Tura 5
Łowcy dotrą w turze 6 tak samo zwiadowcy wrócą z wieściami w turze 6
Wersja do druku
Tura 5
Łowcy dotrą w turze 6 tak samo zwiadowcy wrócą z wieściami w turze 6
Tura 5
Mapa podziemi, jeżeli coś ominąłem daj znać
Wyjście na powierzchnie
-Dromui
Tura 5
Gaj i medyk Paerisa są wstanie tylko podtrzymywać i zapobiegać pogorszeniu stanu Królowej. Paeris wspomniał że jego Pani poszukuje ludu ukrytego i prastarego, który prawdopodobnie będzie w stanie pomóc.
Tura 6
Armia rośnie a stan zdrowia stabilny naszej królowej
// rekrutacja dokończona zostanie w tej turze koszary na 1lvl sa wstanie rekrutować 2x jednostki 1 tieru lub 1x 2 tieru
Prowincja założona, koszt założenia prowincji to 800g a nie 350g, uzupełnij do czwartku 8:00 to dochód będziesz mógł od tej tury dopisać
Wybudowano Gildię Łowców [zysk 150g i surowiec skóry, szlaki handlowe z ludźmi +40g, z Dawi +60g, z elfami +50g]
Tura 6
Na pustyni jest wiele śladów kopyt. Jeźdźcy czy inny podmiot? Na tą chwilę jest tam bezpiecznie...
Tura VI
Rozpoczęto budowę tartaku w Dromui. Pozyskiwanie drewna może przynieść wymierne korzyści jako surowiec handlowy. Turgon w towarzystwie Elune przemieszcza armię do Zachodniej Cynath, chce zabezpieczyć trakt przed bandyckimi napadami. Zwiadowca powraca do Dromui na rozkaz Turgona. Ma pomóc Paerisowi w jego poszukiwaniach.
Tura VI
Bitwa okazała się dramatyczniejsza niż na to się z początku zapowiadało. Potężne bestie okazały się osobnikami bardzo zażartymi i silnymi. Dwa z nich zaatakowały siły Aelirenn, a dwa pozostałe poleciały na łowców. Setki elfów nie miały problemów z pokonaniem dwóch wywern kiedy spadły na nie dziesiątki strzał. Bestie zostały szybko zabite, jednakże zajęły czas przez co Aelirenn nie mogła pomóc Łowców Turgona. Ci popadli w tarapaty kiedy rozpędzone cielska wleciały w stado jastrzębiów. Kilka machnięć kłami i pazurami i wiele elfów straciło wtedy życie. Sam Legolas, dowódca łowców został ranny, ale udało mu się uciec przed bestią. W końcu strzały dosięgły i pozostałe wywerny, które spadły z hukiem na ziemie. Droga w góry została otwarta. Po krótkim pogrzebie zmarłych wojska udały się w góry wraz z pozostałymi przy życiu łowcami. Zajęło to dwa dni aż łowców udało się wspiąć aż do gniazd mantykor i tam odnaleźć ciekawe zjawisko. W gniazdach wywern pełno było jedzenia. Martwe owce, bydło. Głębsza analiza doprowadziła do stwierdzenia, że... wywerny były dokarmanie. Kto utrzymywał te latające monstra? Znaleźliśmy również kilka jaj wywern.
// ROR Pustynnych Elfów zostaje zniszczone. Legolas jest ranny i nie może walczyć przez aż do tury VII włącznie. Legolas dostaje umiejętność "Zew Lasu". Wszyscy łucznicy wysokich elfów dostaję +2 belki doświadczenia. Aelirenn dostaje umiejętność "Strzelać!".
Tura VI
Bitwa była zacięta i wielu łowców straciło życie. Ranny Legolas pod eskortą Asurów wrócił do obozu Księżniczki opatrzyć rany. Pozostałe siły zajęły się przeszukiwaniem gniazd. Sol udała się wraz z nimi. Większość elfów dokładnie badała legowisko wywern szukając śladów potencjalnego sabotażu. Sol natomiast oglądała to miejsce z wielkim zaciekawieniem. W pewnym momencie wypatrzyła pęknięcie w ziemi na skraju gniazda. Postanowiła zajrzeć do środka... Wewnątrz zaklinował się owalny, zielony obiekt. Sol uklękła i delikatnie go wyciągnęła. Zagadkowy przedmiot okazał się być jajem wywerny. Elfka delikatnie przyłożyła jajo do piersi i zabrała ze sobą... Zaniepokojeni Asurowie donieśli o tym Księżniczce. Niektórzy pośród nich nie czekając na dalsze rozkazy okrążyli złotowłosą czarodziejkę. Nagle z pośród Asurów wyłoniła się Aelirenn. Pozostałe elfy widząc to natychmiast stanęły na baczność i nie odważyły się odzywać. Aelirenn mając na uwadze pomoc Sol przy rozwiązaniu problemu wywern pozwoliła złotowłosej zatrzymać jajo.
// Sol otrzymuje jajo wywerny
// POST NIEWAŻNY. Turek
Tura 7
Wybudowano
-tartak (Dromui) 150g dobrej jakości drzewo
-Założono posterunek obserwacyjny (Południowy Trakt)*
-droga z Dromui - Południowy Trakt
*jeżeli chcesz mieć zysk załóż osadę nie posterunek
Koszt założenia 800g
Tura 7
Przybył Strażnik Wiedzy Khael
Przekazuje pergaminCytat:
Panie, pozwoliłem sobie udzielić naszemu gościu Paerisowi zgodę na przeszukanie naszych ruin pod lasem. Może on będzie miał okazję coś odkryć, lecz każdy raport ma najpierw dotrzeć do Ciebie za nim zostanie wysłany do jego Pani.
O to raport
Cytat:
Droga Księżniczk Aelirenn
Przedstawię w raporcie kilka faktów o Ruinach Dromui.
Ruiny znajdują się pod ziemią i także są zalesione, lecz co najciekawsze każda sadzonka na powierzchni ma swój odpowiednik pod nią. Dopóki jedna z nich jest zdrowa to druga jest wstanie szybko się odradzać. Myślę że mam pomysł jak pomóc królewskiej parze, lecz na to potrzebuje jeszcze czasu.
Ruiny nie są uczęszczania, dostałem straż I dlatego mogłem im się przyjrzeć. Co do samych ruin. Budowle przypominają nasze domy z Uthuanu ale także z Athel Loren. Tak jakby Asurowie i Asrai przybyli tu razem. Coś musiało się wydarzyć że wyruszyli na powierzchnię.
Odkryłem także tunel na południu i kolejny las na północy. W tunelu były bardzo stare odciski wielkich prawdopodobnie gadów, można ba tym zbudować wiele teorii. Na tą chwilę wszystko co poznałem, zawartość raportu została przekazana do wglądu królowi, na jego prośbę.
Ma on nadzieję że też się czegoś dowie.
Z poważaniem Paeris