https://i.ibb.co/SwC14nG/Necromancer-dark.jpg
//wraz z nowym azylantem na statku Marotha pojawiła się nowa szansa na wypełnienie prawdziwego celu wizyty na Albionie.
Witaj nekromanto powiem wprost gardzę waszym sortem jednak magia jaką dysponujecie jest potężna miałem okazję przekonać się o tym na własnej skórze dosłownie ... Mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia, musisz mi pomóc w odzyskaniu czegoś co utraciłem
//Maroth opowiedział historię jaka go spotkała oraz o tym, że jego celem na Albionie jest odzyskanie utraconej tożsamości oraz zemsta na tajemniczym nekromancie.
Za bardzo nie masz wyboru, moja pozycja pozwala mi zrobić z Tobą dosłownie wszystko co tylko sobie zapragnę. Ten mały statek i strażnicy to wystarczające siły bo poradzić sobie z jednym czarodziejem. Po wielu latach obwiniania się za bezsilność jaką się wykazałem tamtego czasu wreszcie do mnie dotarło, że właśnie dzięki temu mam okazję zasmakować nekromancji oraz zdobyć więcej niż mogę sobie wyobrazić. Pomóż mi w osiągnięciu mojego celu a wynagrodzę Ci to hojnie, odmów a oddam Cię w ręce Malrithe a ona nie będzie tak łaskawa jak ja. Po dotarciu do Nagronath nie będzie drogi powrotnej mnie pewnie stracą za zdradę a Ciebie czeka jeszcze ciekawszy los decyduj nakromanto!
//propozycja współpracy nekromanty z Marothem w celu jego prywatnej ambicji.