Twój Mistrz potwierdził. Podsumowania nie będzie, bo nie mam czasu. Ruszajcie z turą 5 :)
Wersja do druku
Twój Mistrz potwierdził. Podsumowania nie będzie, bo nie mam czasu. Ruszajcie z turą 5 :)
Kampania od tygodnia stoi. Nie chce się już Wam? Kończymy czy dogrywamy jeszcze z 2 tury? Wypowiedzcie się.
Zależy od innych graczy, ja myślałem że nie ma Szymbloka i jest lekki zastój z tego powodu. Moim zdaniem i tak już cel tej próbnej kampanii został osiągnięty czyli sprawdzenie jak to będzie wyglądać, chyba już widać co jest dobre a co można poprawić przynajmniej mi się tak wydaje.
Dobra, oficjalnie zamykam. Brakło chęci graczom, a ja tez nikogo nie chcę na siłę. Myślę, że ta cz.1 testowa wyszła bardzo fajnie :D Fabułę miałem opartą wokół starożytnego plemienia ogrów, które kiedyś tutaj przemierzało swe szlaki. Zostali podczas jednej z wojen zaatakowani i odcięci od ojczyzny i nie mieli jak wrócić, a krasnoludy ich wybijały. I poprosili o pomoc Bogów Chaosu. Ci ich schowali i ogry zapadły w sen. Podczas snu ogry miały nękające koszmary i nieświadomie zamieniły się w smocze ogry (cena uratowania). W trakcie kampanii ogry zaczęły się budzić i przywoływać wszystkie postacie magiczne do siebie żeby ich uwolnić. Były dwa klucze do otwarcia: Miecz, zdobyty przez Orków w osadzie olbrzymów oraz runa, która przebywała w Zhufbar. Niestety nikt się tym wątkiem nie zainteresował i nikt nie wpadł na pomysł, że to mogą być klucze xD Komnata była w ruinach Senkenhof i odkrył ją Książe Ryndres (Arroyo) Zwycięzcy nie będę wybierał, bo nie skończyliśmy. Dzięki za chęci i dobrą grę :)
Hasła do działów:
1Mor1Tis - Wampiry
Ig2Nis2 - Orki
Aqua2_2 - Imperium (w haśle jest podłoga, a nie spacja)
TerRa3!3? - Krasnoludy
Zatem mogę zaprosić was na kampanię, która zacznie się w połowie października i będę ją prowadził. Prawdopodobnie będzie ona na Warhammer II.
Jeśli gra w nią nie będzie wymagała instalacji jakiegokolwiek moda (np na toczenie bitew bez wodzów, czy nawet kosmetycznego typu zmiana płci), a bitwy będzie można toczyć na średnim rozmiarze oddziałów... to bierę Skaveny :svir:
Pierwsza wymaga moda na podmianę Dreadlady na Dreadlorda, ale druga już raczej tego moda uniknie, tak przynajmniej uważam.
To w takim razie wstępnie zapisuję się na tą drugą... i także na Skavenów :drunk:. Po prostu ewentualna przegrana nimi nie będzie mnie aż tak boleć jak moimi wyznawcami. Wiem, że prawdopodobnie wygryzam z niej Kasquita (czy innego miłośnika szczurowatych) - ale kto pierwszy, ten lepszy.
Btw, jeśli już macie komplet graczy do kampanii, to dawajcie o tym znać publicznie zamiast robić smaka innym :mrgreen:
Dobrze, Asuryanie. Co do listy na I kampanię to jest zamknięta i chyba już nie jest tajemnicą, kto kim zagra:
-SaperHeart - Skaveni
-Turek - Wysokie Elfy
-Szymblok - Mroczne Elfy
-Twój Mistrz - Jaszczuroludzie
Może dałoby radę poszerzyć listę frakcji skoro jest zainteresowanie?