-
Re: czarna lista
[WARCHIEFS]little wolf - wszedł do bitwy historycznej jako atakujący. Na początek nazwał mnie i mojego partnera camperami , tchórzami . Jego partner był normalny wiedział , że to oni atakują i zaatakował ale sam na dwóch nic nie zdziałał. Tymczasem ten kolega stał sobie w miejscu wysyłając na pomoc jedynie szaserów , którzy btw strzelali w plecy jego towarzysza. Pod sam koniec bitwy gadał , że jest 2vs1 i dalej nie atakujemy itd po czym wyszedł sobie z bitwy.
-
Bluecher67- zasady max 5 light wziął 8 i jeszcze głupio na każde pytanie dot . czemu wziął tyle lekkiej , zasady były takie i takie itd. odpowiadał ???? albo what ????? . Stał w miejscu a mnie razem z kolegą gracze z AG zgnietli w 3.
-
Widocznie nie rozumiał slangu albo angielskiego. Takich graczy wyrzuca się z gry na wstępie :) Po co nerwy sobie szarpać.
-
Nie byłem niestety hostem. Jeśli chodzi Ci o light inf , że to slang to tylko ja tak napisałem , host napisał max 5 100-125 :) I chyba rozumiał bo jedyną rzeczą jak napisał oprócz ??? było 4x125. Robił z siebie jeszcze niewiniątko , że było max 5 a on wziął 4 :D Szkoda , że zapomniał o 4 fizylierach.
-
Teraz w RTW gra na multi sporo oszołomków, którzy niby zgadzają się na CWB nawet im jeszcze przed bitwą tłumaczę nie używając żadnych skrótów ani slangów oni i tak wezmą armie wbrew zasadom. Niestety takich graczy nie da się praktycznie wytropić bo zmiana nicka w RTW jest tak banalna. Np. ostatnio miałem "przyjemność" zmierzyć się z 20 oddziałami egipskich rydwanów łuczniczych. Ów gracz po tym jak stracił 2 oddziały wyszedł z gry. Najgorsze w tym wszystkim było, że grałem Kartaginą i nawet nie było mowy o zastrzeleniu paru. Jakoś jednak udało mi się wygrać ale taka bitwa to tylko strata czasu. Jeszcze z "popularnych" sposobów na łamanie zasad da się wyróżnić:
-branie Miast Greckich i tworzenie n00b box'ów ze Spartan wokół onagerów.
-branie Kartaginy i spamowanie sacred bandem i słoniami
A jeszcze co do oszołomów. Ostatnio coraz częściej zdarza mi się zostać zwyzywanym za złamanie zasad CWB za wzięcie 7-8 oddziałów kawalerii bo przecież zasady CWB pozwalają wziąć 6. Ludzie grają na tych durnych zasadach w gry 31k i się tak nauczyli i co zrobić. Ja teraz mam ferie i jednak rano trudno spotkać jakiś przyzwoitych graczy, którzy będą chcieli ze mną zagrać.
-
Ja z kolei podam dwa nicki graczy z którymi grałem w STW2. Początkowo miałem na to zlew szczerze mówiąc, ale skoro ja gram z gościem o randze 10 i nie wychodzę to inni też mogliby spróbować: pierwszy delikwent: Mr.Troll (przed nickiem miał jeszcze jakieś oznaczenie rodu - M chyba), drugi fajansiarz: canarion_sur. W obydwu przypadkach wyjście z gry tuż po tym jak usłyszałem o "glorious victory" dla mnie. Nie polecam, omijać!!!!
-
Ishida Mitsunari - skur---l wyjątkowo niegodny tego nicka, grał armią złożoną z samych weteranów na terenie Daisezutzan. Rozwaliłem mu jego kawalerię, więc uciekł na czerwoną kreskę u góry mapy. Miałem jeszcze 4 oddziały jazdy z yari, 2 samurajów z no-dachi, 2 samurajów z yari i 3 samurajów łuczników, natomiast ten szwab (wnioskuję po nazwach weteranów) 4 kataniarzy i 3 samurajów łuczników. Ucieczka na kreskę trochę mnie rozeźliła, ale wiedziałem że rozjadę go kawalerią. Kiedy już wszystko ustawiłem i moja kawaleria rozpoczęła szarżę, dupek wyszedł z gry.
-
Panowie kolejny kandydat - co przykre z naszego rodu!!!! - {DuReX} Mushashi ranga 7 - Podczas bitwy całkiem miła rozmowa - czekałem na gościa dwie minuty bo poszedł się wysikać bez zajmowania pozycji. Ustawił się na wzgórzu - zaczął ostrzał rakietami. Moje wojska atakowały pod górę, straciłem generała - ale miałem w odwodzie konnicę, która załatwiła sprawę. Niestety gracz opuścił bitwę po stracie wszystkich wojsk. Proszę założyciela rodu Barsę o usunięcie tego gracza. Dla mnie wstyd...
-
Strasznie denerwujące jest gdy trafia mi sie jakis noob co ma niski level i spamuje ashigaru. Rozwalam go armią o połowe mniejszą a ten sie odłącza. Pare razy nawet słyszałem, że jestem oszustem bo zaatakowałem go z flanki ukrtyą kawalerią :D
-
Mi własnie gracze >5 gwiazdek nigdy nie wychodzą, najbardziej denerwuja mnie szoguni ktorzy maja tych gwiazdek 10, ktorzy wychodza z gier zeby sobie nie psuc statystyk. Dodam w tej chwili od siebie
1.Kupfernickel -leaver
2. Furious -leaver a na dodatek straszny ku*as
3. *WAR*Manfred Wasp (OSNAZ) - leaver
A najgorsze jest to, że tacy gracze pozostają bezkarni, co z tego ze znajde ich konto na steamie, skoro ich nawet zwyzywać nie moge nie majac ich w znajomych