast wyłączyłem grę.
Pytanie 3. Czy na czystej grze norska może zakładać osady poza północą?
1. Nie, nie można werbować floty. Jedynie można zwodować własną armię, ale i tak nie można toczyć bitew morskich ręcznie.
2. Nie, pewnie chodzą marszem, niż zwykłym ruchem.
3. Nie może.
Wiecie może gdzie jeszcze znajduje się glina, poza stolicą imperium?
Pytam bo brakuje mi jednego miejsca na budynki i to właśnie z tego surowca najchętniej bym zrezygnował.
Jak w tej grze działają oblężenia? przecież tu żadne miasto nie ma murów
Mury są w osadach mniejszych po zbudowaniu strażnicy miejskiej. Kim grasz?
Imperium, miałem ustawionego Baltahasara Gelta w Altdorfie zaatakowali mnie i tu bitwa w polu