Problem z urzuchomieniem gry
Witam. Mam problem. Najwidoczniej STW się zestarzał bardzo szybko. Nie mogę go uruchomić zarówno na kompie sprzed roku jak i tym sprzed 8 lat. W miejscu intra mam czarny ekran, ale dźwięk słychać, po jego zakończeniu nie ma już nic prócz czarnego ekranu. Płyta to nówka, prosto z folii. CO może być przyczyną? Oba komputery różnią parametrami między sobą ok. 7 lat.
Karty graficzne: ATI Radeon 256 MB; GeForce FX 128 MB.
Re: SHOGUN TOTAL WAR - Problemy techniczne
Zrobiłeś wyjątek dla shoguntw.exe w kodekach ffdshow w opcji konfiguracji obrazu? Podobne problem miałem na moim pierwszym sprzęcie i w ten sposób go rozwiązywałem.
Nie zrobiłem, nie bardzo wiem jak to zrobić. Możesz wyjaśnić? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Nie zrobiłem, nie bardzo wiem jak to zrobić. Możesz wyjaśnić? ;)
Nie znam Ciebie na tyle by stwierdzić, czy to żart z mojej odpowiedzi czy rzeczywiście prośba o wyjaśnienie... :|
hej Witajcie mam shogun total war złotą edycje może miał ktoś taki problem gram kampania a z czasem jak wczytuje grę gra poprostu sie zawiesza szukam do tego rozwiązania pozdrawiam .
1) precyzyjniej opisz problem: [spoiler:2evo86cj]:arrow: co znaczy z czasem? : grasz kilka godzin robiąc sejwy i co jakiś czas wczytując, przy którymś wczytaniu zawieszka? czy też grasz frakcją x robis sejwa, gaśisz komp, następnego dnia wczodpalasz wczytujesz, grasz robisz sejwa, wyłączasz kompa, kolejnego dania znowu odpalasz wczytujesz .... aż któregoś dznia nie możesz wczytać??
:arrow: co znaczy zawiesza? nie wczytuje się / zawiesza wprzy wczytywaniu- w trakcie czy od razu, a może pod koniec? czy wczyta się a potem nie chce ruszyć czy też wczyta się ruszy, ale prędko zawiesza się?[/spoiler:2evo86cj]
2) podaj: system, RAM, karta graficzna, wolne miejsce na twardzielu, rozmiar pliku wymiany ((= pliku stronicowania = wirtualny RAM)) - stały? zmienny? rozmiar wirtualnego RAM?
hej ja z tą zawieszka mój komputer to intel core i3-300m
karta radeon hd 5650 (filmiki wszystko chodzi )
4 gb ddr ramu
320 giga dysku wolnego mam z 30 giga
gram sobie po planszy układam żołnierzyki idę spać zapisuje grę rano budzę się włączam wczytuje gram po kilku ruchach na mapce gra porostu dostaje zawiasu zniżam okno pisze "brak odpowiedzi " instalowałem na nowo to samo nie wiem co z tym jest pożyczyłem od kumpla inna wersje gry tej samej nie z ekstra klasyki i tez była w wersji ang i tak samo gram a potem zawias i nie mogę nic zrobić :( może by mi ktoś pomógł jak nie to będę grał w shoguna 2 tez mam ale chciałem w jednego i drugiego pozdrawiam a system windows 7 64 bity
Hej
Więc tak zrobiłem 6000 mega minimum i max pamięci wirtualnej(mam 4 giga ramu ddr 3 ) .
zrobiłem defragmentacje
zrobiłem "skanowanie dysku i utrata sektorów "
ale jak wchodzę w Total war shogun i w takie małe urządzonko Electronic arts system information to mam Total memory minus 139 i
free memory minus 1563 i pali się lampka czerwona ze do działania gry tylko to trzeba zrobić wiec nie wiem co dalej mógłbym zrobić .Dysku wolnego mam 37 giga bajt
Cytat:
Zamieszczone przez optymista
Hej
Więc tak zrobiłem 6000 mega minimum i max pamięci wirtualnej(mam 4 giga ramu ddr 3 ) .
zrobiłem defragmentacje
zrobiłem "skanowanie dysku i utrata sektorów "
ale jak wchodzę w Total war shogun i w takie małe urządzonko Electronic arts system information to mam Total memory minus 139 i
free memory minus 1563 i pali się lampka czerwona ze do działania gry tylko to trzeba zrobić wiec nie wiem co dalej mógłbym zrobić .Dysku wolnego mam 37 giga bajt
Win7 o szlachetny, to takie ustrojstwo, co ma tzw uac, co ma restryjcyjne podejście do plików, i stąd problemy są, dla mnie win7 to porażka, odnośnie gier.
http://technet.microsoft.com/pl-pl/libr ... ntrol.aspx