Zobaczymy egipski wróżbito :P Obsługa państw neutralnych to oprócz pewnych decyzji Avasila, czasowymi występami duce i seby moja działka...
Wersja do druku
Zobaczymy egipski wróżbito :P Obsługa państw neutralnych to oprócz pewnych decyzji Avasila, czasowymi występami duce i seby moja działka...
Ja się zastanawiam czy neutrale będą w stanie udźwignąć budżet utrzymania wojsk przez kilka tur, przy mniejszej ilości prowincji.
Rozumiem też że neutrale będą dążyć do intensyfikacji swoich wpływów poprzez budowę portów handlowych?
Nie martwcie się o to :)
wszystkie neutrale mają się dobrze..
Zastawiam się czy może potrzebujecie jeszcze czasu na obycie się z arkuszem i przemyślenie zmian w ustawieniu arkusza startowego ?
Nie, lecimy z tematem. Każdy miał sporo czasu na przemyślenie strategii. Plus jeżeli ktoś wyda cały hajs w tej turze, to jego problem. Liczyć chyba wszyscy jako tako potrafimy. ;)
Można jechać dalej
Ja mam tylko prośbę o zapisywanie arkusza w formacie .XML, a nie .XMLS, jeżeli od strony technicznej jest to akceptowalne i nie rozwala działania arkusza.
Pozwoliłoby to na pracę na starszych wersjach Excel. Ja mam z tym duży problem i jeżeli Excel sprzed czterech lat na kompie syna mi to obsłuży dzisiaj to ok, ale jak nie, to nie będę kupował nowego oprogramowania tylko po to by wziąć udział w kampanii.
W jakim formacie otrzymałeś arkusz? Bo większość robiłem na excelu 2007 twój jako ostatni przerabiałem wczoraj na innym kompie z wersją 2010. Więc chyba nie powinno być problemu. Sprawdzę też jak formuły zachowują się w formacie XML
Chwila Nies. Nie masz przypadkiem open office'a? Przecież sam "kazałeś" nam go ściągnąć bo lepiej obsługuje te tabelki. Ja Zacharowe właśnie na nim robie.
Na Open Office nie liczy poprawnie stanu skarbca. Przynajmniej u mnie :)
Poza tym Open potrzebny do WKA był darmowy Excel już nie jest
Ok już Zachar mi potwierdził, że open nie działa.