Re: Ancient Empires Elysium( i old AE)
Cześć.
Niestety, mój team - to przede wszystkim ja. Spartacus robi opisy, testuje i doradza, MAJ Pain to programista, zrobił skrypt do instalatora. Reszta na mojej głowie. Nie mam zespołu jak EB, czy Roma Surrectum. Wszystko robię sam, więc wybaczcie. Nie jest łatwo robić 3d, 2d, kodowanie, scripting, szukać pomysłów, itd, zwłaszcza, że posypać może się coś tylko dlatego, że nie wrzuciłeś drobnego pliku, bo nie widzisz na oczy :):). Dośc martyrologii.
Mam nadzieję, że się uporam z problemami. Najciekawsze jest tylko to na ile różne wersje Windowsa generują błędy. Moje problemy zaczęły się w momencie, gdy zdecydowałem się kupić Vistę 64. Coś mi się wydaje, że 64 bity traktują pewne sprawy inaczej. Ludzie mówią o mod folderingu. Ja mam niechciany mod foldering robiony przez Vistę 64. Czasem nie wiem, co ten system robi z plikami. Obym się mylił. Co ciekawe, wielu osobom mod chodzi bez zarzutu.
Jaki masz system Memnon.pl?
@ Seraphin
Odwaliłem kawał dobrej roboty :). Jestem jedynym autorem grafiki do AEE. Jednostki, niebo, rośliny, mury obronne Galów, itd. to moja praca. Jeśli chodzi o jednostki to przede wszystkim Rzymianie i ich italscy sojusznicy, Galowie, Kartagińczycy, i inne) wyłączając wiele jednostek, które używam z RTR. To dlatego są podobne, jak ktoś zauważył, do tych z Roma Surrectum. To są pewnie te same jednostki, których używa wiele modów.
W przyszłości chcę zrobić wszystkie jednostki, ale na to potrzeba czasu. Podobnie z polonizacją moda. Zapraszam do współpracy. Chętnie go spolonizuję, ale nie sam. Oprócz modowania trzeba jeść i zarabiać, a ja i tak marnuję życie siedząc przed kompem.
Przesyłam link do nowego środowiska AEE (na razie nie dostępne, planowane wydanie nieco później, po naprawieniu luk obecnego moda). Tytuł "AEE Environment II (next release or AEE addon)".
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/571683/1/
Pozdrawiam serdecznie.
limes
Używam W XP.
A faktycznie zapomniałem wspomnieć o grafice całego otocznia które prezentuje się najlepiej z wszystkich modów pod Rome które do tej pory widziałem.Trawa,drzewa itp wyglądają naprawdę bardzo ładnie....a ja i tak dalej jestem pod wrażeniem tych piuropuszy-jak dla mnie to rewelacja :D
Proszę Cię drogi limesie-poświęć jeszcze troche czasu i wyłap te błędy które uniemożliwiają mi w pełni cieszyć się Twoją ciężką pracą.Pzdr
Kiedy będzie dokładny opis i screeny z mapy kampanii ? Zapowiada się ciekawy mod i to Polski,oby jak najszybciej wyszedł.
Ja mam XP i wywala mnie gdy klikne na miasto.
Ja niestety dałem sobie spokój narazie :( ...Też mam XP i wywala mnie tak często że odniechciało mi się grania :( .Poczekam na hotfixa bo szkoda nerwów.Mnie wywala głównie kiedy zaczyna wczytywać się bitwa-a przecież nie będę rozgrywał bitew automatycznie.Chociaż przy przeglądaniu miasta też się zdarzyło że mnie wywaliło kilka razy.
Czekam niecierpliwie na naprawę błędów.
Cześć. Pierwszy szybki hotfix gotowy. Nie załatwia to pewnie wszystkich problemów, które pojawią sie podczas testowania (to dopiero początek), ale sporo wstępnych problemów, o których tu mowa powinno stać sie przeszłością.
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/7243343/1/
Save zmieniony na false.Descer region and setlemt ....wywalony do kosza-no i dalej lipa :cry: ...Nic to u mnie nie zmieniło :cry: Zacząłem grać kampanie od nowa i dalej wywala jak przedtem :cry:
Musisz zainstalować Hotfixa1 (data), tj. odpakować i wkleić zawartość do "data". Post nr 1. (Dolna część). Podaję adres, bo Hotfix1 jest za duży, żeby umieścić go tutaj.
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/top ... ost8006563
Pozdrawiam.
limes
Wielkie dzięki-hotfix pobrany...I jak narazie wszystko chodzi bez zarzutów :P ...I mam nadzieje że tak już zostanie :) ...
u mnie trzecie pobranie i na 99,9 % kończy się ściąganie co jest do cholery, najpierw Limes robił tego moda ponad dwa lata, teraz jak już jest to nie można go pobrać normalnie, czekam na jakieś normalne zagrania tego bądż co bądz genialnego modera