A co chcesz dokładnie zmienić?
Ten plik odpowiada tylko za jednostki, nie agentów.
Wersja do druku
A co chcesz dokładnie zmienić?
Ten plik odpowiada tylko za jednostki, nie agentów.
Chcę zmienic koszt zabójców , szpiegów i dyplomatów
Zabójców i szpiegów na niższy a dyplomatów na trochę wyższy .
Faktycznie jest problem. W pliku descr_strat wszystkie budynki wojskowe są "wyłączone" za pomocą średników. Wykasowanie ich owszem dodaje budynek jaki sobie życzymy, ale jako oddzielny. Znakiem tego mod musi korzystać z innego pliku dotyczącego rozwoju "koszar".
Cytat:
Zamieszczone przez kowal357
descr_cultures.txt
Może ktoś po Polsku opisac dodawanie , przenoszenie jednostek z innych gier , modów ?
Gdzie znajdę tekstury jednostek ? w jakim folderze ? bo chciał bym zmienic wygląd jednostki dla Scytów,
Chodzi Ci o oryginalnego roma czy jakiś mod? W podstawce textury znajdują się w pliku .pak w folderze packs i ich od tak edytować się nie da. Trzeba wypakować. Na starej stronie był kiedyś taki prosty programik do wypakowywania tego towarzystwa, ale gdzie teraz można go zdobyć to nie wiem.
Co do zmiany wyglądu jednostki to chcesz skorzystać z nowej tekstury (przerobionej przez siebie np.), czy po prostu zastosować jedną z istniejących w grze?
Jesli masz nową teksturkę to wystarczy ją wrzucić do folderu Rome/data/models_units/TEXTURES, a nastepnie w pliku descr_model_battle w interesującej nas jednostce zmienić nazwę tekstury na tę, którą wstawiliśmy do folderu TEXTURES.
Tak trzeba wypakowaćCytat:
tutaj instrukcja
http://www.twcenter.net/wiki/Unpaking_F ... ep-by-Step
Zainstalowałem zrobiłem tak jak na instrukcji
W d\prgram files\rtw\xpak - mam folderu Data , UI
Czy gdzieś to mam skopjowac ? do jakiegoś folderu z gry RTW ? do Daty zrtw czy w tej dacie może zostac ?
I czy znacie jakieś pluginy do Gimpa przydatne do modyfikowania RTW.
I gdzie znajde te tekstury ? bo są tylko obrazki
trzeba było rozpakować plik models_unit_textures.pak w folderze packCytat:
zresztą do xpaka masz dodatkowo instrukcje nic tylko czytać...