Re: EUROPEAN WARS - realism-mod pod ETW
A jeśli chodzi o mapę w pełnej wersji moda to Ameryką i Indiami też się zajmiecie czy też może podejmiecie się próby odblokowania wszystkich kontynentów i podziału na prowincję bo na TWC widziałem kiedyś że w plikach gry jest mapa całego globu. Czy tylko zajmiecie się Europą?
Cześć to qwert.
Nie mogę się zalogować pod starym nickiem, nie wiem dlaczego.
Mam parę pytań odnośnie moda:
-Czy pancerni będą mieli pistolety albo łuki? Nie wiem czy oprócz tego nie powinni mieć raczej tych smiesznych rohatyn zamiast szabel. Jest możliwe dać jednostce dzidy i broń strzelecką?
-Husaria- może im z kolei lepiej dać szable z trojga złego (szable, rohatyny lub piki- jak niektórzy kombinują)
-Gram w kampanie Turcją i moi janczarzy zostali pozbawieni muszkietów po wgraniu waszego moda? (mam wgrany również Ottoman Realism)
-Czy w EW:TW na obecnym poziomie bety strelcy ruscy mają muszkiety czy nadal tylko berdysze (mam też moda TGOTRE)
-No i na marginesie- może ta gwardia janczarska Ron-u bogaciej wystrojona powinna być? W końcu to elita- macie jakieś obrazki?
pozdro, powodzenia
jak prace nad modem postępują? kiedy można się spodziewać fulla?
! nie zapomnijcie chłopaki polskiej flagi zmienić na normalną !
tak w ogóle to nie wiem po jakiego diabła tak męczycie się nad tym XVIII wiekiem
na waszym miejscu tworząc tak znaczącą modyfikację cofnąłbym grę o 100 lat wstecz. Po 1 dlatego, że na tej epoce wszyscy byliśmy wychowywani przez trylogię Sienkiewicza. Dwa, że żołnierze w pończochach i warkoczach po prostu wyglądali jak pedały, a sama epoka to okres schyłku potęgi RP (chociaż to może akurat nie ma większego znaczenia bo po to jest gra żeby historii utrzeć nosa).
Jak odpaliłem pierwszy raz Empire i zamiast Szwedów w kapeluszach i morionach zobaczyłem niebiesko żółtych sklonowanych pederastów, na dodatek nie różniących się niczym od innych frakcji europejskich, to się załamałem... Chwała wam chociaż za to co robicie... Ale mówię - ja bym albo dał 100 lat wstecz albo 100 lat do przodu (Napoleon , Księstwo Warszawskie i te sprawy). Twórcy Total Wara wybrali sobie wyjątkowo ch...wą epokę, na dodatek odwalili fuszerę. Medievala II zrobili dużo profesjonalniej, chociażby pod względem grafiki i różnorodności jednostek.
Cytat:
Zamieszczone przez temruk
Nie wiem czy oprócz tego nie powinni mieć raczej tych smiesznych rohatyn zamiast szabel.
he tzn pałaszy z tego co widzę ale domyślam się, że to chwilowe.
A co do janczarów polskiech:
http://univ.gda.pl/~literat/kitowic/010.htm
tu zaś cała strona:
http://univ.gda.pl/~literat/kitowic/index.htm#spis
na uwagę zasługuje opis husarii- (czym się różniła litewska od koronnej w czasach saskich)
http://univ.gda.pl/~literat/kitowic/004.htm
Cytat:
Zamieszczone przez Saladynek
tak w ogóle to nie wiem po jakiego diabła tak męczycie się nad tym XVIII wiekiem
na waszym miejscu tworząc tak znaczącą modyfikację cofnąłbym grę o 100 lat wstecz.
Pewnie ktoś się tym zajmie, kiedy będzie można edytować modele, zapotrzebowanie jest spore...
1.Ja XVIII wiek lubię,a to co zobaczyłem w Empire przeraziło mnie...
O Napoleonie nie zrobimy moda, ale sto latwstecz możemy się chętnie cofnąć (po ew2 rzecz jasna).
2.Na razie są to zwykli janczarzy, zmodyfikujemy ich wkrótce, wraz z reskinem RONu.
Cytat:
-Czy pancerni będą mieli pistolety albo łuki? Nie wiem czy oprócz tego nie powinni mieć raczej tych smiesznych rohatyn zamiast szabel. Jest możliwe dać jednostce dzidy i broń strzelecką?
Można łuki im dodać, ale obawiam się, że AI używałoby ich jako kawaleri strzeleckiej, a nie ciężkiej jazdy. Potestujemy to.
Cytat:
-Husaria- może im z kolei lepiej dać szable z trojga złego (szable, rohatyny lub piki- jak niektórzy kombinują)
Wtedy nie różniliby się od kirasjerów i takich innych... Mimo wszystko te zaostrzone kije ca są na razie najlepsze.
Cytat:
-Gram w kampanie Turcją i moi janczarzy zostali pozbawieni muszkietów po wgraniu waszego moda? (mam wgrany również Ottoman Realism)
Nie mogę się tu dużo wypowiedzieć.
U Turków zmieniłem tylko to, że sekban janczarzy mają teraz muszkiety. Być może ci z ottoman realism dali muszkiety też innym którzy u nas nie mają, a gra czyta nasze pliki.
Cytat:
-Czy w EW:TW na obecnym poziomie bety strelcy ruscy mają muszkiety czy nadal tylko berdysze (mam też moda TGOTRE)
Mają muszkiety.
Cytat:
pozdro, powodzenia
dzięki ;)
Wkrotce nowa wersja.
i koniecznie ale to koniecznie musicie (o ile się da) ulepszyć SI pod tym kątem żeby wróg szedł na front zamiast oskrzydlać na bezczela , to mnie do szału doprowadza! Ustawiam sobie piękny szyk, czekam na wroga , obserwuję jego manewry i nagle z przerażeniem stwierdzam że wroga kawaleria rżnie mi mój pułk i to oczywście Z BOKU a jak ??????
Albo wroga piechota na którą non stop trzeba się obracać przodem bo inaczej walą z boku , nie dając moim szans odpowiedzenia
Cytat:
Zamieszczone przez Saladynek
i koniecznie ale to koniecznie musicie (o ile się da) ulepszyć SI pod tym kątem żeby wróg szedł na front zamiast oskrzydlać na bezczela , to mnie do szału doprowadza! Ustawiam sobie piękny szyk, czekam na wroga , obserwuję jego manewry i nagle z przerażeniem stwierdzam że wroga kawaleria rżnie mi mój pułk i to oczywście Z BOKU a jak ??????
Albo wroga piechota na którą non stop trzeba się obracać przodem bo inaczej walą z boku , nie dając moim szans odpowiedzenia
Mam dziwne wrażenie, że wolałbyś aby SI było mniej aktywne w modzie niż w podstawce :shock:
"oskrzydlać na bezczela" i "Ustawiam sobie piękny szyk" - polecam MP :D
Nie martwcie się ;) Darth AI robi swoje, już w ew2 0.3 AI jest o niebo lepsze.