-
Moja wiedza może być tu zawodna, ale Palmyra nie działała jako integralna część Imperium, tylko bardziej jako ambitne państwo satelickie, które zbratało się do tego stopnia, że ród Odenata przyjął obywatelstwo, zaś któryś z dwóch władców o tym imieniu został ogłoszony Imperatorem Wschodu.
W sumie przeczy to moim słowom :D
-
Ja to doskonale wiem Polej co nie zmienia jak sam zauważyłeś faktu, że to jednak Rzym. Tylko, że niezależny jak kilka innych w tej kampanii :D
-
Masakra... Jak dla mnie, to wybrali najgorsza możliwą opcję, nie lubię tamtego okresu w historii Rzymu.
-
Rzeczywiście, moim zdaniem wojny diadochów czy starcie dwóch wspaniałych kultur i sztuk wojny, Greckiej i Rzymskiej w wojnie Rzymu i Macedonii było by ciekawsze.
-
Darmowa łatka jak to darmowa łatka, praktycznie nie wnosi nic nowego tu CA mnie jak zwykle nie zawiodło. DLC spokojnie sobie podaruję no chyba ze wyjdzie pod niego jakiś dobry mod. Jedyny plus to , iż jest możliwość zachowania wersji po 17 aktualizacjach i nie instalowanie tego "nowego dobrodziejstwa" na siłę.
-
Darmowa łatka nie jest taka zła,bo po raz pierwszy od dnia premiery system wpływu i otoczka polityczna ma szansę na ciekawą mechanikę ;). Inna sprawa,że spodziewałem się przy tym jakiejś darmowej frakcji ale cóż...Pozostaje liczyć,że to nie ostatnie DLC do Rome 2 bo ta gra wciąż ma duży potencjał i wiele nie poruszonych okresów historycznych.
-
Temat ciekawy choć znacznie bardziej ubogi jeżeli chodzi o frakcje niż okres z podstawki Rome 2 czy czasy Aleksandra i wojen Diadochów. Oprócz innych realiów i jednostek mamy też nowe mechanizmy w Kampanii. Jeżeli chodzi o zakup zrobię tak jak z każdym dlc poczekam na przecenę.
Ciekawe czy frakcje z nowej kampanii będą dostępne w jakiś sposób w grze multiplayer (jeżeli tak to może się skuszę na zakup za te 60 zł :D)
Edit: Dlaczego nie ma Numidii ! :hmm:
-
Jak dla mnie to człowiek, który praktycznie stworzył rzymską armię - Marek Furiusz Kamillus powinien dostać swoje DLC, nie mówiąc już, że w jego czasach sporo się działo, więc byłoby co robić w grze. A zamiast tego dostajemy zabawy z prawie trupem.
-
-
Nie ma Numidii więc nie wiem czy kupię...