Re: Mapy i opisy zakończonych ko
Chociaż nie zagrałem jednej tury tą Francją, to przypominam sobie, że:
Maur - Milanos
Mediolan - Abu Yusuf
Bizancjum - Maryniasz
Kijów - Romanos
Polska - Joopiter
Turcja - Haller
Francja - Pop
Egiptu nie pamiętam, a przy porażce pokonanych nie uczestniczyłem.
Najlepsze że to właśnie teraz ruszył jihad i sytuacja nieźle mogła się zmienić. Wsparta Francja Jihadami Muara ehhh szkoda że padła
Brytania 31
1. Anglia - Yeavinn
2. Irlandia - blackhand
3. Walia - Mnil
4. Szkocja - Knecht
5. Norwegia - Rapsod
Zwycięzcy po 21 turach: sojusz Angielsko - Walijski. ;)
http://i52.tinypic.com/2ikuuit.jpg
Dziękuję ze grę ;)
Dodajmy, że zwycięska w Irlandii Norwegia została wyeliminowana przez zatopienie bezbronnej floty Haakona.
rapsod:) bo sie robi statki i stawia (na ture przed przybyciem hakona) w 2 miejscach i 50% silnej armii jest uratowane:) sprobuj:)
Rapsod, jak mi niedawno napisał, nie używa tego typu "sztuczek", dlatego też pewnie o tym zatapianiu nie słyszał. Rzeczywiście najskuteczniejszym sposobem na wyratowanie floty jest zbudowanie kolejnej i ustawienie jej przy Hakonie.
Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia po co mnie Rapsod zaatakowałeś, choć proponowałem ci pomoc w walce z Walią i Anglią. :?
Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Rapsod, jak mi niedawno napisał, nie używa tego typu "sztuczek", dlatego też pewnie o tym zatapianiu nie słyszał. Rzeczywiście najskuteczniejszym sposobem na wyratowanie floty jest zbudowanie kolejnej i ustawienie jej przy Hakonie.
Oj słyszał słyszał i to bardzo dobrze. A najskuteczniejszym sposobem jest niedopuszczenie o straty następcy :).
no to jest sposób na nie stracenie państwa, a na nie stracenie haakona ? :d
Sam mogłem go tak stracić ale dogadałem się ze szkocikem :)
Black: bo miałem w brud kasy, a brakowało mi ziemi. Zająłem dwa miasta w Irlandii, rozbiłem Twoją armię z całą rodziną królewską i w następnej turze mógłbym już zajmować rebelie. W dodatku do desantu na wschodnim wybrzeżu Irlandii gotowe były już posiłki z Arran. Mając chociaż połowę Irlandii mógłbym walczyć z Walią.