Wg. mnie wybierać mapę powinno się na posiadłościach obu frakcji użytych w meczu.
Wersja do druku
Wg. mnie wybierać mapę powinno się na posiadłościach obu frakcji użytych w meczu.
Pomysł z wybieraniem mapy ciekawy ale nie zawsze będą gotowe mapy do wybrania będzie trzeba tez wybierać po prostu z mapy kampanii. Mapę powinna wybierać osoba która 1 wybiera frakcje.
Seba ma rację^^^. To najlepsza opcja.
O tym właśnie rozmawiamy - wybór z mapy kampanii, bez z góry określonych koordynatów. Jedynie z tym zastrzeżeniem, żeby brać mniej więcej lokalizacje z obszaru frakcji, którą się samemu wybrało, określonego na mapie z linkiem powyżej.
PS: naniosłem zmiany w Zasadach, zgodnie z naszą Dyskusją tutaj. Prośba o zapoznanie się i zgłaszanie ewentualnych uwag.
Ja się jeszcze zastanawiam czy ten "push thru bug" jest w istocie bugiem i powinien być zakazany...Niby czemu miał bym nie móc wykorzystać rozbicia szyku piechoty? Przecież to chyba logiczne że kawaleria jeśli dokona wystarczającego zamieszania może pojechać dalej a jeśli go nie uzyska to straci 3/4 stanu podczas próby przejechania przez taką jednostkę.
Nie traci Duce tyle stanu osobowego, w tym problem.
No dobra ale o jakiej sytuacji mowa,jeżeli wykonam szarżę,rozproszę szyk piechoty to mogę jechać dalej czy nawet wtedy nie? Bo dość niejasno to jest ujęte w zasadach,w tej chwili wychodzi na to że można przejechać przez piechotę dopiero jak będzie uciekać z pola walki. Myślę że to jest niezmiernie istotne żeby to uściślić zwłaszcza po dopuszczeniu nomadów.
Temat był wielokrotnie wałkowany, przed każdym turniejem. I zawsze stawało na tym, że przeciskanie się jest zabronione. A przez przeciskanie się rozumie się każdą formę przejechania przez jednostki piechoty czy kawalerii, o ile ta nie ucieka z pola.
No dobra,chociaż tej zasady akurat nie rozumiem i nie mogę poprzeć...
II Duce zabronienie push thru to podstawa, szczególnie teraz kiedy dochodzą Nomadzi. Zresztą od zawsze gramy na zakazanym push thru, więc już każdy nauczył się tak grać.