Przecież nie dam Ci na tym forum publicznie linka do pdf-a AB ze względu na prawa autorskie... a każdego kto to zrobi ukarzę ostem. Użyj czasami rozumu.
Wersja do druku
Przecież nie dam Ci na tym forum publicznie linka do pdf-a AB ze względu na prawa autorskie... a każdego kto to zrobi ukarzę ostem. Użyj czasami rozumu.
Tak patrzę na ten rooster i jednak braki trochę rażą. Powinniśmy dostać na pewno brakujące tu potwory (Jabbera i Ghorgona) oraz bohaterów i lordów, w tym legendarnych. Brakuje mi lorda-szamana i, z tego co pamiętam, minotaury też miały swoich bohaterów/lordów. LL już nie pamiętam, ale Beastmeni mieli ich sporo, a tutaj tylko dwóch dostaniemy.
Co do jednostek pokazali już może Gorów? Z tego co tu widzę to ciężko określić ich wyposażenie, a powinni być do wyboru tarczownicy i wersja z dwiema broniami.
Ciekawi mnie też jaki ogólny gameplay dostaniemy. Na 100% będą hordą, co mi pasuje, chociaż Chaos strasznie słabo wyszedł, to mam nadzieję, że tu będzie dobrze. Z cech rasy fajnie byłoby oddać styl walki oparty na zasadzkach. Jednostki mogłyby mieć możliwość rozstawiania poza własną strefą w bitwie (jak Celtowie w Attyli) i jakiś tryb ruchu na mapie kampanii, który powodowałby zaczynanie bitwy od zasadzki na maszerującego przeciwnika (jak złapanie armii podczas przyspieszonego ruchu w Rome 2). Do tego spoko byłby bonus do walki w lesie.
Zwierzoludzie w bitewniaku mieli w lordach Władcę Bestii, w bohaterach z kolei Wodza Gorów, Szamana i Zwiastuni Rzezi. Nie mieli lorda szamana, tylko LL'a szamana i był nim Malagor. Brakuje tylko jednego - Wodza Gorów.
Nie wiem jak to wyglądało w ostatnim armybooku, bo od jakiegos czasu nie mam do niego dostępu, ale sprawdziłem tu: http://warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Beastmen (na dole strony) i wychodzi że minotaur, szaman i zwykły wojownik mają zarówno wersje lordowskie i bohaterskie. A co do szamana to jestem pewny, że kiedyś był lordem bo pamiętam figurkę Great Bray-Shaman (wznowioną przy okazji ósmej edycji).
Ja mam AB do 7 edycji(ostatnia wydana) i brakuje następujących jednostek :
Lordowie:
- wielkiego szamana
- zwiastuna zagłady(lord minotaurów)
Bohaterowie:
- wodza gorów
Jednostki :
- rydwanu zwierzoludzi i jego cięższej wersji
- harpi
- gorgon
- dżaberslyta
Plus całej masy LL-ów,jak na DLC za 17 euro to są rażące braki,do tego minikampania z zaledwie jedną grywalną frakcją,innymi słowy cyrk...
Czyli by się zgadzało, bo ten z siódmej to jest ostatni aktualny.
Jedna wersja rydwanu jest w roosterze.
Czyli by wypełnić te braki powinien wyjść Lord pack...
A to faktycznie, mogłem coś przeoczyć. Wracając do tematu, jutro się dowiemy nieco o grze Zwierzoludźmi, dlatego polecam śledzić jutrzejszą transmisję live.
Odświeżony temat, poprawiono tłumaczenie - nie z pancerzem, a z tarczami.
Mam pytanie czy na tej mapie po prawej stronie jest taka mała prowincja z jednym zamkiem do kogo należy zielony mocny kolor ( imperium ,orki czy może leśne elfy ;) ). Pytam z ciekawości bo przykuła ta prowincja moją uwage .