Re: Najlepsze beaty według Was... (Tylko dla słuchaczy Hip Hopu)
Polski rap jest momentami dla mnie śmieszny. Na przykład Firma - mówią JP 100% a w końcu co oni mają do tej policji, przecież nic im nie zrobiła. To jest dla mnie śmieszne, że tacy Polacy naśladują murzynów w "fuck tha police'owaniu", tylko że N.W.A nagrało "Fuck the Police" http://www.youtube.com/watch?v=mib3w8zBZuY z powodu dyskryminacjy ciemnoskórych. A Polacy próbują po prostu to naśladować. Nie mam na celu obrażenia JP'kowców, tylko mówię (a właściwie to piszę) co myślę na ten temat. Może zdarzają się w Polsce sytuacje nieprzuyjemne z udziałem policji, ale bez przesady.
Przecież firma to 0.001% polskiego rapu, i to z najniższej półki, więc takie gadanie jest dla mnie śmieszne; zresztą wiele osób słuchających murzynów nie ma pojęcia o polskim rapie, a pokrzykuje. Dlatego najlepiej wgłębiać się i w zagraniczny, i nasz.
firma jp zawsze spoko :]
podobnie jak z hg i ich chwdp- nagrali ze dwa kawalki o policji i już wielki płacz zaniepokojonych :lol:
płyta pcp nigdy sie nie zestarzeje... ehh... szkoda, ze tylko jedna
http://www.youtube.com/watch?v=-MAO6GDZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=4t2r2pCna18 globetrotter! xD
a gural i jego etniczne zajawki w podkladach?
Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
a sama płyta ogień, możliwe nawet, że najlepsza w jego dyskografii. Udowodnił, że pod względem umiejętności to jest gdzieś w top3 wszech czasów.
Najlepsza w jego karierze? Stanowczo NIE. :D Powoli w czystym rapie Eminema zaczynają pojawiać się jakieś elementy popu i innego shitu. Wcześniejsze płyty są świetne, Relapse daję radę, ale Rec mi tak nie bardzo podchodzi.
Nie mam nic do innych wykonwaców, ale najlepsze kawałki Ema to te solowe i z innymi raperami.
Recovery jako tako wyszło nawet nieźle, ale po usłyszeniu Not Afraid liczyłem na coś więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Cytat:
a sama płyta ogień, możliwe nawet, że najlepsza w jego dyskografii. Udowodnił, że pod względem umiejętności to jest gdzieś w top3 wszech czasów.
Najlepsza w jego karierze? Stanowczo
NIE. :D Powoli w czystym rapie Eminema zaczynają pojawiać się jakieś elementy popu i innego shitu. Wcześniejsze płyty są świetne, Relapse daję radę, ale Rec mi tak nie bardzo podchodzi.
Nie mam nic do innych wykonwaców, ale najlepsze kawałki Ema to te solowe i z innymi raperami.
Recovery jako tako wyszło nawet nieźle, ale po usłyszeniu Not Afraid liczyłem na coś więcej.
Są jakieś inne, niż solowe i z innymi raperami :D?
Do tego nie zgodzę się z twierdzeniem, że teraz zaczynają się pojawiać elementy popu. Już Encore zajeżdżało nieco komerchą (pomimo tego, że było po prostu świetne).
Chodziło mi o to, że Em nie powinien mieszać się z innymi gwiazdami "nierapowymi".
Można też dostrzec, że w wielu kawałkach zamiast rapowania pojawiają się elementy popu, tzn. takie śpiewanie.
W Not Afraid akurat wyszło to bardzo dobrze. Obczaj sobie kawałek 25 To Life.
Dla mnie Shady jest symbolem rapu i taki powinien zostać, Rec to taka rewolucyjna plyta w karierze Ema,
pewna odskocznia - jednym się podoba, drugim nie.
Ale Eminem powiedział, że to bd zupełnie co innego, dlatego płyty nie nazwał Relapse 2.
Cytat:
Najlepsza w jego karierze? Stanowczo NIE. :D Powoli w czystym rapie Eminema zaczynają pojawiać się jakieś elementy popu i innego shitu. Wcześniejsze płyty są świetne, Relapse daję radę, ale Rec mi tak nie bardzo podchodzi.
Ło tam elementy popu. Jakoś dużo ich nie widzę, no bo gdzie? Tylko Rihanna na feacie. A Relapse przegrywa już za samo arabskie flow z Recovery 8-)
Cytat:
Not Afraid to takie beautiful na plastikowym bicie :D
Cytat:
Cytat:
Ło tam elementy popu. Jakoś dużo ich nie widzę, no bo gdzie? Tylko Rihanna na feacie. A Relapse przegrywa już za samo arabskie flow z Recovery 8-)
Przesłuchaj sobie uważnie Reca, to masz kilka kawałków z elementami popu, no np. wspomniany przeze mnie 25 To Life. ;)
A mi się to arabskie flow podoba na Relapsie. :D
Jeśli puścić to od tyłu, to usłyszymy jak skoczek nawija o tym, że tuplew sie rozbije...