Idź do wróżki, Ona przy braku danych na pewno Ci coś poradzi. :roll:
Wersja do druku
Idź do wróżki, Ona przy braku danych na pewno Ci coś poradzi. :roll:
Podczas odpalania gry wyskakuje błąd " Medieval II: total war napotka"
System operacyjny Vista 32 bit
Karta GeForce 8400M GS
Prosze o pomoc;]
Miałem na myśli w jakiej sytuacji się to dzieje, czy wypakowywałeś pliki, jaka wersja gry, pirat/oryginał itd.
przy odpalaniu gry, od razu wywala!gra oryginał;]
Wersja 1.3!przed chwilą reinstalowałem i niestety podobna sytułacja!!Ktoś pomorze?
Napotka to odwieczna zmora graczy i moderów... Ale przyrzekam Ci, że jeśli masz oryginał, błąd jest niemożliwy, no chyba, że jesteś osobą jedną na 10 mln, które mają wadliwą płytę......
Albo bawiłeś się w plikach, albo pirat, to moje możliwości, a na to nie ma rady... ;]
pozdro
miałeś jakiegoś moda? albo zmodowanego sava?
Witajcie!
Z okazji nabycia dodatku Kingdoms zainstalowałem sobie ponownie, po jakichś dwóch latach Medievala, i dodałem wszystkie patche + Kingdoms i podczas gry zaczął wyskakiwać error. W różnych momentach, w kampanii jak i bitwach.
Gra i dodatek oryginalne. Wcześniej podstawka chodziła bez zarzutu. XP, 2x GF 6600 GT (SLI).
Dwukrotnie wszystko odinstalowywałem i kasowałem pozostałe pliki, zmieniałem też dysk, na którym gra była zainstalowana. Potem już próbowałem z samą podstawką, ale i tam błąd wyskakuje niespodziewanie. System.log nic konkretnego nie podaje.
Aktualizowałem Windowsa i sterowniki karty + DirectX do najnowszych, a potem wgrywałem starsze wersje, mniej więcej z czasu wydania gry. Błąd zawsze wyskakiwał po kilkunastu minutach gry.
Sprawdzałem różne konfiguracje patchy i driverów, ale to nic nie daje.
Może ktoś ma pomysł co jeszcze mógłbym zrobić? Przypominam, że gra chodziła na tym kompie wcześniej bez problemów.
P.s. o co chodzi z tym "wypakowywaniem plików"?
Większość plików gry jest spakowana w bodajże 4 pliki "pack". Można je wypakować dołączonym do gry unpackerem, czego nie polecam. U mnie po zrobieniu tego gra automatycznie nadawała się na reinstall. :roll:Cytat:
Zamieszczone przez qlfon
dobra teraz ja:)
macie jakieś pomysły jeśli grę zmodowałem i wywala mnie w postaci błędu z tego tematu?
czy tylko reinstal?