Re: Mongolowie czyli zmora zoltodzioba
Taa, kod jest przydatny zwłaszcza w sytuacji gdy musisz szybko zobaczyć jak wygląda mapa polityczna Europy. Mongołowie pojawiają się raz, tylko nie atakują wszystkimi armiami naraz. Potem są Tatarowie z tymi swoimi słoniami:D Tak czy siak ja gram Sycylią i mi póki co ludzie stepu nie zagrażają. Chyba że ruszą na ziemię święta, w tym wypadku będę zmuszony interweniować:D
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Bo musisz wpisac toggle_fow ja ten kod stosuje 100 razy dziennie:)
Wiem ten kod trzeba wpisać po wciśnięciu " ~ " . Ale on i tak nie chce mi chodzić, pisze , że nieznana komenda :roll:
Co do Mongołów to widać nie jestem sam, który mówi, że Mongołowie przychodzą jeden raz :D
Cytat:
Zamieszczone przez mateuszkl
To samo z Tatarami. Kiedyś zniszczyłem ich pierwszą falę i napisało, że frakcja zniszczona, a turę później przyszła kolejna część... A ja zasugerowałem się komunikatem i armię miałem rozwiązaną... :D
dlatego ja zawsze po żółtkach ruszam na podbój świata - nieważne która część gry...
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Wiem ten kod trzeba wpisać po wciśnięciu " ~ " . Ale on i tak nie chce mi chodzić, pisze , że nieznana komenda :roll:
Co do Mongołów to widać nie jestem sam, który mówi, że Mongołowie przychodzą jeden raz :D
1. sprawdź literówki. 2. co do samego kodu to...czemu go używacie? przecież wtedy traci się element zaskoczenia, realności. Co z tego, że straci się kilka prowincji skoro i tak zaraz się je odbije. Jest przynajmniej jakaś trudność w postaci zaskoczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
dlatego ja zawsze po żółtkach ruszam na podbój świata - nieważne która część gry...
Niestety mnie ograniczyła mapa. ;) Miałem już wszystko zdobyte i nie było sensu trzymać armii. Do Hameryki szykowałem wojsko na drugim końcu świata.
No nie wiem jak wy, ale ja chciałem użyć tego kodu, żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda na drugim końcu mapy na przykład . I mam jeszcze pytanie . Czy ten kod pokazuje tylko tereny (znaczy odkrywa) czy odkrywa też jednostki, będące na danych terytoriach ? ;)
Pokazuje wszystko, tak jak bys mial wszędzie szpiegów, źle poprostu wpisujesz.
No tak, faktycznie źle wpisywałem ten kod ... :roll:
A z ciekawosci zapytam co robicie z Mongolskimi jeńcami ? :D
Ja zawsze wybijam każdego złapanego żołnierza. Czy to z Mongołów czy z Francji na przykład. Wyjątek stanowią okupy za członków rodziny panującej ;)